[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 

Praktične informacije

 

OPĆE INFORMACIJE

Javna bežična mreža

Javna bežična mreža dostupna je u Europskom parlamentu. Podaci za prijavu nalaze se u svim prostorima za posjetitelje.

Dolazak

Parkiralište za posjetitelje

Parkiralište za posjetitelje u Bruxellesu nalazi se na adresi Rue Montoyer 92. Parkirno mjesto na tom parkiralištu možete zatražiti ispunjavanjem zahtjeva za rezervaciju parkirnog mjesta. Vaš je zahtjev potvrđen tek kad primite poruku e-pošte s potvrdom. Pristup parkiralištu odobrava se samo ako su podaci navedeni u zahtjevu u skladu s dokumentima i porukom e-pošte predočenima na ulazu. Zahtjev je potrebno predati najmanje jedan radni dan prije dana posjeta.

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka: 09:00 - 18:30
subotom i nedjeljom: zatvoreno

 .

Uvjeti korištenja parkirališta Europskog parlamenta:
Ulaz na parkiralište moguć je samo ako ima slobodnih parkirnih mjesta.
Parkiralištu mogu pristupiti samo vozač i putnici mlađi od 14 godina.
Vozilo i svu eventualnu prtljagu pregledava zaštitar Europskog parlamenta.
Vozila se parkiraju na vlastiti rizik i Europski parlament ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakvu štetu nanesenu vozilu ili krađu iz vozila.
Parkiranje nije dozvoljeno tijekom noći, a vozila će u suprotnom biti uklonjena o trošku vlasnika.
Iz sigurnosnih razloga moguće je u bilo kojem trenutku zabraniti pristup parkiralištu.
Životinje nije dopušteno unijeti na parkiralište.

Neradni dani i praznici:
2019. godine: 1.1., 2.1., 3.4., 4.4., 5.4., 19.4., 22.4., 23.4., 1.5., 9.5., 30.5., 31.5., 10.6., 15.8., 1.11. i od 24.12. do zaključno 2.1.2020.

Dolazak autobusom

Ulaz Atrij u ulici Rue D'Ardenne omogućuje jednostavan ukrcaj i iskrcaj iz autobusa, te se posjetitelji mogu kratko odmoriti prije početka posjeta.

 .

Neradni dani:
2019. godine: od 1.1. do zaključno 4.1., od 19.4. do zaključno 3.5.., 9 – 10.5., od 27.5. do zaključno 31.5., 10.6., od 28.10. do zaključno 01.11., od 20.12. do zaključno 03/01.

Posjetitelji s posebnim potrebama

Europski parlament predano radi na stalnom poboljšanju pristupa osobama s posebnim potrebama. Sve naše zgrade i aktivnosti u potpunosti su dostupne posjetiteljima smanjene pokretljivosti i s posebnim potrebama, uključujući osobe koje se služe invalidskim kolicima.

Sigurnost

Za pristup zgradama Europskog parlamenta potrebno je imati važeću osobnu ispravu (osobnu iskaznicu ili putovnicu).

Prije ulaska svi posjetitelji moraju proći sigurnosne provjere nalik onima u zračnim lukama. Zabranjen je unos vatrenog oružja, eksplozivnih ili zapaljivih tvari, suzavca, oštrih predmeta i drugih predmeta koji se mogu smatrati oružjem. U skladu s belgijskim zakonodavstvom određeni zabranjeni predmeti mogu se predati policiji.

Fotografiranje i snimanje dozvoljeni su u prostorima za posjetitelje, no zabranjeni su u dijelu gdje se provode sigurnosne provjere te u galeriji vijećnice za vrijeme plenarnih sjednica.

 .

PARLAMENTARIJ

Posjetitelji s posebnim potrebama

Posjetitelji smanjene pokretljivosti

Parlamentarij nudi potpuni pristup osobama koje se služe invalidskim kolicima, a naši su zaposlenici uvijek pri ruci zatreba li vam pomoć.

Ako vam je potrebna posebna pomoć, molimo vas da o tome unaprijed obavijestite Parlamentarij.
 .
Posjetitelji s oštećenjem vida

Parlamentarij nudi medijske vodiče s posebnim audiozapisima koji opisuju izložbeni prostor, sadržaj i glavne značajke izložaka. Taktilne karte s Brailleovim pismom dostupne su na nizozemskom, engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, a na dva mjesta postoje Brailleove tipkovnice. Dopušten je pristup i psima vodičima.

 .
Posjetitelji s oštećenjem sluha

Multimedijski vodiči sadrže videozapise na znakovnom jeziku i to na engleskom (BSL), francuskom (LSF), njemačkom (DGS), nizozemskom (NGT), belgijski francuski (LSFB), flamanski (VGT), mađarski (MJNY), International (SI). Parlamentarij je također u cijelosti opremljen induktivnim petljama.

Za komentare i pitanja obratite se Parlamentariju e-poštom.

Dodatne usluge za posjetitelje

U Parlamentariju postoje garderobni ormarići, suvenirnica, toaleti i kafić s osvježavajućim napicima i ukusnim laganim jelima.

Želite li tijekom posjeta Parlamentariju rezervirati kafeteriju, preporučujemo Vam da ju rezervirate unaprijed telefonskim pozivom na broj +32(0)2 284 36 48 ili slanjem poruke e-pošte na adresu restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu

 .

PREZENTACIJE I POSJETI VIJEĆNICI

Posjetitelji s posebnim potrebama

Tijekom posjeta naše će osoblje rado surađivati s prevoditeljima za znakovni jezik. Voditelji grupa zaduženi su za angažiranje tih prevoditelja.

Ako vam je potrebna posebna pomoć, obavijestite nas unaprijed.

Dodatne usluge za posjetitelje

U zgradi Paul-Henri Spaak nalazi se kantina, no dostupna je samo grupama uz rezervaciju.

 .

KUĆA EUROPSKE POVIJESTI

Posjetitelji s posebnim potrebama

Tijekom posjeta naše će osoblje rado surađivati s prevoditeljima za znakovni jezik. Voditelji grupa zaduženi su za angažiranje tih prevoditelja.

Dodatne usluge za posjetitelje

Kuća europske povijesti raspolaže ormarićima, prostorom za presvlačenje beba, garderobom, trgovinom i kafićem (sa 60 mjesta) u kojem vam nudimo osvježavajuća pića i ukusne zalogaje.

 

KONTAKTI

 .
Pošaljite e-poštu
 .
SOCIAL MEDIA
 
 

Upravljanje kolačićima na internetskoj stranici Europskog parlamenta

Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće. Prihvaćanje kolačića omogućuje optimalno pregledavanje sadržaja

Prihvaćam Odbijam Prihvaćam