skip to content
Parlamentarium, the European parliament visitors' centre
 

Παρλαμεντάριουμ

Ανακαλύψτε το Κέντρο Επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 

Ζήστε μία μοναδική εμπειρία ευρωπαϊκής πολιτικής στο μεγαλύτερο κέντρο επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανακαλύψτε γιατί 1,4 εκατομμύρια πολιτών έχουν ήδη επισκεφθεί το Παρλαμεντάριουμ!

Ο κάθε επισκέπτης λαμβάνει έναν φορητό οδηγό πολυμέσων ο οποίος τον συνοδεύει στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του εξηγεί τον δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τι κάνουν οι Βουλευτές του για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις. Το Παρλαμεντάριουμ σχεδιάστηκε για να παρουσιάζει, μέσα από δυναμικές διαδραστικές επιδείξεις που προσφέρουν τα πολυμέσα, τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελώντας, με τον τρόπο αυτό, τον καλύτερο χώρο ώστε οι κάθε ηλικίας επισκέπτες να ανακαλύψουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Το Παρλαμεντάριουμ είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα και η είσοδος είναι δωρεάν.  Η επίσκεψη συνήθως διαρκεί περίπου 90 λεπτά, αλλά υπάρχουν και συντομότερες της μίας ώρας ξεναγήσεις για οικογένειες και σχολεία. Παρακάτω θα βρείτε  περισσότερες πληροφορίες ως προς το τι μπορεί να σας προσφέρει το Παρλαμεντάριουμ, καθώς επίσης και  το πρόγραμμα εκδηλώσεων και προσωρινών εκθέσεων.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέα προσωρινή έκθεση: Σε Αναζήτηση του Ωραίου

Σκοπός της έκθεσης είναι να διερευνηθεί το πώς κατανοούμε σήμερα το ωραίο. Παρουσιάζονται εικόνες σύγχρονων τοπίων, αστικές «νεκρές φύσεις» που απεικονίζουν πραγματικά περιβάλλοντα όπου ζουν οι άνθρωποι.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια συλλογή κινουμένων σχεδίων μικρής διάρκειας, που παρήγαγε το κοινό, με θέμα τη νέα έννοια του ωραίου. Τι σημαίνει για σας το ωραίο: μια ξεχασμένη ζωγραφιά, το άρωμα της πασχαλιάς, έναν άδειο δρόμο;  Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω ιστοθέση και προσθέστε και τη δική σας ιδέα για το ωραίο.

Η έκθεση διαρκεί από τις 8 Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από το Κέντρο Σχεδίου της Σλοβακίας.

Διαβάστε περισσότερα: www.searchingforbeauty.eu

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Παρλαμεντάριουμ έχει πολλά να προσφέρει τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και οι επισκέψεις μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

 .

Λάβετε θέση στην πρώτη σειρά καθισμάτων στο κέντρο του Ημικυκλίου

Μία εκπληκτική εικονική περιήγηση μέσα από μία οθόνη 360 μοιρών μεταφέρει τον επισκέπτη στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του παρέχει μία μοναδική οπτική γωνία από την οποία μπορεί να παρατηρήσει πώς εργάζεται το όργανο αυτό και πώς δημιουργείται η νομοθεσία της ΕΕ.

 .

Συναντείστε τους ανθρώπους που συμβάλλουν στα δρώμενα: τους Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μάθετε περισσότερα για κάθε έναν από τους 751 Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι οποίοι συνεργάζονται εκπροσωπώντας τους πολίτες της ΕΕ.

 .

Ταξιδέψτε απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη και διαπιστώστε τον αντίκτυπο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Κράτη-Μέλη της

Ένας διαδραστικός χάρτης σχεδιασμένος στο έδαφος μεταφέρει τους επισκέπτες σε εικονική περιήγηση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιγράφοντας την ποικιλομορφία της και τονίζοντας 100 περίπου τρόπους με τους οποίους συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών της.

Αρχίστε τώρα την εικονική περιήγηση!
 .

Ακούστε τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Καθίστε αναπαυτικά σε έναν άνετο καναπέ και ακούστε έναν οικολόγο ακτιβιστή από την Πολωνία, έναν Σλοβένο καθηγητή και έναν Φιλανδό τραγουδιστή (μεταξύ πολλών άλλων) να σας περιγράφουν την επίπτωση που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις ζωές τους.

ΜΑΘΗΤΕΣ & ΠΑΙΔΙΑ

Ένα Παιχνίδι Ρόλων για ομάδες μαθητών σχολείου παρέχει την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να δοκιμάσουν την εμπειρία μίας ημέρας στη ζωή και το έργο ενός Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι ανακαλύπτουν με ποιον τρόπο συντάσσεται μία ευρωπαϊκή νομοθετική πράξη, από τη διαβούλευση με ομάδες συμφερόντων και τη δημιουργία συμμαχιών μέχρι τις διαπραγματεύσεις με άλλα όργανα και οργανισμούς και την επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 .

Υπάρχει η δυνατότητα ειδικών περιηγήσεων της μίας ώρας για τους μικρότερους επισκέπτες.

Το παιχνίδι της Luna είναι ένα είδος "Κυνηγιού του θησαυρού" που επινοήθηκε για παιδιά ηλικίας από 4 έως 8 χρονών τα οποία επισκέπτονται το κέντρο με τις οικογένειές τους. Τα σχετικά φυλλάδια για το παιχνίδι αυτό διατίθενται στο σημείο οδηγών πολυμέσων. Μην ξεχάσετε να πάρετε το βραβείο σας στο τέλος της περιήγησης!

