Vierailu Euroopan parlamentissa Strasbourgissa

Strasbourg

 

Strasbourg on Euroopan parlamentin virallinen kotipaikka. Parlamentin jäsenet kokoontuvat tänne kerran kuukaudessa neljäksi päiväksi keskustelemaan ja äänestämään täysistuntokokouksiin.

Täysistuntoviikko on EU:n lainsäädäntötyön kohokohta. Sen aikana hylätään, muutetaan tai hyväksytään ehdotuksia. Vierailijat ovat tervetulleita seuraamaan istuntoja ja myös tutustumaan lähemmin parlamenttiin tunnin kestävän yleisesityksen avulla.

 

Istuntosalikäynnit ryhmille ja yksittäisille vierailijoille

Parlamentin Strasbourgin-istuntosaliin on mahdollista tutustua sekä vilkkailla täysistuntoviikoilla että muina aikoina. Opastettuja kiertokäyntejä järjestetään 10-50 hengen ryhmille. Myös rajoitettu määrä yksittäisiä vierailijoita voi seurata täysistuntoa lehteriltä. Vierailijoiden alaikäraja on 14 vuotta. Keskiasteen koulujen oppilaille on myös Euroscola-ohjelma.

Täysistuntoviikoilla

Parlamentin istuntoviikoilla vierailuohjelma järjestetään useimmilla EU:n virallisilla kielillä. Ohjelmaan kuuluu parlamentin virkamiehen yleisesitys, keskustelu Parlamentin jäsenen kanssa hänen aikataulunsa salliessa ja mahdollisuus seurata täysistuntoa. Opastetut vierailut ovat maksuttomia, mutta ne on varattava etukäteen.

Koska tutustumiskäynnit ovat hyvin suosittuja, on suositeltavaa esittää varauspyyntö kaksi tai kolme kuukautta etukäteen. Otathan huomioon, että käynti haluttuna ajankohtana onnistuu vain varaustilanteen salliessa.

Muulloin kuin istuntoviikoilla

Parlamentti ottaa vastaan vierailijaryhmiä myös muina aikoina kuin istuntoviikoilla. Yksittäiset vierailijat voivat kuitenkin käydä parlamentissa vain istuntoviikkojen aikana. Ryhmille on tarjolla opastettu käynti parlamentin täysistuntosalissa, videonäytös ja Parlamentin virkamiehen esitys parlamentin toiminnasta. Pyynnöstä voidaan järjestää myös perusteellisempi esittely.

Muulloin kuin istuntoviikolla tehtyjä vierailuja järjestetään englannin, ranskan ja saksan kielellä. Opastetut vierailut ovat maksuttomia, mutta ne on varattava etukäteen.

Koska tutustumiskäynnit ovat hyvin suosittuja, on suositeltavaa esittää varauspyyntö kaksi tai kolme kuukautta etukäteen. Tutustumiskäyntejä järjestetään vuoden ympäri juhlapyhiä ja yleisiä vapaapäiviä lukuun ottamatta. Otathan huomioon, että käynti onnistuu vain varaustilanteen salliessa.

Ryhmävierailujen järjestäjiä pyydetään lähettämään varauspyynnöt osoitteeseen:

Euroopan parlamentti

Bureau de Strasbourg
Allée du Printemps
F-67070 STRASBOURG Cedex
France

+33 3 88 17 40 01

+33 3 88 17 51 84

 

Euroscola

Euroopan parlamentti kutsuu kouluja, opettajia ja oppilaita osallistumaan Euroscola-ohjelmaan. Ohjelmassa oppilaat voivat viettää päivän Strasbourgissa meppinä.

Euroscola-ohjelma on avoin kaikkien EU-maiden 16-18-vuotiaille koululaisille. Nuoret pääsevät parlamentin istuntosaliin jäsenten paikoille kokeilemaan EU:n päätöksentekoa monikielisen Euroopan nuorisoparlamentin muodossa. Euroscola saattaa osallistujat yhteen keskustelemaan, väittelemään ja neuvottelemaan oikeista EU-asioista annettavista päätöslauselmista sekä lopulta äänestämään niiden hyväksymisestä.

Usein kysyttyä - Vierailut Strasbourgissa
 
Mitä vierailu maksaa?

Vierailut ovat maksuttomia.

 
Onko ryhmävierailu varattava etukäteen?

Koska tutustumiskäynnit ovat hyvin suosittuja, on suositeltavaa esittää varauspyyntö kaksi tai kolme kuukautta etukäteen.

 
Onko liikuntarajoitteiset vierailijat otettu huomioon?

Käytettävissä on rajoitettu määrä pyörätuoleja. Pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse tai soittamaan numeroon +32 2 284 4777.

 
Voinko mennä istuntosaliin seuraamaan täysistuntoa?

Vierailijat voivat seurata istuntoa tunnin ajan, mutta paikkoja on rajoitetusti. Jos paikkoja ei ole vapaana, istuntosaliin ei valitettavasti pääse.
Jos haluat seurata istuntoa (ks. täysistuntokalenteri), toimi seuraavasti:

ilmoittaudu istunnon aikana vierailijoiden sisäänkäynnissä esitä passi, kuvallinen henkilökortti tai ajokortti kirjautumista varten vierailijoiden alaikäraja on 14 vuotta.

