Besøg til Europa-Parlamentet i Strasbourg

Strasbourg

 

Strasbourg er Europa-Parlamentets officielle sæde. Medlemmerne samles her hver måned i fire dage for at stemme og føre forhandlinger på en række møder, som kaldes plenarmøder.

Ligegyldigt om forslag forkastes, ændres eller vedtages, er denne uge højdepunktet i EU's lovgivningsproces. Vi inviterer besøgende til at overvære disse møder og finde ud af mere om dette repræsentative organ ved et informativt, lærerigt foredrag, som varer omkring en time.

 

Besøg i plenarsalen for grupper og enkeltpersoner

De er meget velkommen til at besøge Europa-Parlamentets plenarsal i Strasbourg både i og uden for de meget livlige plenaruger. Der kan arrangeres besøg for grupper på 10-50 personer.  Enkeltpersoner kan også benytte sig af det begrænsede antal pladser til at overvære plenarmøderne. Alle besøgende skal være fyldt 14 år. Skoleelever i de ældste klasser og gymnasieelever kan også arrangere ture som del af Euroscola.

Under plenarugen

Besøg i forbindelse med plenarmøderne foregår på de fleste af EU's officielle sprog og består af en præsentation ved en informationsmedarbejder, et møde med en MEP, hvis det parlamentariske arbejde tillader det, og muligheden for at overvære et plenarmøde. Adgang til disse guidede besøg er gratis, men de skal reserveres på forhånd.

Eftersom vi modtager et meget stort antal anmodninger, anbefaler vi, at der ansøges to til tre måneder i forvejen. Bemærk venligst, at planlægning af  besøg altid afhænger af, om der er ledig kapacitet.

Uden for mødeperioderne

Grupper kan også aflægge besøg i Parlamentet uden for plenarugerne. Desværre er det ikke muligt for enkeltpersoner at aflægge besøg. Programmet for grupper består af et guidet besøg i Europa-Parlamentet, inklusive plenarsalen, en kort film og en generel præsentation af Parlamentet ved et medlem af personalet. Der kan efter anmodning også finde en mere grundig indføring sted.

Besøg uden for plenarugerne afholdes på fransk, tysk og engelsk. Vores guidede besøg er gratis, men skal reserveres på forhånd.

Eftersom vi modtager et meget stort antal anmodninger, anbefaler vi, at der ansøges to til tre måneder i forvejen. Besøg kan finde sted hele året, undtagen på officielle helligdage og dage med kontorlukning. Bemærk venligst, at planlægning af  besøg altid afhænger af, om der er ledig kapacitet.

Gruppelederne bedes sende deres anmodninger til:

Europa-Parlamentet

Bureau d'Information de Strasbourg
Allée du Printemps
F-67070 STRASBOURG Cedex
France

+33 3 88 17 40 01

+33 3 88 17 51 84

 

Euroscola

Europa-Parlamentet inviterer skoler, lærere og elever til at deltage i Euroscola-programmet - en mulighed for elever for at prøve livet som MEP i Strasbourg!

Euroscola bringer 16-18-årige elever fra alle Den Europæiske Unions 27 medlemsstater sammen. Fra pladserne i Europa-Parlamentets plenarsal får eleverne som noget enestående mulighed for at opleve EU's beslutningstagning i form af et flersproget Europæisk Ungdomsparlament. Euroscola giver disse elever mulighed for at mødes, debattere, vælge side, forhandle, stille ændringsforslag, stemme og til slut vedtage beslutninger om virkelige europæiske spørgsmål.

Ofte spørgsmål vedr. besøg i Strasbourg
 
Skal der betales for besøget?

Nej, besøget er gratis.

 
Er det nødvendigt at reservere besøg for grupper i forvejen?

Eftersom vi modtager et stort antal anmodninger, anbefaler vi, at man ansøger to til tre måneder i forvejen.

 
Er der sørget for adgang for fysisk handicappede besøgende?

Ja, vi har et begrænset antal kørestole, der kan stilles til rådighed. Kontakt os venligst per email

vissem-da@europarl.europa.eu

eller ring på +32 2 284 4777.

 
Kan jeg bare møde op for at overvære et plenarmøde?

Der er et begrænset antal pladser til rådighed, hvor man kan være tilskuer til mødet i en time. Der kan ikke garanteres adgang, da dette afhænger af, om der er ledige pladser.Ønsker man at overvære et plenarmøde (se kalenderen):kom til indgangen for besøgende under mødetmedbring venligst et pas, identitetskort eller kørekort til brug for registreringenalle besøgende skal være fyldt 14 år.

