skip to content
 

Station Europe

Aloita vierailusi Euroopan parlamenttiin täältä
 

Aloita vierailusi Euroopan parlamenttiin Brysselissä Station Europe -infopisteestä, joka sijaitsee vilkkaalla Place du Luxembourg -aukiolla. Tulitpa sitten paikalle muuten vain tai varta vasten, Station Europe antaa sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot onnistunutta vierailua varten.

Brysselin Luxembourg-rautatieaseman alkuperäisessä asemarakennuksessa sijaitseva Station Europe, joka liittää upeasti yhteen alueen menneisyyden Léopold-korttelina ja sen nykyaikaisen roolin eurooppalaisen demokratian kotina, tarjoaa jokaiselle jotakin.

Siellä voit nähdä, miten Euroopan parlamentti herää eloon täydennettyä todellisuutta hyödyntävässä alueen pienoismallissa. Voit myös uppoutua Euroopan parlamentin historiaan kosketusnäyttöpöytien avulla ja saada lisätietoa innoittavista merkkihenkilöistä, joiden jalanjäljissä kuljet. Voit kurkistaa menneisyyteen dioraamojen kurkistusluukuista ja nähdä Euroopan parlamentin eri näkökulmista sen eri vaiheissa.

Station Europe on myös porttisi muualle Brysseliin. Saat visit.brussels-sivustolta tietoa kaikesta Belgian pääkaupungin matkailutarjonnasta.

Tule käymään! Olet lämpimästi tervetullut!

Entistäkin lämpimämpi vastaanotto vierailijaryhmille

Euroopan parlamentilla on uusi vastaanottopiste ryhmille, jotka saapuvat bussilla Rue d’Ardennelle. Atriumissa voi hengähtää ja levätä hetken ennen vierailua istuntosaliin, Parlamentariumiin tai Euroopan historian taloon, joka avaa ovensa keväällä 2017. Samalla saat tietoa Euroopan unionin innoittavista merkkihenkilöistä sekä kuuluisuuksista, jotka ovat käyneet Euroopan parlamentissa. Henkilöstö vastaa mielellään kysymyksiin ja varmistaa, että vierailusi Euroopan parlamenttiin on antoisa.

 .
 .

NÄE JA KOE BRYSSELISSÄ

 .
Euroopan parlamentin vierailukeskus
Eurooppalaisen demokratian ytimessä
 
Tule pohtimaan Euroopan historiaa, keskustelemaan ja esittämään omia näkemyksiäsi
Explore the European Parliament (EN only)

 .

VIDEOBLOGGAAJAT BRYSSELISSÄ

Paras tapa tutustua Euroopan parlamentin monipuoliseen tarjontaan on nähdä se vierailijoiden itsensä silmin. Seuraavalta videolta voit nähdä, miten neljä Brysseliin kutsuttua videobloggaajaa kuvaa kokemuksiaan Euroopan parlamentissa.

 .

Tutustu lähemmin Euroopan parlamentin alueen tarjontaan Brysselissä sivun ylälaidassa olevista linkeistä tai katso kaikki videot!

 
 .

EUROOPAN PARLAMENTTI TASKUKOOSSA

Matkan suunnittelussa sinua auttaa Euroopan parlamentin taskukokoinen opas, jossa on tietoa kaikesta parlamentin tarjonnasta. Opas on saatavana kaikilla EU:n virallisilla kielillä, ja siinä on myös kartta, jonka avulla pystyt suunnistamaan parlamentin eri rakennusten välillä. Taskuopasta jaetaan kaikissa yleisölle avoimissa rakennuksissa, ja sen voi myös ladata sähköisenä.

 .
 .

EUROOPAN PARLAMENTIN BELGIAN-TIEDOTUSTOIMISTO

Station Europen yläkerrassa on Euroopan parlamentin Belgian-tiedotustoimisto, joka palvelee kansalaisia, tiedotusvälineitä, kulttuurijärjestöjä ja oppilaitoksia. Vastaavanlaisia tiedotustoimistoja on yhteensä 35. Ne sijaitsevat eri puolilla Euroopan unionia, yksi myös Washingtonissa. Myös tiedotustoimistot antavat tietoa EU-asioista ja Euroopan parlamentin roolista.

Lisätietoja Belgian-tiedotustoimistosta ja sen toiminnasta sekä muista tiedotustoimistoista saa osiosta Lähellä sinua.

 

TAPAHTUMAKALENTERI

Plenary
Exhibition
Other

SAAPUMISOHJEET

STATION EUROPE
Place du Luxembourg 100
B-1047 Bryssel
Belgia

Junalla

Euroopan parlamentti on Brysselin Luxembourg-aseman vieressä.

Belgian rautatiet

Bussilla

Euroopan parlamentin luona pysähtyvät bussit 22, 27, 34, 38, 64, 80 ja 95.
Busseilla 12 ja 21 pääsee myös Brysselin lentoasemalle.

Metrolla

Lähimmät metroasemat ovat Maelbeek ja Schuman linjoilla 1 ja 5 sekä Trône linjoilla 2 ja 6.

Brysselin julkinen liikenne

OTA YHTEYTTÄ

Onko sinulla kysyttävää?  Haluatko antaa palautetta? Lähetä meille sähköpostia!

Lähetä viesti

SOCIAL MEDIA