Vierailu Euroopan parlamentissa

Euroopan parlamentti toivottaa normaaliin tapaan vierailijat tervetulleiksi. Vierailutoiminnassa otetaan huomioon Euroopan Parlamentin turvallisuusosaston, Belgian alueellisten ja kansallisten viranomaisten turvallisuusarviot sekä Brysselissä voimassaolevan turvallisuustason 3 edellyttämät toimenpiteet.

Lisätietoa:
Turvallisuustilanne  Brysselissä | Julkinen liikenne Brysselissä | Brysselin lentokenttä

Euroopan Parlamentti

Tule ja näe
 

Euroopan Parlamentti sijaitsee Strasbourgissa, Luxembourgissa ja Brysselissä. Strasbourgissa pidetään suurin osa täysistunnoista, Euroopan Parlamentin jäsenten pääasiallinen työskentelypaikka on  Bryssel ja Luxembourgissa on osa  Parlamentin hallinnosta.

Vierailu  Euroopan Parlamentissa on hyvä tapa saada tietoa siitä, miten Euroopan Parlamentti toimii EU-kansalaisten edustajana ja miten sen toiminta vaikuttaa  eurooppalaiseen kehitykseen.

Brysselissä on paljon nähtävää. Voit vaikka vierailla Euroopan Parlamentin täysistuntosalissa (Istuntosalikäynti ja opastus ryhmille || Istuntosalikäynti yksittäisille vierailijoille),  tutustua Parlamentariumiin, osallistua  Roolipeliin etai käydä läpi menneisyyttä Euroopan historian talossa. Nämä vierailukohteet antavat tietoa siitä, miten Parlamentti toimii ja mitä se tekee EU-kansalaisten edustajana.  Vierailut ovat maksuttomia ja esittely suurimmaksi osaksi kaikilla 24 EU-kielellä.

Strasbourgissa voi myös vierailla täysistuntosalissa, jossa Euroopan parlamentti järjestää kouluille suunnattuja Euroscola-tapahtumia.

 

EP Spotter