Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Κέντρο Επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Βρυξέλλες

Γνωρίστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μοναδικό τρόπο. Στο Κέντρο Επισκεπτών στις Βρυξέλλες. Διαδραστικά πολυμέσα οδηγούν τους επισκέπτες στο ταξίδι της ευρωπαϊκής ενοποίησης και δείχνουν πως μας επηρεάζει στην καθημερινή μας ζωή.

Βρυξέλλες

Είστε ευπρόσδεκτοι να επισκεφθείτε την αίθουσα της Ολομέλειας και να λάβετε πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω φορητών οδηγών πολυμέσων.
Στο Στρασβούργο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Βρυξέλλες

Μπείτε στη θέση ενός ευρωβουλευτή για ένα ταχύρρυθμο μάθημα του πώς λειτουργεί το δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα πρέπει να διαπραγματευθείτε με άλλους μαθητές για να χτίσετε το μέλλον που θέλετε για την Ευρώπη. Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται σε ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πραγματοποιείται στο Parlamentarium, στις Βρυξέλλες.

Βρυξέλλες / Στρασβούργο

Επισκεφθείτε την αίθουσα της ολομέλειας και ενημερωθείτε με ξεναγό υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα σας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθείτε την αίθουσα της ολομέλειας και, ενδεχομένως, να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις. Εξερευνήστε τον πλούτο της Ευρώπης μέσα από εκθέσεις που έχουν σαν κοινό στοιχείο το σύνθημα "Ενωμένη στην Πολυμορφία". Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γίνονται επίσης συζητήσεις, διαλέξεις και παρουσιάσεις βιβλίων.

 
Parlementarium / ομαδική επίσκεψη και ξενάγηση / Παιχνίδι Ρόλων / μεμονωμένες επισκέψεις στην αίθουσα της ολομέλειας

Οι Βρυξέλλες είναι η καρδιά της Ευρωπαίκής Ένωσης. Εδώ βρίσκονται το Συμβούλιο Υπουργών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η δεύτερη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και σειρά άλλων οργάνων της ΕΕ. Γνωρίστε μέσα σε μισή ώρα την ευρωπαϊκή γειτονιά της πόλης, ζήστε την ατμόσφαιρα, τα κουστούμια, τις υπουργικές λιμουζίνες και πρόσωπα που γνωρίζετε ήδη από την τηλεόραση τηλεόραση. Όλοι είναι εδώ!

Επισκέψεις στην αίθουσα της ολομέλειας για ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες / Euroscola

Το Στρασβούργο είναι η επίσημη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάυθε μήνα οι ευρωβουλευτές περνούν τέσσερις ημέρες εδώ με συζητήσεις και ψηφοφορίες σε μια σειρά συνεδριάσεων που είναι, συνολικά, γνωστές ως η "ολομέλεια" του ΕΚ. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν ακόμα περισσότερα ακολουθώντας την ξενάηγηση στο ΕΚ που διαρκεί μισή ώρα

Λουξεμβούργο

Για επισκέψεις στα γραφεία του ΕΚ στο Λουξεμβούργο απευθυνθείτε στο Γραφείο Ενημέρωσης στο Λουξεμβούργου

Information Office in Luxembourg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Το ΕΚ στη χώρα σας

Επικοινωνήστε με το γραφείο Πληροφοριών του ΕΚ στη χώρα σας

 
Tools
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η πληροφόρηση και η γνώση συμβάλλουν στην πλήρη συμμετοχή μας σε μια δημοκρατική κοινωνία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει τη θέληση να ανοίξει τις πόρτες του στους Ευρωπαίους πολίτες, ώστε το κοινό να γνωρίσει καλύτερα και να κατανοήσει την εργασία των εκπροσώπων του, των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω σε αυτό το τμήμα αφιερωμένο στις επισκέψεις στο θεσμικό μας όργανο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είτε στις Βρυξέλλες είτε στο Στρασβούργο, το Κοινοβούλιο σας καλωσορίζει και σας προσκαλεί να μάθετε περισσότερα για τον ρόλο και το έργο του, και να επισκεφθείτε την αίθουσα Ολομέλειας, όπου μπορεί να ακουστεί η φωνή όλων των Ευρωπαίων και όπου διαμορφώνονται οι κοινοί Ευρωπαϊκοί νόμοι τους. Εάν είστε στις Βρυξέλλες, έχετε την ευκαιρία να έλθετε και να δείτε την Ευρωπαϊκή δημοκρατία εκ των έσω με το 'Parlamentarium' - το Κέντρο Επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ελπίζω να απολαύσετε πραγματικά την επίσκεψή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου εκπροσωπούνται 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και 24 επίσημες γλώσσες!
Με εκτίμηση,
Martin Schulz
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 

Οδηγός τσέπης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες)

Ελάτε να λάβετε μέροσ

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης