skip to content
Euroopan parlamentti – Äänestys istuntosalissa Vieraile Euroopan parlamentin istuntosalissa Strasbourgissa. Näe, missä mepit äänestävät ja missä päätökset tehdään.  
 

Euroopan parlamentin istuntosali

Eurooppalaisen demokratian ytimessä
 

Strasbourg on Euroopan parlamentin virallinen istuntopaikka. Istuntosalikäynti on mainio tapa tutustua maailman suurimman monikansallisen parlamentin tunnelmaan ja saada käsitys sen toimivallasta ja tehtävistä.

Kaikilla parlamentin 751 jäsenellä on oma paikkansa istuntosalissa. Istuntojen aikana salissa käydään parlamentin tärkeimmät keskustelut. Se on ollut monien historiallisten äänestysten tapahtumapaikka. Istunnot tulkataan EU:n kaikille 24 viralliselle kielelle. Käyntejä järjestetään sekä yksittäisille vierailijoille että ryhmille. Ne ovat maksuttomia.

 

YKSITTÄISET VIERAILIJAT

European Parliament - Visitors in the hemicycle

ISTUNTOVIIKOILLA

Istunnon aikana yksittäiset vierailijat voivat päästä seuraamaan istuntoa tunnin ajaksi, mutta paikkoja on hyvin rajoitetusti. Sisään pääsee vain, jos paikkoja on vapaana. Henkilötodistus on esitettävä, ja vierailijoiden alaikäraja on 14 vuotta.

Jos haluat seurata istuntoa, tule vierailijoiden sisäänkäyntiin (Louise Weiss nro 2) seuraavina aikoina:

Maanantai: 17.00−18.00
Tiistai ja keskiviikko: 9.00−12.00 ja 15.00−18.00
Torstai: 10.00−12.00

Tarkista istuntopäivät oikealla olevasta istuntokalenterista.

MUULLOIN KUIN ISTUNTOVIIKOILLA

Yksittäiset vierailijat eivät voi käydä tutustumassa Euroopan parlamenttiin viikoilla, joilla ei pidetä istuntoja.

-Sisältö on saatavilla vain englannin kielellä-
In July-August 2016, on an exceptional basis, timeslots are open for English-, French- and German-speaking individual visitors, following prior booking to: VisitsSTR-indiv@ep.europa.eu.

More information
 

RYHMÄT

 .
European Parliament - Inside the hemicycle

Euroopan parlamentissa Strasbourgissa järjestetään istuntosalikäyntejä 10–50 hengen ryhmille (pyynnöstä myös tätä suuremmille) sekä istuntoviikoilla että muina ajankohtina. Vierailijoiden alaikäraja on 14 vuotta, mutta alle 14-vuotiaat voivat osallistua ennakkoluvalla.

ISTUNTOVIIKOILLA

Istuntoviikoilla ryhmien vierailut kestävät noin 2,5 tuntia. Niihin sisältyy virkamiehen pitämä yleisesitys parlamentin tehtävistä ja toimivallasta, mahdollisuus esittää kysymyksiä ja tunnin pituinen käynti istuntosalin yleisölehterillä, josta käsin voi seurata istuntoa.

Vierailuja järjestetään maanantai-iltapäivästä torstaiaamuun EU:n kaikilla 24 virallisella kielellä.

Tarkista istuntopäivät oikealla olevasta istuntokalenterista.

Ennakkovaraukset ja varauspyynnöt

Suuren kysynnän vuoksi vierailupyynnöt pyydetään toimittamaan 2-3 kuukautta etukäteen. Vierailuvarauksen tekeminen on riippuvainen tilojen ja esittelyjen pitäjien saatavuudesta. Ryhmän vetäjät voivat tehdä vierailupyynnön verkossa.

Istuntoviikkojen aikana istuntosalikäyntejä järjestetään maanantaista torstaihin. Ryhmien vetäjät voivat varata käynnin verkossa.

MUULLOIN KUIN ISTUNTOVIIKOILLA

European Parliament - Group visit

Jos istuntosalikäynti tehdään muulloin kuin istuntoviikoilla, sen kesto on noin 1,5 tuntia. Siihen sisältyy ohjattu kierros parlamentissa ja käynti istuntosalin yleisölehterillä sekä yleisesitys parlamentin tehtävistä ja toimivallasta. Pyydettäessä voidaan järjestää myös yksityiskohtaisempi esitys.

Muulloin kuin istuntoviikoilla käynti järjestetään yleensä vain englannin, saksan ja ranskan kielellä. Myös italian ja espanjan kielet voivat olla mahdollisia.

