skip to content

Vierailulle Euroopan parlamenttiin

Tule ja koe itse!
 
Vierailulle Euroopan parlamenttiinEri tapoja vierailla Euroopan parlamentissa Brysselissä, Strasbourgissa ja Luxemburgissa, myös istuntosalikäynnit, vierailukeskus Parlamentarium ja Euroopan historian talo.  

Euroopan parlamentin työskentelypaikkakunnat ovat Strasbourg, Luxemburg ja Bryssel. Parlamentin istunnot pidetään useimmiten Strasbourgissa, mutta sen jäsenten varsinaiset työtilat ovat Brysselissä. Luxemburgissa taas on osa parlamentin hallintoa.

Vierailu Euroopan parlamenttiin on erinomainen tapa tutustua siihen, miten parlamentti toimii EU:n kansalaisten äänenä ja vaikuttaa asioihin Euroopassa ja muualla maailmassa.

Brysselissä riittää näkemistä ja tekemistä: voit käydä istuntosalissa, tutustua huippumoderniin vierailukeskus Parlamentariumiin, osallistua roolipeliin tai tehdä aikamatkan menneisyyteen Euroopan historian talossa. Näissä kohteissa esitellään ja selitetään Euroopan parlamentin toimintaa ja kehitystä ja kerrotaan, mitä se tekee EU:n kansalaisten hyväksi. Kaikkiin kohteisiin voi tutustua maksutta ja useimmissa tapauksissa kaikilla 24 virallisella EU-kielellä.

Voit myös käydä   Strasbourgin istuntosalissa, jossa istunnot useimmiten pidetään ja joka on  Euroscola-ohjelman päänäyttämö. Vierailuun Euroopan parlamentissa kannattaa yhdistää retki läheiseen Schirmeckiin, jossa sijaitsee Mémorial de l’Alsace-Moselle -historiakeskus.

Luxemburgissa voit tutustua ensimmäiseen nimenomaan Euroopan parlamenttia varten rakennettuun istuntosaliin ja muihin parlamentin rakennuksiin.

 

TAPAHTUMAT JA NÄYTTELYT

Katso mitä Euroopan parlamentissa tapahtuu juuri nyt.

DIVE INTO EUROPEAN CINEMA Brussels - 12-10-2016 - 29-01-2017

-Sisältö on saatavilla vain englannin kielellä- For the last 10 years, the LUX Film Prize has been celebrating the role of European cinema in shaping our societies and sparking debate on major issues. Many events will be organised to celebrate this anniversary, among which is an exhibition about the prize on show in the Parlamentarium until January, detailing its evolution and some of the 100 remarkable films the prize has featured.

KUVAGALLERIA

 
SOCIAL MEDIA
 
Euroopan parlamentin puhemies
Tervetuloa Euroopan parlamentin vierailusivustolle.

Euroopan parlamentin ovet ovat auki vierailijoille niin Brysselissä, Strasbourgissa kuin Luxemburgissakin tarjoten lukuisia eri tapoja tutustua sen työhön ja tehtäviin.

Euroopan parlamentilla on kaikissa EU-maissa tiedotustoimisto, johon voit piipahtaa hakemaan tietoja ja esittämään kysymyksiä parlamentin toiminnasta.

Toivon, että viihdyt luonamme – onhan parlamentti 507 miljoonan eurooppalaisen yhteinen paikka!
Martin Schulz
Euroopan parlamentin puhemies
 

TAPAHTUMAKALENTERI

Plenary
Exhibition
Other
SOCIAL MEDIA
 

SAAPUMISOHJEET

Kulkuyhteyksistä Euroopan parlamentin eri toimitiloihin kerrotaan kunkin vierailukohteen sivuilla.

PALAUTE

Haluaisitko antaa palautetta uudesta verkkosivustosta?

Lähetä sähköpostiviesti
 .