 
Saavatko näkövammaisten opaskoirat tulla parlamenttiin?

Saavat. Parlamenttiin on esteetön pääsy myös vierailijoilla, joilla on erityistarpeita.

 
Saako vierailija-alueella ottaa kuvia?

Kyllä, vierailijat saavat ottaa valokuvia ja videoita vierailija-alueella. Täysistunnon aikana lehtereillä kuvaaminen on kuitenkin kielletty.

 
Onko meppejä mahdollista tavata?

Ryhmien johtajat voivat pyytää lyhyttä tapaamista parlamentin jäsenen kanssa, jos tämän aikataulu sen sallii. Tapaamisesta sovitaan ottamalla suoraan yhteyttä parlamentin jäseneen.

 
Voivatko lapset vierailla parlamentissa?

Vierailijoiden alaikäraja on 14 vuotta. Parlamentarium ja istuntokäynnit yksittäisille vierailijoille ovat kuitenkin avoinna myös perheille.

 
Onko parlamentissa turvatarkastuksia?

Kyllä, laukut läpivalaistaan ja vierailijat kulkevat metallinpaljastimen kautta. Tarkastukset ovat samanlaiset kuin lentoasemilla.

 
Kuinka kauan vierailu kestää?

Ryhmävierailut kestävät tunnista kahteen.

 
Voinko ostaa matkamuistoja?

Kyllä, vierailijoiden alueella on lahjatavaramyymälä, joka on avoinna täysistuntojen aikana.

 
Voinko syödä jossakin?

Kyllä, vierailualueen ruokalaa voi käyttää varauksesta. Myös baari on käytettävissä.

 
Järjestetäänkö tutustumiskäynti tai opastus omalla kielelläni?

Kyllä, Euroopan parlamentti järjestää vierailuja täysistuntoviikkojen aikana kaikilla EU:n 23 virallisella kielellä.
Strasbourgissa muulloin kuin istuntoviikoilla vierailut järjestetään vain englannin, saksan ja ranskan kielellä.

 
Voiko päällysvaatteet jättää vaatesäilytykseen?

Kyllä, takeille ja laukuille on säilytyspaikka. Vaatesäilytys on vierailijoiden sisäänkäynnin luona heti turvatarkastuksen jälkeen. Se on vartioitu vain täysistuntojen aikana.

 
Mihin voi pysäköidä?

On suositeltavaa käyttää julkisia liikennevälineitä, sillä parlamentin lähistöllä ei ole juurikaan pysäköintitilaa.
Linja-autoille on Strasbourgissa matkustajien jättämistä ja noutamista varten tilaa Rue Lucien Febvrellä Louise Weiss (LOW) -rakennuksen vieressä.

 
Voiko pyörän jättää jonnekin?

Kyllä, pyörän voi jättää ulkona olevaan pyörätelineeseen.

 
 
Tools

Yhteystiedot

Euroopan parlamentti

Louise Weiss (LOW) -rakennuksen vierailijoiden sisäänkäynti
Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg cedex
Ranska

Saapumisohjeet

Euroopan parlamenttiin Strasbourgiin pääsee linja-autolla, bussilla, metrolla tai junalla.

Julkisilla liikennevälineillä (CTS)

Raitiovaunu E (päätepysäkki Robertsau Bocklin) pysähtyy aivan Louise Weiss -rakennuksen edessä (pysäkki Parlement Européen) lähellä vierailijoiden sisäänkäyntiä.
Bussit 72 ja 30 (päätepysäkki Robertsau) sekä bussi 6 (päätepysäkki Pont Phario) pysähtyvät Euroopan neuvoston kohdalla (pysäkki Droits de l'Homme), josta on 10 minuutin kävelymatka parlamenttiin.

 
Junalla

Tietoja junayhteyksistä on Ranskan rautateiden (SNCF)SNCF

 

Vierailijat, joilla on erityistarpeita

Kaikissa parlamentin tiloissa on otettu huomioon liikuntarajoitteiset sekä  näkö- ja kuulovammaiset henkilöt. Parlamentin kokoushuoneiden ja käytävien rampit ja hissit helpottavat pyörätuolinkäyttäjien liikkumista, ja henkilökunta on aina valmis auttamaan. Parlamenttia vierailijoille esittelevät henkilöt toimivat mielellään yhteistyössä ryhmän johtajan paikalle järjestämien viittomakielen tulkkien kanssa.

Pyydämme ilmoittamaan mahdollisista erityistarpeista ennen vierailua. Ryhmään mahdollisesti kuuluvien vammaisten henkilöiden tarpeista huolehditaan erityisjärjestelyin.

Erityisjärjestelyjä voi pyytää sähköpostitse vissem-fi@europarl.europa.eu.

Palvelut

Kokoushuoneet
Kahvila
Baari
Yleisölehteri
Lahjatavaramyymälä
Vaatesäilytys
Valokuvausalue

Turvallisuus

Parlamenttiin ei pääse ilman kuvallista henkilökorttia, passia tai ajokorttia. Henkilötodistus tarkistetaan sisäänkäynnissä, ja lisäksi laukkusi läpivalaistaan ja sinut ohjataan sisään turvatarkastuksen kautta.