Посещение на Европейския Парламент

След консултации със службите за сигурност на Европейския парламент, както и с белгийските регионални и национални власти, както и в съответствие с мерките, изисквани от ниво 3 на заплаха, действащо понастоящем в Брюксел, всички дейности и услуги свързани с приемането на посетители в Брюксел функционират нормално.

Повече информация:
Туристическата служба на град Брюксел | Обществен транспорт в Брюксел | Летище Брюксел

Европейският Парламент

Елате и бъдете част от него
 

Европейският парламент работи в Страсбург, Люксембург и Брюксел. В Страсбург се провеждат повечето пленарни сесии, макар че основните офиси на евродепутатите са в Брюксел, а в Люксембург е разположена част от парламентарната администрация. Посещението на Европейския Парламент е чудесна възможност да се запознаете с неговата работа и с влиянието, което той има в Европа, представлявайки  гласа на гражданите на Европейския съюз.

Посещението на Парламента в Брюксел предлага много възможности: посещение на пленарната зала (Обиколка на пленарната зала и лекция за групи || Обиколка на пленарната зала за индивидуални посетители), разглеждане на модерния Парламентариум, провеждане на  ролева игра или поглед към миналото в дългоочаквания Дом на европейската история. Тези дейности са предназначени да покажат и да обяснят как работи Парламента, от къде тръгва и какво прави за гражданите на Европейския съюз. Всички дейности са напълно безплатни и почти всички се предлагат на всеки от 24- те официални езици на Европейския съюз.

Възможно е също така да посетите и пленарната зала в Страсбург. В нея се провеждат и традиционните сесии на програмата на Европейския парламент за училищата Евроскола.

 

EP Spotter

Explore the European Parliament

-Това съдържание е достъпно само на английски език-

Download EP Spotter on your smartphone and explore the European Parliament in Brussels! Discover what there is to do, as well as a little about the rich history of the campus' buildings, as your smartphone guides you on your very own personal tour (Available in English only).

Get the app for iOS | | Get the app for Android

 
 

Събития и изложби

Вижте какво се случва в Европейския Парламент!

-Това съдържание е достъпно само на английски език-

HEMICYCLE VISIT - BRUSSELS

Discover the hemicycle this summer!
Брюксел | Страсбург

To meet increased demand over the summer, new opening times will give individual visitors more chances than ever to see the Hemicycle with the help of a multimedia guide. No advance booking is required.

Read more...

EUROPA EXPERIENCE

The exhibition in the European House Berlin
Брюксел

Experience Europe at the heart of Berlin! The exhibition EUROPA EXPERIENCE will take you on a journey through the history, politics and daily life of the European Union. Participate in a plenary session of the European Parliament in the 360° cinema and discover how you can shape European politics!

Read more...

SEARCHING FOR BEAUTY

What does beauty mean for you?
Brussels

From 8 July until 18 September Parlamentarium is hosting a multimedia temporary exhibition on what beauty means to us now, in Europe and around the world.

Share your visions on beauty around you and get them displayed in the exhibition too!

Discover more...

AROUND EUROPE ON 28 PLATES

Taste Europe's diversity
Berlin

On 22 June, journey around Europe from the comfort of your plate as each Member State of the European Union serves up the finest dishes that their national cuisine has to offer.

From 12pm until 7pm, get a taste of Europe for free on the Esplanade and see how many countries you can visit.

 
Parlamentarium / Обиколка на пленарната зала и лекции за групи / Ролева игра / Индивидуална обиколка на пленарната зала

Брюксел е в сърцето на Европейския съюз. Тук се помещават  Европейският  съвет, Комисията, второто седалище на Парламента и много други европейски органи. Прекарайте само половин час в квартала на ЕС и се потопете в атмосферата... костюмите, черните коли, кафето в пластмасова чашка и познатите лица от новините по телевизията. Всичко това е тук!

Обиколка на пленарната зала за отделни граждани и за групи
Euroscola

Страсбург е официалното седалище на Европейския парламент. Всеки месец членовете на Парламента се събират за четири дни, за да гласуват и да провеждат разисквания в поредица от заседания, познати като пленарни сесии. Каним посетителите да научат повече на познавателна лекция, която трае приблизително един час.

Люксембург

За да посетите сградите на ЕП в Люксембург, моля, обърнете се към Информационното бюро в Люксембург.

Bureau d'Information de Luxembourg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Парламентът във вашата страна

Свържете се с едно от Информационните бюра на Европейския парламент

 
Tools
Председател на Европейския парламент
Информацията и знанието допринасят за нашето пълноценно участие в демократичното общество. Европейският парламент желае да отвори вратите си за европейските граждани, за да могат да те да опознаят и разберат по-добре работата на своите представители - членовете на Европейския парламент.

Добре дошли на тази страница, посветена на посещенията в нашата институция. Независимо дали в Брюксел или в Страсбург, Парламентът Ви приветства и приканва да научите повече за ролята и работата му, както и да посетите Пленарната зала,  където могат да бъдат чути гласовете на всички европейци и където се формират общите закони на ЕС. Ако планирате посещение в Брюксел, моля да използвате възможността да почувствате европейската демокрация отвътре, като посетите "Парламентариума" -  Посетителския център на Европейския парламент.

Надявам се истински да се насладите на Вашето посещение в Европейския парламент - институцията, която представлява 500 милиона европейци и говори на 24 официални езика.
Искрено Ваш,
Мартин Шулц
Председател на Европейския парламент
 

Вашият джобен наръчник за европейския парламент (Брюксел)

Елате и бъдете част от него

Социални мрежи