[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kuća Jeana Monneta

Mjesto rođenja današnje Europe
 

Kuća Jeana Monneta mjesto je na kojem se možete upoznati sa životom i djelom jednog od začetnika današnje Europe. Pregledajte interaktivni stalni postav i otkrijte tko je bio Jean Monnet te izbliza upoznajte njegova postignuća. Kroz multimedijske aktivnosti upoznajte se s njegovim utjecajem na današnju Europu i saznajte kako europske institucije utječu na vaš život.

Uronjena u europsku povijest, ova Kuća svjedočila je desetljećima upornog rada Jeana Monneta.

Idealno smještena 45 km zapadno od Pariza, kao pravo mjesto za odmor od vreve francuske prijestolnice, Kuća je Monnetu pružala sigurno okrilje u kojem je mogao razviti svoju viziju europskog mira i jedinstva.

Ulaz je besplatan, a obilazak obično traje oko 60 minuta.

RADNO VRIJEME

od ponedjeljka do petka: 9.00 – 17.00
od subote do nedjelje: 10.00 – 18.00

Muzej je zatvoren:
1. siječnja te 24., 25. i 31. prosinca.

POJEDINAČNI POSJETI

Pojedinačni posjetitelji i grupe s manje od 10 osoba muzeju ne moraju prethodno najaviti svoj posjet. Posjetitelji izložbu mogu obići u vlastitom ritmu s multimedijskim vodičem dostupnim na francuskom, engleskom i njemačkom jeziku.

GRUPNI POSJETI

Grupe s više od 10 osoba posjet s multimedijskim vodičem ili uz stručno vodstvo moraju rezervirati unaprijed.

Posjeti s multimedijskim vodičem dostupni su na francuskom, engleskom i njemačkom jeziku i moraju se rezervirati najmanje tjedan dana unaprijed.

Obilasci uz stručno vodstvo dostupni su na francuskom, engleskom, njemačkom, španjolskom i talijanskom jeziku. Ti se obilasci trebaju rezervirati najmanje 3 tjedna unaprijed i mogu se prilagoditi interesima grupe. U njima se mogu obraditi razne teme, od Europske unije danas do povijesnog pregleda mira u Europi. Za školske grupe mogu se organizirati i kreativne radionice u okviru kojih se učenici mogu upoznati sa značenjem europskog građanstva i saznati kako Europa odgovara na izazove klimatskih promjena.

Za rezervaciju grupnog posjeta, nazovite:
+33 (0)1 34 86 12 43
+32 (0)2 28 41 357

 

TKO JE BIO JEAN MONNET?

Rođen i odrastao u obitelji proizvođača konjaka, Jeana Monneta posao je često vodio preko granica. Oduvijek je vjerovao da nas zajedništvo čini jačima. Karijeru je započeo u obiteljskom poduzeću da bi se kasnije usmjerio na međunarodne financije. Tijekom oba svjetska rata imao je ključnu ulogu u zbližavanju Saveznika. Nakon 1945. Monnet je nastojao pronaći trajno rješenje za sprečavanje izbijanja novog rata na europskom tlu. Kako bi stali na kraj francusko-njemačkom nadmetanju, on i Robert Schuman razvili su plan zajedničke proizvodnje ugljena i čelika u europskim zemljama, što je dovelo do stvaranja prve Europske zajednice, odnosno Europske zajednice za ugljen i čelik, te utrlo put daljnjoj europskoj suradnji.

 

PROGRAM

Plenarna sjednica
Izložba
Ostalo

KAKO DO NAS?

KUĆA JEANA MONNETA
7 chemin du Vieux Pressoir, Houjarray
78490 Bazoches sur Guyonne
Francuska


GPS
Zemljopisna širina N 48 46.230
Zemljopisna dužina E 1 51.145

Više informacija
 
 

Upravljanje kolačićima na internetskoj stranici Europskog parlamenta

Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće. Prihvaćanje kolačića omogućuje optimalno pregledavanje sadržaja

Prihvaćam Odbijam Prihvaćam