Ο υπεργαλαξιακός Διαγωνισμός Νέων Ταλέντων οδηγεί ομάδες 4 ή 5 μαθητών ηλικίας 10 έως 14 ετών μέσα στο Παρλαμεντάριουμ και τους βοηθά να συγκεντρώσουν στοιχεία και πληροφορίες για την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ασφάλεια

Μολονότι τα διαβατήρια και τα δελτία ταυτότητας δεν είναι υποχρεωτικά για την πρόσβαση στο κτήριο, συνιστάται να τα έχετε μαζί σας.

Όλοι οι επισκέπτες, οι τσάντες και τα σακίδιά τους υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας τύπου αεροδρομίων πριν από την είσοδο. Απαγορεύονται τα πυροβόλα, τα όπλα, οι εκρηκτικές ή εύφλεκτες ουσίες, τα σπρέι πιπεριού (αμυντικές συσκευές ψεκασμού), τα αιχμηρά αντικείμενα και οποιαδήποτε άλλα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως όπλα. Σύμφωνα με τη βελγική εθνική νομοθεσία, ορισμένα απαγορευμένα αντικείμενα μπορεί να χρειασθεί να παραδοθούν στην αστυνομία.

Η φωτογράφιση και η κινηματογράφηση επιτρέπονται στον χώρο των επισκεπτών αλλά απαγορεύονται στον χώρο ελέγχου ασφαλείας.

Επισκέπτες με αναπηρία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αναλάβει δέσμευση για τη βελτίωση της πρόσβασης ατόμων με αναπηρία . Όλες οι εγκαταστάσεις και οι δραστηριότητες είναι πλήρως προσβάσιμες σε επισκέπτες με αναπηρία.

Για άτομα μειωμένης κινητικότητας

Το Παρλαμεντάριουμ είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια και το προσωπικό του βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα να παράσχει βοήθεια.

Εάν χρειάζεστε ειδική βοήθεια, παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε εκ των προτέρων στο Παρλαμεντάριουμ
 .
Για επισκέπτες με προβλήματα όρασης

Το κέντρο προβλέπει ειδικούς οδηγούς πολυμέσων με ακουστικά αρχεία τα οποία περιγράφουν το χώρο, το περιεχόμενο και τα κύρια σημεία του. Χάρτες αφής με το σύστημα Μπράιγ διατίθενται στα ολλανδικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά· επίσης, σε δύο χώρους υπάρχουν πληκτρολόγια Μπράιγ. Επιτρέπονται επίσης σκύλοι-οδηγοί.

 .
Για επισκέπτες με προβλήματα ακοής

Οι οδηγοί πολυμέσων περιλαμβάνουν βίντεο που εξηγούν μέσω της διερμηνείας σε νοηματική γλώσσα στα αγγλικά (BSL), στα γαλλικά (LSF), στα γερμανικά (DGS) και στα ολλανδικά (NGT). Το Παρλαμεντάριουμ είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένο με σύστημα επαγωγικών βρόγχων για την ακουστική ενίσχυση.

Εάν έχετε παρατηρήσεις ή ερωτήσεις, παρακαλείσθε να έρθετε σε επαφή με το Παρλαμεντάριουμ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εγκαταστάσεις

Το Παρλαμεντάριουμ διαθέτει ερμάρια για προσωπικά αντικείμενα, κατάστημα δώρων, τουαλέτες και καφενείο/κυλικείο όπου θα βρείτε αναψυκτικά και ελαφρά γεύματα.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

THE 28 IN YOUR PLATE

Βρυξέλλες
22-06-2016

Esplanade Solidarność

ΜΙΝΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Βρυξέλλες
24/02/2016 - 25/02/2016
27/04/2016 - 28/04/2016
25/05/2016 - 26/05/2016
22/06/2016 - 23/06/2016
30/11/2016 - 01/12/2016
01/02/2017 - 02/02/2017
01/03/2017 - 02/03/2017
26/04/2017 - 27/04/2017
31/05/2017 - 01/06/2017
29/11/2017 - 30/11/2017

Μίνι Ολομέλεια

Ολομέλεια
Έκθεση
Λοιπά

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΠΑΡΛΑΜΕΝΤΑΡΙΟΥΜ
Κτήριο Willy Brandt
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Βρυξέλλες
Βέλγιο

Με τρένο

Ο σταθμός 'Brussels-Luxembourg' εξυπηρετεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βελγικοί σιδηρόδρομοι

Με λεωφορείο

Οι γραμμές 22, 27, 34, 38, 64, 80 και 95 κάνουν στάση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι γραμμές 12 και 21 συνδέουν το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το αεροδρόμιο Βρυξελλών.

Με μετρό

Οι πιο κοντινές στάσεις είναι οι Maelbeek και Schuman για τις γραμμές 1 και 5, και Trône για τις γραμμές 2 και 6.

Δημόσιες μεταφορές στις Βρυξέλλες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Έχετε ερωτήσεις; Θέλετε να μας πείτε τη γνώμη σας; Χρησιμοποιείστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στείλτε μήνυμα
 .

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 .
Δευτέρα
13:00 - 18:00
 
 
Τρίτη – Παρασκευή
09:00 - 18:00
 
 
Σάββατο – Κυριακή
10:00 - 18:00
 
 

Η τελευταία είσοδος γίνεται 30 λεπτά πριν από τη λήξη του ωραρίου.

Το Κέντρο παραμένει κλειστό:
την 1η Ιανουαρίου, την 1η Μαΐου, την 1η Νοεμβρίου και στις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκ των προτέρων κράτηση είναι δυνατή για όλους αλλά συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες επισκεπτών.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ
 .