skip to content

Látogasson el az Európai Parlamenthez!

Jöjjön el és vegyen részt munkánkban!
 
Látogasson el az Európai ParlamentbeLátogatási lehetőségek az Európai Parlamentben Brüsszelben, Strasbourgban és Luxembourgban, beleértve a plenáris ülésterem, a Parlamentárium látogatóközpont és az Európai Történelem Háza felkeresését  

Az Európai Parlament székhelye Strasbourgban, Luxembourgban és Brüsszelben van. A plenáris ülésszakok többségét Strasbourgban tartják, bár az európai parlamenti képviselők fő irodái Brüsszelben találhatók, míg Luxemburg ad otthont az adminisztratív egységeknek.

Egy látogatás jó alkalom arra, hogy megismerkedjen az Európai Unió polgárainak érdekeit képviselő Európai Parlament munkájával, valamint az Európára és a világ egészére kifejtett hatásával.

A Parlament brüsszeli székhelyén sok látnivaló akad, például meg lehet tekinteni az üléstermet, be lehet járni a vadonatúj Parlamentáriumot, ki lehet próbálni a szerepjátékot, vagy ismerkedni lehet a múlttal a hamarosan megnyíló Európai Történelem Házában. E látogatási lehetőségek célja, hogy bemutassák és elmagyarázzák, hogyan működik az Európai Parlament, hogyan jött létre, és mit tesz az európai uniós polgárok érdekében. A látogatási lehetőségek mindegyike teljesen ingyenes, és szinte valamennyi elérhető az EU 24 hivatalos nyelvén.

Lehetséges továbbá látogatást tenni a strasbourgi ülésteremben, ahol a legtöbb plenáris ülést tartják, és ahol az iskolák számára kidolgozott Euroscola program működik. A közeli Schirmeckben található Elzász-Moselle Emlékmúzeum kitűnően egészíti ki az Európai Parlamentbe tett látogatást.

Luxembourgban található az Európai Parlament első, kifejezetten erre a célra épített ülésterme, illetve egyéb épületek.

 

RENDEZVÉNYEK ÉS KIÁLLÍTÁSOK

Tudja meg, mi történik az Európai Parlamentben!

DIVE INTO EUROPEAN CINEMA Brussels - 12-10-2016 - 29-01-2017

-Csak angolul elérhető tartalom- For the last 10 years, the LUX Film Prize has been celebrating the role of European cinema in shaping our societies and sparking debate on major issues. Many events will be organised to celebrate this anniversary, among which is an exhibition about the prize on show in the Parlamentarium until January, detailing its evolution and some of the 100 remarkable films the prize has featured.

KÉPKIÁLLÍTÁS

 
SOCIAL MEDIA
 
Az Európai Parlament elnöke
Üdvözöljük ezen a honlapon az Európai Parlament látogatóit.

Legyen szó Brüsszelről, Strasbourgról vagy Luxembourgról, az Európai Parlament nyitott ajtókkal várja Önt, és számos lehetőséget kínál arra, hogy többet megtudjon szerepéről és munkájáról.

Ezen túlmenően az Európai Parlament minden uniós tagállamban tájékoztatási irodát tart fenn, ahova a látogatók bármikor betérhetnek és feltehetik az Európai Parlament működésével kapcsolatos kérdéseiket.

Bárhol is látogat el hozzánk, kellemes tartózkodást kívánok Önnek az Európai Parlamentben, 507 millió európai polgár közös otthonában!
Martin Schulz
az Európai Parlament elnöke
 

RENDEZVÉNYNAPTÁR

Plenáris
Kiállítás
Egyéb
SOCIAL MEDIA
 

HOGYAN TALÁL IDE?

Az Európai Parlament egyes munkahelyeinek honlapján található információ arról, hogy hogyan lehet oda eljutni.

VISSZAJELZÉSEK

Visszajelzést szeretne küldeni a weboldal új változatával kapcsolatban?

Küdjön e-mailt
 .