Посещение на Европейския Парламент

Посетителски център на Европейския Парламент
Брюксел

Докоснете се до Европейския парламент по уникален начин. В нашия Посетителски център в Брюксел. Динамични, интерактивни мултимедийни екрани ще ви направляват при пътуването във времето на европейската интеграция и ще ви разкрият нейното отражение върху ежедневието ни.

Брюксел

Направете обиколка на пленарната зала и научете повече за Европейския Парламент чрез аудиовизуалния пътеводител.
В Страсбург можете да проследите дебат по време на пленарна сесия.

Брюксел

Влезте в ролята на член на Европейския парламент.  Изкарайте ускорен курс, за да разберете как работи демократично избраната европейска институция. От вас ще се очаква да преговаряте със своите съученици, за да построите бъдещето, което желаете Европа да има. Тази игра е предназначена за групи ученици от средното училище и се провежда в Парламентариума в Брюксел.

Брюксел / Страсбург

Интересният увод и посещението на пленарната зала със служител на Парламента са чудесен начин да разберете основното за Европейския парламент, да посетите пленарната зала и евентуално, да гледате дебат на живо.

 

Европейския парламент е домакин на много мероприятия и експозиции. Каним ви да се насладите на богатството на Европа чрез експозициите на тема "Единство в многообразието". В нашето многофункционално пространство се провеждат и дискусии и представяния на книги.

 
Parlamentarium / Обиколка на пленарната зала и лекции за групи / Ролева игра / Индивидуална обиколка на пленарната зала

Брюксел е в сърцето на Европейския съюз. Тук се помещават  Европейският  съвет, Комисията, второто седалище на Парламента и много други европейски органи. Прекарайте само половин час в квартала на ЕС и се потопете в атмосферата... костюмите, черните коли, кафето в пластмасова чашка и познатите лица от новините по телевизията. Всичко това е тук!

Обиколка на пленарната зала за отделни граждани и за групи
Euroscola

Страсбург е официалното седалище на Европейския парламент. Всеки месец членовете на Парламента се събират за четири дни, за да гласуват и да провеждат разисквания в поредица от заседания, познати като пленарни сесии. Каним посетителите да научат повече на познавателна лекция, която трае приблизително един час.

Люксембург

За да посетите сградите на ЕП в Люксембург, моля, обърнете се към Информационното бюро в Люксембург.

Bureau d'Information de Luxembourg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Парламентът във вашата страна

Свържете се с едно от Информационните бюра на Европейския парламент

 
Tools
Председател на Европейския парламент
Информацията и знанието допринасят за нашето пълноценно участие в демократичното общество. Европейският парламент желае да отвори вратите си за европейските граждани, за да могат да те да опознаят и разберат по-добре работата на своите представители - членовете на Европейския парламент.

Добре дошли на тази страница, посветена на посещенията в нашата институция. Независимо дали в Брюксел или в Страсбург, Парламентът Ви приветства и приканва да научите повече за ролята и работата му, както и да посетите Пленарната зала,  където могат да бъдат чути гласовете на всички европейци и където се формират общите закони на ЕС. Ако планирате посещение в Брюксел, моля да използвате възможността да почувствате европейската демокрация отвътре, като посетите "Парламентариума" -  Посетителския център на Европейския парламент.

Надявам се истински да се насладите на Вашето посещение в Европейския парламент - институцията, която представлява 500 милиона европейци и говори на 24 официални езика.
Искрено Ваш,
Мартин Шулц
Председател на Европейския парламент
 

Вашият джобен наръчник за европейския парламент (Брюксел)

Елате и бъдете част от него

Социални мрежи