3

resultat

Ord
Publikationstyp
Politikområde
Sökord
Datum

Sydliga partner

01-02-2018

Den europeiska grannskapspolitiken omfattar Algeriet, Egypten, Israel, Jordanien, Libanon, Libyen, Marocko, Palestina, Syrien och Tunisien. Grannskapspolitiken består av bilateral politik mellan EU och de tio enskilda partnerländerna, plus en ram för regionalt samarbete i form av unionen för Medelhavsområdet. Som svar på uppror i det södra grannskapet stärkte EU under 2011, inom ramen för den europeiska grannskapspolitiken, sitt stöd för demokratisk omvandling. Under 2015 fortsatte unionen arbetet ...

Den europeiska grannskapspolitiken omfattar Algeriet, Egypten, Israel, Jordanien, Libanon, Libyen, Marocko, Palestina, Syrien och Tunisien. Grannskapspolitiken består av bilateral politik mellan EU och de tio enskilda partnerländerna, plus en ram för regionalt samarbete i form av unionen för Medelhavsområdet. Som svar på uppror i det södra grannskapet stärkte EU under 2011, inom ramen för den europeiska grannskapspolitiken, sitt stöd för demokratisk omvandling. Under 2015 fortsatte unionen arbetet med att se över grannskapspolitiken.

Den europeiska grannskapspolitiken

01-01-2018

Den europeiska grannskapspolitiken omfattar Algeriet, Armenien, Azerbajdzjan, Egypten, Georgien, Israel, Jordanien, Libanon, Libyen, Marocko, Moldavien, Palestina, Syrien, Tunisien, Ukraina och Vitryssland. Den syftar till att stärka välståndet, stabiliteten och säkerheten för alla. Politiken bygger på demokrati, rättsstatsprincipen och respekt för de mänskliga rättigheterna och är en bilateral politik mellan EU och varje partnerland med regionala samarbetsinitiativ: det östliga partnerskapet och ...

Den europeiska grannskapspolitiken omfattar Algeriet, Armenien, Azerbajdzjan, Egypten, Georgien, Israel, Jordanien, Libanon, Libyen, Marocko, Moldavien, Palestina, Syrien, Tunisien, Ukraina och Vitryssland. Den syftar till att stärka välståndet, stabiliteten och säkerheten för alla. Politiken bygger på demokrati, rättsstatsprincipen och respekt för de mänskliga rättigheterna och är en bilateral politik mellan EU och varje partnerland med regionala samarbetsinitiativ: det östliga partnerskapet och unionen för Medelhavsområdet[1].

Gulfstaterna, Iran, Irak och Jemen

01-01-2018

EU har samarbetsavtal med Gulfstaternas samarbetsråd (en regional organisation bestående av Bahrain, Förenade Arabemiraten, Kuwait, Oman, Qatar och Saudiarabien) och med Jemen samt ett partnerskaps- och samarbetsavtal med Irak. EU har för närvarande inga avtalsgrundade förbindelser med Iran, men det finns potential för djupare förbindelser med detta land.

EU har samarbetsavtal med Gulfstaternas samarbetsråd (en regional organisation bestående av Bahrain, Förenade Arabemiraten, Kuwait, Oman, Qatar och Saudiarabien) och med Jemen samt ett partnerskaps- och samarbetsavtal med Irak. EU har för närvarande inga avtalsgrundade förbindelser med Iran, men det finns potential för djupare förbindelser med detta land.

Partner

Håll dig informerad

email update imageE-postuppdateringar

Du kan följa vem eller vad som helst som har med parlamentet att göra med hjälp av systemet med e-postuppdateringar, som ger dig uppdateringar direkt till din inbox. Bl.a. kan du få senaste nytt från ledamöterna, nyhetstjänsterna eller Think Tank.

Du kommer åt systemet från alla sidor på parlamentets webbplats. Vill du anmäla dig och börja ta emot uppdateringarna från Think Tank anger du bara din e-post, vad du är intresserad av och hur ofta du vill få notiserna (varje dag, vecka eller månad) och bekräftar sedan genom att klicka på den länk som skickas till dig i bekräftelsemejlet.

RSS imageRSS-flöden

Följ alla nyheter och uppdateringar på Europaparlamentets webbplats med våra RSS-flöden.

Klicka på länken nedan för att konfigurera dina flöden.