Vierailu Euroopan parlamentissa

Euroopan parlamentin vierailukeskus
Bryssel

Koe Euroopan parlamentti aivan uudella tavalla vierailukeskuksessamme Brysselissä. Dynaamiset, interaktiiviset multimedianäytöt johdattavat matkalle Euroopan yhdentymiseen ja kertovat sen vaikutuksista meidän kaikkien arkipäivään.

Bryssel

Olet tervetullut tutustumaan täysistuntosaliin ja saamaan tietoa Euroopan parlamentin toiminnasta kannettavien multimediaoppaiden avulla.
Strasbourgissa voit seurata täysistuntokeskustelua.

Bryssel

Astu mepin saappaisiin ja opit nopeasti, mitä tämä vaaleilla valittu EU-toimielin tekee. Käy neuvotteluja kavereidesi kanssa ja rakenna tulevaisuuden Eurooppaa. Roolipeli on suunnattu keskiasteen koululaisryhmille ja tapahtuu Parlamentariumissa Brysselissä.

Bryssel / Strasbourg

Parlamentin virkamiehen opastus ja käynti täysistuntosalissa kertovat elävästi, mistä parlamentin työssä on kyse. Joskus on myös mahdollista seurata meneillään olevaa istuntoa.

 

Euroopan parlamentti järjestää yleisölle avoimia erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä ympäri vuoden. Tule tutustumaan Euroopan monimuotoisuuteen.

 
Parlamentarium / Istuntosalikäynti ja opastus ryhmille / Roolipeli / Istuntosalikäynti yksittäisille vierailijoille

Bryssel on Euroopan unionin sydän. Se on paitsi neuvoston, komission ja muiden toimielinten koti, myös parlamentin toinen pääpaikka. Jo puoli tuntia EU-korttelissa virittää tunnelmaan: tummia pukuja, mustia autoja, take-away -kahvimukeja ja tv-uutisista tuttuja kasvoja. Koe tämä kaikki paikan päällä.

Istuntosalikäynti ryhmille ja yksittäisille vierailijoille / Euroscola

Strasbourg on Euroopan parlamentin virallinen kotipaikka. Parlamentin jäsenet kokoontuvat tänne kerran kuukaudessa neljäksi päiväksi keskustelemaan ja äänestämään täysistuntokokouksiin. Tunnin mittainen yleisesitys johdattaa vierailijat parlamentin toimintaan.

Luxemburg

Jos haluat vierailla Euroopan parlamentin toimitiloissa Luxemburgissa, ota yhteyttä osoitteeseen

Tiedotustoimisto Luxembourgissa

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Euroopan parlamentti kotimaassasi

Ota yhteyttä omaan Euroopan parlamentin tiedotustoimistoosi

 
Tools
Euroopan parlamentin puhemies
Tieto ja ymmärrys antavat edellytykset täysipainoiseen osallistumiseen demokraattisessa yhteiskunnassa. Myös Euroopan parlamentti haluaa avata ovensa yleisölle, tehdä toimintaansa paremmin tunnetuksi ja lisätä ymmärrystä Euroopan parlamentin jäsenten työtä kohtaan.

Haluan toivottaa teidät tervetulleeksi vierailulle Euroopan parlamenttiin. Olittepa Brysselissä tai Strasbourgissa, olette tervetulleita tutustumaan parlamentin tehtäviin ja työhön. Täysistuntosalissa pääsette seuraamaan yhteistä eurooppalaista lainsäädäntötyötä, missä kaikkien eurooppalaisten äänet tulevat kuulluksi. Mikäli vierailunne kohdistuu Brysseliin, kannattaa lisäksi tutustua  Parlamentarium - vierailukeskukseen.

Toivon teidän nauttivan vierailustanne Euroopan parlamentissa, jossa edustettuina ovat yli 500 miljoonaa eurooppalaista ja 24 virallista kieltä.
Martin Schulz
Euroopan parlamentin puhemies
 

Euroopan parlamentti taskukoossa (Bryssel)

Tule ja näe!

Sosiaalinen media