 
Er det tilladt for blinde og svagtseende at medbringe førerhunde?

Ja, Europa-Parlamentet er tilgængeligt for alle besøgende, herunder besøgende med særlige behov.

 
Må jeg tage fotos på området for besøgende?

Ja, det er tilladt at fotografere og filme, dog ikke i plenarsalen, når der er møde.

 
Kan vi komme til at møde en MEP?

Gruppeledere kan anmode om et kort møde med en MEP afhængigt af medlemmets kalender. Vær venlig at kontakte medlemmets kontor direkte.

 
Er der adgang for børn?

Alle besøgende skal være fyldt 14 år. Men familier med mindre børn bydes velkommen til Parlamentarium i Bruxelles og til rundvisningerne for enkeltpersoner i plenarsalen.

 
Er der sikkerhedskontroller?

Ja, al bagage vil blive scannet, og man skal passere gennem et metaldetektorapparat. Kontrollerne ligner dem, der foretages i lufthavne.

 
Hvor lang tid skal jeg regne med, at besøget tager?

Gruppebesøg varer mellem en og to timer.

 
Kan jeg købe souvenirs?

Ja, der er en souvenirbutik i besøgsområdet, som er åben under plenarmøderne.

 
Er det muligt at få noget at spise?

Ja. I området for besøgende er der en kantine, som kan benyttes mod forudbestilling, samt en bar.

 
Kan jeg foretage et besøg på mit eget sprog?

Ja, Europa-Parlamentet tilbyder besøg på alle EU's 23 officielle sprog under plenarmøderne. Uden for plenamøderne tilbydes besøgene dog kun på engelsk, fransk og tysk.

 
Er der en garderobe?

Ja, for jakker og bagage. Garderoben ligger ved indgangen for besøgende lige efter sikkerhedskontrollen. Den er kun overvåget i plenarugerne.

 
Findes der parkeringsmuligheder?

Det anbefales på det kraftigste at anvende offentlig transport (der findes kun få offentlige parkeringspladser i nærheden af Europa-Parlamentet). Der er et område nær Louise Weiss-Bygningen (LOW tårnet) (Rue Lucien Febvre), hvor turistbusser kan sætte passagerer af og på.

 
 
Tools

Kontakt

Europa-Parlamentet

Strasbourg Information Office
Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg cedex
France

Transportmuligheder

Man kan bruge turistbus, bybus, sporvogn og tog for at komme til Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Med turistbus

Der er et område nær Louise Weiss -Bygningen (LOW tårnet) (Rue Lucien Febvre), hvor turistbusser kan sætte passagerer af.

 
Med offentlig transport (CTS)

Sporvognslinje E (mod Robertsau Bocklin) - (stoppested Parlement européen) kører direkte til Louise Weiss-bygningen, hvor indgangen for besøgende ligger.
Bus 72, 30 (mod Robertsau) og 6 (mod Pont Phario) kører til Europa-Rådet (stoppested Droits de l'Homme), som ligger 10 minutters gang fra Parlamentet.

 
Med tog

Se venligst de franske jernbaners hjemmeside.SNCF

 

Besøgende med særlige behov

Alle vores faciliteter er udstyret til at modtage personer med gangbesvær og andre fysiske begrænsninger. Der vil være uddannet personale til rådighed. Parlamentets mødelokaler og gange er udstyrede med elevatorer og ramper, så disse er let tilgængelige for kørestolsbrugere. Ved besøg arbejder vores talere gerne sammen med tegnsprogstolke, som gruppelederen dog skal sørge for.

Vær venlig at oplyse os om deltagere med særlige behov i gruppen inden besøget. Der vil blive truffet særlige foranstaltninger i forbindelse med besøg af grupper med handicappede deltagere.

Email os gerne vissem-da@europarl.europa.eu.

Faciliteter

Mødelokaler
Cafeteria
Bar
Tribunepladser
Souvenirbutik
Garderobe
Fotoområde

Sikkerhed

Husk at medbringe legitimation (gyldigt  ID-kort, pas eller kørekort) uden hvilket  man ikke får adgang til Parlamentet. Det vil blive kontrolleret ved indgangen, tasker vil blive scannet, og man vil blive ledt gennem et visiteringsområde.