Parlamentarium 
Parlamentarium
 

Parlamentariums Besøgscenter

Parlamentarium

Europa-Parlamentets Besøgscenter

Oplev Europa-Parlamentet på en helt ny måde. I vores Besøgscenter i Bruxelles kan både børn og voksne finde ud af mere om den institution, som repræsenterer dem, på en ny og forfriskende måde.

Dynamiske, interaktive multimedieelementer fører vores besøgende på en rejse gennem den europæiske integration og den betydning, den har for vores hverdag. Centret er tilgængeligt på alle Den Europæiske Unions 24 officielle sprog, og der er gratis adgang. Faciliteterne er blevet udformet således, at der er fuld adgang for personer med særlige behov.

 

-Indhold kun tilgængeligt på engelsk-

The exhibition aims at exploring the current understanding of beauty. Images of modern landscape are presented, urban still-lives that reflect a real environment where people live.

A gallery of short animations produced by the public on the concept of new beauty is featured in the exhibition. What does beauty mean for you: a forgotten painting, the smell of lilies or an empty street?  Check the website below and submit your own vision on beauty.

The exhibition runs from 8 July until 18 September and is organised by the Slovak Design centre.

Read more

Centrets indhold

Der er en fantastisk 360-graders digital surround-skærm, som placerer de besøgende midt i Europa-Parlamentets arbejde. Der kan vi møde de mennesker, som trækker i trådene, Parlamentets medlemmer (MEP'er). Der er en berøringsfølsom skærm, som giver mulighed for at finde ud af mere om MEP'erne, vores demokratisk valgte repræsentanter.

Vi tager på en virtuel rejse gennem Europa, hvor vi finder ud af, hvilket bidrag Den Europæiske Union har ydet til hvert enkelt land hen ad vejen. Vi kan også høre beretninger fra andre europæere om, hvad Unionen betyder for dem.

I Stemmetunnelen bliver vi omgivet af Europas flersprogede arv, og håndgribelige 3D-modeller gør det muligt at gå på opdagelse i Europa-Parlamentet på dettes tre arbejdssteder: Bruxelles, Strasbourg og Luxembourg.

 

Virtuelt besøg

"Historie"

Virtual visit of "History area" 
Virtual visit of "History area"

"Forenet i mangfoldighed"

Virtual visit of "United in Diversity" 
Virtual visit of "United in Diversity"

Multimedia produced by the Intranet Services Unit, DG ITEC, European Parliament

 

Mere om os

Vi taler dit sprog

En af centrets unikke egenskaber er, at der er sørget for, at alt foregår på alle EU's 24 officielle sprog. Det er gjort muligt ved at anvende små, håndholdte medieguider, som kan indstilles alt efter den besøgendes sproglige præferencer.

Disse medieguider viser oplysninger og små film for hver af besøgets dele. Medieguiden kan tilpasses med særligt indhold for børn, og der er også særlig lydsoftware for hørehæmmede besøgende. Der findes personale på alle etager, hvis der bliver brug for hjælp.

 

Familier er meget velkomne

Centret er tilpasset voksne og børn i alle aldersgrupper. Der er blevet tilrettelagt særlige rundvisninger af en times varighed for 8-14-årige, og hver del af udstillingen er også tilpasset børns behov. Børn vil få udleveret deres egen håndholdte medieguide, som kan bruges gratis.
For familier med børn: Vores LUNA-spil vil guide dig gennem Parlamentarium! Luna-hæfter er tilgængelige på medieguideskrivebordet (på dansk). Glem ikke din præmie i slutningen af ​​besøget!

 

Vi prioriterer tilgængelighed højt

I Besøgscentret er der også sørget for personer med særlige behov.

Der er fuld adgang for kørestolsbrugere. Der er personale til stede, der kan hjælpe, og der er også et begrænset antal kørestole til rådighed. Hvis De skulle have behov for en kørestol, så lad os det venligst vide en dag før Deres ankomst ved at sende en mail til

eller ringe til os på +32 2 283 22 22.

