skip to content
 

Добре дошли на Станция Европа

Елате и бъдете част от него!
 

През есента на 2016 г. бившата гара „Брюксел-Люксембург“ ще бъде преобразувана в брюкселския център за посрещане на посетители в Европейския парламент. На гара „Европа“ посетителите ще получават необходимата информация какво може да се гледа и прави в Брюксел.

Също така ще можете да планирате и резервирате своето посещение в Европейския парламент. За някои дейности е необходима предварителна резервация, така че проверявайте различните страници за подробности.

С помощта на интерактивен триизмерен модел и сензорни екрани гара „Европа“ ще Ви предостави възможността да научите още повече за историята на Европейския парламент в Брюксел, за неговите сгради и дори за някои от знаменитостите, които са го посещавали.

 .
 .

КАКВО ДА ПОСЕТИТЕ В БРЮКСЕЛ

 .
Запознайте се с Центъра за посетители на Европейския парламент
Сърцето на европейската демокрация

 
Място за дебат, въпроси и размисъл относно европейската история
Explore the European Parliament (EN only)        

 .

ВИДЕО БЛОГЪРИ ПОСЕЩАВАТ БРЮКСЕЛ

Най-добрият начин да научите какво предлага Европейският парламент е да го видите през очите на самите посетители. Четирима видео блогъри бяха поканени в Брюксел, за да разкажат от първа ръка за посещението си в Европейския парламент. Вижте видеофилмите по-долу!

 .

Кликнете върху линка в началото на страницата и научете какво още предлага комплексът на Европейския парламент в Брюксел или вижте тези видеофилми!

 
 .

ВАШИЯТ ДЖОБЕН НАРЪЧНИК ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

За да организирате по-добре посещението си, се снабдете с безплатния джобен наръчник за Европейския парламент, който съдържа подробна информация относно всички дейности, предлагани от Европейския парламент. Наръчникът е достъпен на всички официални езици на ЕС и включва карта за ориентиране измежду различните сгради. Той може да се намери във всички достъпни за обществеността сгради, а може и да се изтегли от интернет.

 .
 .

ИНФОРМАЦИОННО БЮРО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БЕЛГИЯ

Информационното бюро на Европейския парламент в Белгия осъществява връзката между Европейския парламент и белгийската общественост, белгийските медии, културни организации и образователни институти, както и с всяко едно лице, което проявява интерес към европейските въпроси и към ролята на Европейския парламент и неговите членове.

Информационното бюро на Европейския парламент в Белгия се намира в бившата сграда на железопътната гара на квартал Леополд. За допълнителна информация относно предлаганите дейности посетете уебстраницата на  Информационното бюро на Европейския парламент в Белгия. Има още 35 информационни бюра в Европейския съюз и във Вашингтон, окръг Колумбия (САЩ). За допълнителна информация във връзка с тези бюра прегледайте раздела Близо до вас.

 

ПРОГРАМА

Пленарно заседание
Изложба
Друго събитие

КАК СЕ СТИГА ДОТУК?

СТАНЦИЯ „ЕВРОПА“
Place du Luxembourg 100
B-1047 Brussels
Belgium

С влак

Гара „Брюксел-Люксембург“ обслужва Европейския парламент.

Белгийски железници

С автобус

Автобуси номер 22, 27, 34, 38, 64, 80 и 95 спират на Европейския парламент.
Автобуси 12 и 21 също така предоставят връзка с летище Брюксел.

С метро

Най-близките спирки са „Малбек“ и „Шуман“ на линии 1 и 5 и „Трон“ на линии 2 и 6.

Обществен транспорт в Брюксел

ЗА КОНТАКТИ

Имате въпрос? Искате да споделите мнението си? Пишете ни по имейл!

Изпратете имейл

SOCIAL MEDIA