skip to content
 

Käytännön tietoja

 

YLEISTÄ

Julkinen WiFi

Euroopan parlamentissa on käytössä julkinen WiFi. Sisäänkirjautumisohjeet ovat esillä kaikilla vierailijoille tarkoitetuilla alueilla.

Saapuminen

Euroopan parlamentilla on uusi vastaanottopiste Rue d'Ardennella. Atrium on oiva paikka virkistäytyä ja levähtää ennen istuntosalin-, Parlamentariumin tai Euroopan historian talon vierailua.

Suljettu 26. maaliskuuta–2. huhtikuuta ja 1. heinäkuuta–31. elokuuta.

Vierailijat, joilla on erityistarpeita

Euroopan parlamentti haluaa jatkuvasti parantaa esteettömyyttä. Kaikki tilat ja toiminnot ovat esteettömiä vierailijoille, joilla on liikuntarajoitteita ja muita erityistarpeita, pyörätuolin käyttäjät mukaan lukien.

Turvallisuus

Euroopan parlamentin rakennuksiin ei pääse ilman voimassa olevaa henkilötodistusta (henkilökortti tai passi).

Kaikille vierailijoille tehdään ennen sisäänpääsyä samantapainen turvatarkastus kuin lentoasemilla. Ampuma-aseet, räjähteet, tulenarat aineet, pippurisumutteet, terävät esineet ja muut aseeksi katsottavat esineet ovat kiellettyjä. Belgian kansallisen lainsäädännön mukaisesti tietyt kielletyt esineet saattaa joutua luovuttamaan poliisille.

Valo- ja videokuvaus on sallittua vierailijoille tarkoitetulla alueella mutta kiellettyä turvatarkastusalueella sekä istuntosalin yleisölehterillä istunnon aikana.

 .

PARLAMENTARIUM

Vierailijat, joilla on erityistarpeita

Liikuntarajoitteiset vierailijat

Kaikkialla Parlamentariumissa voi liikkua pyörätuolilla. Henkilökunta on valmis auttamaan tarvittaessa.

Ilmoita Parlamentariumiin etukäteen, jos tarvitset apua.
 .
Näkövammaiset vierailijat

Näkövammaisia varten multimediaoppaissa on omat äänitiedostot, jotka kuvaavat Parlamentariumin tilaa, aineistoa ja tärkeimpiä toimintoja. Saatavilla on pistekirjoituksella varustettuja kohokarttoja englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja hollanniksi. Kahdella näyttelyosastolla on myös pistekirjoitusnäppäimistöjä. Parlamentariumiin pääsee opaskoiran kanssa.

 .
Kuulovammaiset vierailijat

Multimediaoppaissa on viittomakielisiä videoita englanniksi (BSL), ranskaksi (LSF), saksaksi (DGS), hollanniksi (NGT), ranskalainen belgialainen (LSFB), flanderin (VGT), unkari (MJNY), international (SI). Parlamentariumissa on myös kattavasti induktiosilmukoita.

Voit lähettää Parlamentariumiin kommentteja ja tiedusteluja sähköpostitse.

Palvelut

Parlamentariumissa on säilytyslokeroita, lahjatavaramyymälä, WC:itä sekä kahvila, josta voi ostaa erilaisia virvoitusjuomia ja välipaloja.

If you wish to make a reservation for the cafeteria during your visit to the Parlamentarium, we strongly recommend that you book in advance by ringing +32(0)2.284.36.48 or sending an e-mail to restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu

 .

ESITTELYT JA ISTUNTOSALIKÄYNNIT

Vierailijat, joilla on erityistarpeita

Henkilökunta tekee yhteistyötä vierailun  aikana viittomakielen tulkkien kanssa. Ryhmien vetäjien on kuitenkin huolehdittava tällaisten tulkkauspalvelujen järjestämisestä.

Ilmoita meille etukäteen, jos tarvitset apua.

Palvelut

Paul-Henri Spaak -rakennuksessa on ainoastaan ryhmien käytettävissä oleva ruokala. Ennakkovaraus on pakollinen.

 .

EUROOPAN HISTORIAN TALO

Vierailijat, joilla on erityistarpeita

Henkilökunta tekee yhteistyötä vierailun aikana viittomakielen tulkkien kanssa. Ryhmien vetäjien on kuitenkin huolehdittava tällaisten tulkkauspalvelujen järjestämisestä.

Palvelut

Euroopan historian talossa on säilytyslokeroita, lastenhoitotila, vaatesäilö, museokauppa ja 60-paikkainen kahvila, josta voi ostaa juomia ja välipaloja.

 

OTA YHTEYTTÄ

Onko sinulla kysyttävää?  Haluatko antaa palautetta? Lähetä meille sähköpostia!

Lähetä viesti