For blinde og svagtseende stiller centret medieguider til rådighed med særlige lydfiler, som beskriver rummet, indholdet og de vigtigste udstillingsdele. Der findes taktile kort (reliefkort) med brailleskrift på hollandsk, engelsk, fransk og tysk Der findes også brailletastaturer to steder i centret. Der er naturligvis adgang for førerhunde.

Til hørehæmmede besøgende findes der medieguider med videoer på tegnsprog på engelsk (BSL), fransk (LSF), tysk (DGS) og hollandsk (NGT). Der findes også en særlig rundvisning af en times varighed for hørehæmmede besøgende. Centret er også udstyret med teleslynger overalt.

Europa-Parlamentet ser det som sin opgave at skabe konstante forbedringer af adgangen for personer med særlige behov. Vi modtager gerne forslag på:

 

Udstillinger og arrangementer

Vi taler dit sprog

The Parlamentarium Visitor Centre hosts events and exhibitions.

You are invited to explore the richness of Europe through exhibitions on the theme of united in diversity. Panel discussions, book fairs and presentations will also be held in our multifunctional suite.

Ofte stillede spørgsmål vedr. Parlamentarium
 
Skal der betales for besøget?

Nej, besøget er gratis, hvilket også er tilfældet for anvendelsen af medieguiden.

 
Er det nødvendigt at reservere på forhånd?

Nej, det er ikke nødvendigt. Man kan blot møde op på et hvilket som helst tidspunkt inden for åbningstiden.

 
Tager Parlamentarium imod grupper?

Ja, men vær så venlig at meddele det til os, hvis gruppen er på over 20 personer, så vi kan sikre, at der er et tilstrækkeligt antal medieguider til rådighed. Send en e-mail til parlamentarium@europarl.europa.eu.

 
Findes der særlige aktiviteter for skolegrupper?

Ja. Der findes et Rollespil, som giver deltagerne mulighed for at opleve, hvordan det er at være medlem af Europa-Parlamentet for en dag. Se venligst kapitlet om Rollespillet for yderligere oplysninger.

 
Er der sørget for adgang for fysisk handicappede besøgende?

Ja. Centret er blevet lavet, så der er let adgang for kørestolsbrugere. Send venligst en e-mail til os, hvis der skulle være behov for at bruge en kørestol: parlamentarium@europarl.europa.eu eller ring til os på +32 2 283 22 22.

 
Er det tilladt for blinde og svagtseende at medbringe førerhunde i Parlamentarium?

Ja. Der er adgang for førerhunde.

 
Er der faciliteter i Parlamentarium for hørehæmmede?

Ja, medieguiderne indeholder videoer på tegnsprog på engelsk (BSL), fransk (LSF), tysk (DGS) og hollandsk (NGT). Der findes også en særlig rundvisning af en times varighed for hørehæmmede besøgende. Centret er også udstyret med teleslynger.

 
Er det muligt at komme rundt med klap- og barnevogne?

Ja.

 
Vil mine børn få noget ud et besøg?

Ja. Der er lavet særlige rundvisninger af cirka en times varighed for børn på 8-14 år. Der er noget for børn i hver del af Parlamentarium. Der er lavet mere praktisk orienterede dele særligt for dem. Vores LUNA-spil vil guide dig gennem Parlamentarium! Luna-hæfter er tilgængelige på medieguideskrivebordet (på dansk). Glem ikke din præmie i slutningen af ​​besøget!

 
Er der pusleborde?

Ja.

 
Er der et sted, hvor mine børn kan blive passet?

Nej.

 
Skal jeg medbringe legitimation for at få adgang til Parlamentarium?

Nej.

 
Er der sikkerhedskontroller?

Ja, vi beder alle vores besøgende om at lade deres tasker scanne og gå gennem en metaldetektoranordning.

 
Hvor lang tid skal jeg regne med, at besøget tager?

Vi anbefaler, at der mindst sættes en time af til det.

 
Er det muligt at købe souvenirs med hjem?

Ja, der findes en souvenirbutik i Parlamentarium. Den har samme åbningstider som selve centret.