Ennakkovaraukset ja varauspyynnöt

Istuntosalikäyntien suuren suosion vuoksi suosittelemme, että käynti varataan 3–5 kuukautta etukäteen. Varauspyynnöt vahvistetaan tilojen ja esittelyjen pitäjien saatavuuden mukaan.

Muulloin kuin istuntoviikoilla istuntosalikäyntejä voi tehdä maanantaista perjantaiaamupäivään. Euroopan parlamentti on suljettu viikonloppuisin sekä parlamentin virallisina vapaapäivinä ja pyhäpäivinä.

Varauspyynnössä on annettava seuraavat tiedot:

– ryhmän tai koulun täydellinen nimi
– ryhmän vetäjän täydellinen nimi
– osallistujien ikäryhmä tai kategoria (esim. koululaisia, opiskelijoita, aikuisia tai yrityksen henkilökuntaa)
– toivomus vierailuajankohdasta (yksi tai useampi päivämäärä)
– osallistujien lukumäärä
– kieli, jota käynnin aikana toivotaan käytettävän
– ryhmän erityistarpeet tai kiinnostuksen kohteet
– muut hyödylliset tiedot

Ryhmän vetäjän on lähetettävä pyyntö seuraaviin sähköpostiosoitteisiin:

– käynnit ranskan, italian tai espanjan kielellä

Lähetä viesti

– käynnit saksan tai englannin kielellä

Lähetä viesti
 .
 

KÄYTÄNNÖN TIETOJA

Turvallisuus

Euroopan parlamentin rakennuksiin ei pääse ilman voimassa olevaa henkilötodistusta (henkilökortti tai passi).

Kaikille vierailijoille tehdään ennen sisäänpääsyä samantapainen turvatarkastus kuin lentoasemilla. Ampuma-aseet, räjähteet, tulenarat aineet, pippurisumutteet, terävät esineet ja muut aseeksi katsottavat esineet ovat kiellettyjä. Belgian kansallisen lainsäädännön mukaisesti tietyt kielletyt esineet saattaa joutua luovuttamaan poliisille.

Valo- ja videokuvaus on sallittua vierailijoille tarkoitetulla alueella mutta kiellettyä turvatarkastusalueella sekä istuntosalin yleisölehterillä istunnon aikana.

 

Vierailijat, joilla on erityistarpeita

Euroopan parlamentti haluaa jatkuvasti parantaa esteettömyyttä. Kaikki tilat ja toiminnot ovat esteettömiä vierailijoille, joilla on liikuntarajoitteita ja muita erityistarpeita, pyörätuolin käyttäjät mukaan lukien.

Henkilökunta tekee yhteistyötä vierailun aikana viittomakielen tulkkien kanssa. Ryhmien vetäjien on kuitenkin huolehdittava tällaisten tulkkauspalvelujen järjestämisestä.

Ilmoita meille etukäteen, jos tarvitset apua.
 

Vierailijoiden palvelut

Kahvila, josta voi ostaa erilaisia virvoitusjuomia ja välipaloja, sekä lahjatavaramyymälä, sijaitsevat vierailijoille tarkoitetulla alueella. Kumpikin on auki ainoastaan istuntoviikkojen aikana. Vierailijaruokala on ainoastaan ryhmien käytettävissä. Ennakkovaraus on pakollinen.

Vierailijoiden sisäänkäynnissä heti turvatarkastuksen jälkeen on vaatesäilytys, joka kuitenkin on käytössä ainoastaan istuntojen aikana.

 

TAPAHTUMAKALENTERI

Plenary
Exhibition
Other

SAAPUMISOHJEET

EUROOPAN PARLAMENTTI
Sisäänkäynti Louise Weiss nro 2
1, Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg cedex

                  

Junalla

Tietoja junayhteyksistä on Ranskan rautateiden (SNCF) verkkosivustolla.

SNCF

Bussilla

Bussilinjat 6, 30 ja 72: pysäkki Droits de l’Homme (10 minuutin kävelymatka parlamenttiin)

 

Raitiovaunu

Raitiovaunulinja E: pysäkki Parlement Européen

Strasbourgin julkinen liikenne

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko kysyä tai kommentoida jotain? Lähetä meille sähköpostia!

Lähetä viesti

ENNAKKOVARAUKSET JA SISÄÄNPÄÄSY

Sisäänpääsy on maksuton.

Lue tarkasti erityyppisten vierailujen saatavuutta ja sisäänpääsyä koskevat ohjeet tältä sivulta.

SOCIAL MEDIA