skip to content
 

Üdvözöljük az Európa állomásnál!

Látogatását az Európai Parlamentnél itt érdemes kezdenie
 

2016 őszén a volt Brüsszel-Luxembourg vasútállomás átalakul az Európai Parlament brüsszeli fogadóközpontjává. Az Európa állomás minden szükséges információt megad arról, hogy mit érdemes csinálni és megnézni Brüsszelben.

Segít Önnek megszervezni és lefoglalni európai parlamenti látogatását. Egyes látogatástípusok esetében előzetes bejelentkezésre van szükség, ezért kérjük, győződjön meg a részletekről az egyes honlapokon.

Egy interaktív háromdimenziós modell és érintőképes táblák segítségével az Európa állomás lehetőséget kínál Önnek arra, hogy még többet megtudhasson a brüsszeli Európai Parlament történetéről, épületeiről, sőt néhány híres látogatóról is. Richard Gere, Conchita Wurst és Simone Veil nyomába eredve fedezheti fel az Európai Parlamentet.

 .
 .
Látogasson el az Európai Parlament Látogatóközpontjába!
Az európai demokrácia szíve

 
Az európai történelemmel kapcsolatos vita,
kérdések és gondolkodás helyszíne
Explore the European Parliament (EN only)

 .

VIDEÓBLOGGEREK BRÜSSZELI LÁTOGATÁSA

Legjobban a látogatók szemével fedezheti fel, mi mindent kínál az Európai Parlament. Tekintse meg az alábbi videókat, melyekben négy, Brüsszelbe meghívott videóblogger nyújt hiteles beszámolót európai parlamenti látogatásáról.

 .

A lap tetején lévő linkekre kattintva vagy a videók megtekintésévelmég többet megtudhat arról, mi mindent talál a brüsszeli európai parlamenti negyedben.

 
 .

ZSEBKALAUZ AZ EURÓPAI PARLAMENTHEZ

Utazása megszervezéséhez használja az Európai Parlamentről szóló ingyenes zsebkalauzt, amely részletesen ismerteti az Európai Parlament által kínált valamennyi látogatási lehetőséget. A zsebkalauz az Unió összes hivatalos nyelvén rendelkezésre áll, és egy térképet is tartalmaz, amely segít eligazodni a különböző épületek között. A zsebkalauz a nagyközönség számára nyitott összes épületben megtalálható, illetve elektronikus formában is letölthető.

 .
 .

AZ EURÓPAI PARLAMENT BELGIUMI TÁJÉKOZTATÁSI IRODÁJA

Az Európai Parlament Belgiumi Tájékoztatási Irodája a kapcsolattartó pont az Európai Parlament és a belga lakosság, sajtó, kulturális szervezetek és oktatási intézmények között, illetve általában mindenki más számára is, aki többet szeretne megtudni az európai ügyekről, az Európai Parlament szerepéről és képviselőiről.

Az Európai Parlament Belgiumi Tájékoztatási Irodája a brüsszeli Leopold-negyed volt pályaudvarának épületében helyezkedik el. Az iroda által kínált tevékenységeket illetően bővebb információ található az Európai Parlament belgiumi tájékoztatási irodáinak honlapján. 35 másik tájékoztatási iroda működik az Európai Unióban és Washington D.C.-ben. A tájékoztatási irodákról bővebb információk találhatók az Ön közelében részben.

 

RENDEZVÉNYNAPTÁR

Plenáris
Kiállítás
Egyéb

HOGYAN TALÁL IDE?

EURÓPA ÁLLOMÁS
Place du Luxembourg 100
B-1047 Brüsszel
Belgium

Vasút

Az Európai Parlament a Brüsszel-Luxembourg vasútállomásnál található.

Belga vasutak

Autóbusz

A 22-es, 27-es, 34-es, 38-as, 64-es, 80-as és 95-ös buszjárat áll meg az Európai Parlamentnél.
Az 12-es és a 21-es vonalon a brüsszeli repülőtérre is el lehet jutni.

Metró

A legközelebbi megálló az 1-es és az 5-ös vonalon a Maelbeek és a Schuman, a 2-es és a 6-os vonalon a Trône.

Tömegközlekedés Brüsszelben

KAPCSOLAT

Kérdései vannak? Meg szeretné osztani véleményét? Írjon nekünk e-mailt!

E-mail küldése

SOCIAL MEDIA