 
Er det muligt at få noget spise i Parlamentarium?

Der findes et cafeteria i Parlamentarium, hvor der sælges mad go drikkevarer.

 
Holder Parlamentarium åbent i weekenden?

Ja, centret holder åbent hver dag.
Mandag 13.00-18.00
Tirsdag og onsdag 9.00-18.00
Torsdag og fredag 9.00-18.00
Lørdag og søndag 10.00-18.00
Parlamentarium holder åbent hele året undtagen: 1. januar, 1. maj, 1. november samt 24., 25. og 31. december.

 
Hvilke sprog benyttes i Parlamentarium?

Alle oplysninger er tilgængelige på EU's 24 officielle sprog. Dette er noget af det enestående ved Parlamentarium.

 
Arrangerer Parlamentarium guidede besøg?

Nej, i stedet tilbyder vi håndholdte medieguider, som viser oplysninger og korte film for hver af udstillingens dele.

 
Er der en garderobe?

Vi stiller en garderobe til rådighed for frakker samt aflåste skabe til tasker. For sidst nævnte opkræves et depositum på €5, som returneres efter besøget.

 
Er der parkeringsmuligheder?

Offentlig transport kan stærkt anbefales, da der kun er få parkeringspladser i nærheden af Europa-Parlamentet.

 
Er der et sted, hvor jeg kan stille min cykel?

Ja, der findes et cykelstativ uden for Parlamentarium. Vær venlig selv at medbringe en lås, eftersom vi ikke kan stille en sådan til rådighed.

 
 
Tools

Kontakt

Europa-Parlamentet

Parlamentarium - The European Parliament's Visitors' Centre
Willy Brandt building
Rue Wiertz 60/ Wiertzstraat 60
B-1047 Brussels
Belgium
+32.2.283.22.22

Åbningstider

Mandag
13:00 - 18:00
 
 
Tirsdag
09:00 - 18:00
 
 
Onsdag
09:00 - 18:00
 
 
Torsdag
09:00 - 18:00
 
 
Fredag
09:00 - 18:00
 
 
Lørdag
10:00 - 18:00
 
 
Søndag
10:00 - 18:00
 
 

Adgang senest 30 minutter før lukketid.

Vær venligst opmærksom på, at centret holder lukket på følgende dage:

1. januar
1. maj
1. november
24., 25. og 31. december

Der er gratis adgang

Transportmuligheder

Man kan ankomme til Besøgscentret med bus, metro og tog. Man kan også gå til Europa-kvarteret fra centrum. Det anbefales på det kraftigste at anvende offentlig transport, eftersom der næsten ikke findes offentlige parkeringspladser i nærheden af Europa-Parlamentet.

Med tog

Fra de tre store jernbanestationer - Bruxelles Midi, Bruxelles Central og Bruxelles Nord - er der forbindelse til Bruxelles Luxembourg, som ligger 200 meter fra Besøgscentret. SNCB

 
Med bus og metro

Société des Transports Intercommunaux de Bruxelles (STIB) står for størstedelen af den offentlige transport i Bruxelles. Sporvogne, busser og metroer fra STIB danner et net, hvor man let kan skifte fra det ene til det andet på samme billet.STIBBus
Bus nr. 27 og 38 kører fra centrum til Place Luxembourg.
Bus nr. 12 og 21 kører fra Bruxelles' internationale lufthavn til Place Luxembourg.
Metro
Linje 1 og 5 til Maelbeek (ti minutters gang til Parlamentet).
Linje 2 og 6 til Trône (syv minutters gang til Parlamentet).

 

Faciliteter

Centret tilbyder følgende:

cafeteria
souvenirbutik
garderobe og aflåste skabe

Brochure

Find ud af, hvad der tilbydes i Parlamentarium.

Sikkerhed

Der er ikke behov for legitimation for at komme ind i Parlamentarium. Ved ankomsten vil man blive ledt hen til vores sikkerhedsscannere, hvor eventuelle ejendele vil blive kontrolleret.