Посещение на Европейския Парламент

След консултации със службите за сигурност на Европейския парламент, както и с белгийските регионални и национални власти, както и в съответствие с мерките, изисквани от ниво 3 на заплаха, действащо понастоящем в Брюксел, всички дейности и услуги свързани с приемането на посетители в Брюксел функционират нормално.

Повече информация:
Туристическата служба на град Брюксел | Обществен транспорт в Брюксел | Летище Брюксел

Европейският Парламент

Елате и бъдете част от него
 

Европейският парламент работи в Страсбург, Люксембург и Брюксел. В Страсбург се провеждат повечето пленарни сесии, макар че основните офиси на евродепутатите са в Брюксел, а в Люксембург е разположена част от парламентарната администрация. Посещението на Европейския Парламент е чудесна възможност да се запознаете с неговата работа и с влиянието, което той има в Европа, представлявайки  гласа на гражданите на Европейския съюз.

Посещението на Парламента в Брюксел предлага много възможности: посещение на пленарната зала (Обиколка на пленарната зала и лекция за групи || Обиколка на пленарната зала за индивидуални посетители), разглеждане на модерния Парламентариум, провеждане на  ролева игра или поглед към миналото в дългоочаквания Дом на европейската история. Тези дейности са предназначени да покажат и да обяснят как работи Парламента, от къде тръгва и какво прави за гражданите на Европейския съюз. Всички дейности са напълно безплатни и почти всички се предлагат на всеки от 24- те официални езици на Европейския съюз.

Възможно е също така да посетите и пленарната зала в Страсбург. В нея се провеждат и традиционните сесии на програмата на Европейския парламент за училищата Евроскола.

 

EP Spotter

Explore the European Parliament

-Това съдържание е достъпно само на английски език-

Download EP Spotter on your smartphone and explore the European Parliament in Brussels! Discover what there is to do, as well as a little about the rich history of the campus' buildings, as your smartphone guides you on your very own personal tour (Available in English only).

Get the app for iOS | | Get the app for Android

 
 

Събития и изложби

Вижте какво се случва в Европейския Парламент!

Open Days at the European Parliament
Брюксел | Страсбург

-Това съдържание е достъпно само на английски език.-

Join us with your friends and family at our Open Days and discover the European Parliament, on 8/05 (Strasbourg), 21/05 (Luxembourg) and 28/05 (Brussels).

All the details are on europeday.europa.eu.

Жени бежанци и жени, търсещи убежище, в ЕС
Брюксел

От 3 март до 1 юни 2016 г. Парламентариумът ще бъде домакин на временната изложба "Разселени: жени бежанци и жени, търсещи убежище, в ЕС".

Прочетете повече...

Celebrate jazz at the European Parliament!
Brussels

-Това съдържание е достъпно само на английски език-

On 20 and 21 May, Place du Luxembourg will come alive as the Brussels Jazz Marathon returns to the doorstep of the European Parliament.
The Parlamentarium will also host a special acoustic set from Atheris on 21 May from 15.30 until 17.45.

More info..

The exhibition in the European House Berlin
Berlin

-Това съдържание е достъпно само на английски език-

Experience Europe at the heart of Berlin! The exhibition EUROPA EXPERIENCE will take you on a journey through the history, politics and daily life of the European Union. Participate in a plenary session of the European Parliament in the 360° cinema and discover how you can shape European politics!

More info...

 
Parlamentarium / Обиколка на пленарната зала и лекции за групи / Ролева игра / Индивидуална обиколка на пленарната зала

Брюксел е в сърцето на Европейския съюз. Тук се помещават  Европейският  съвет, Комисията, второто седалище на Парламента и много други европейски органи. Прекарайте само половин час в квартала на ЕС и се потопете в атмосферата... костюмите, черните коли, кафето в пластмасова чашка и познатите лица от новините по телевизията. Всичко това е тук!

Обиколка на пленарната зала за отделни граждани и за групи
Euroscola

Страсбург е официалното седалище на Европейския парламент. Всеки месец членовете на Парламента се събират за четири дни, за да гласуват и да провеждат разисквания в поредица от заседания, познати като пленарни сесии. Каним посетителите да научат повече на познавателна лекция, която трае приблизително един час.

Люксембург

За да посетите сградите на ЕП в Люксембург, моля, обърнете се към Информационното бюро в Люксембург.

Bureau d'Information de Luxembourg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Парламентът във вашата страна

Свържете се с едно от Информационните бюра на Европейския парламент

 
Tools
Председател на Европейския парламент
Информацията и знанието допринасят за нашето пълноценно участие в демократичното общество. Европейският парламент желае да отвори вратите си за европейските граждани, за да могат да те да опознаят и разберат по-добре работата на своите представители - членовете на Европейския парламент.

Добре дошли на тази страница, посветена на посещенията в нашата институция. Независимо дали в Брюксел или в Страсбург, Парламентът Ви приветства и приканва да научите повече за ролята и работата му, както и да посетите Пленарната зала,  където могат да бъдат чути гласовете на всички европейци и където се формират общите закони на ЕС. Ако планирате посещение в Брюксел, моля да използвате възможността да почувствате европейската демокрация отвътре, като посетите "Парламентариума" -  Посетителския център на Европейския парламент.

Надявам се истински да се насладите на Вашето посещение в Европейския парламент - институцията, която представлява 500 милиона европейци и говори на 24 официални езика.
Искрено Ваш,
Мартин Шулц
Председател на Европейския парламент
 

Вашият джобен наръчник за европейския парламент (Брюксел)

Елате и бъдете част от него

Социални мрежи