Látogatás az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament biztonsági szolgálatával, valamint a belga regionális és nemzeti hatóságokkal történt egyeztetést követően, továbbá a Brüsszelben érvényben lévő 3-as szintű készültségi szintnek megfelelő intézkedésekkel összhangban a parlamenti látogatások és tevékenységek a szokásos módon zajlanak.

További tájékoztatás:
Brüsszeli biztonsági intézkedések | Tömegközlekedés Brüsszelben | Brüsszeli repülőtér

Az Európai Parlament

Ismerje meg a parlamenti negyedet!
 

Az Európai Parlament munkahelyei Strasbourgban, Luxembourgban és Brüsszelben találhatóak. A plenáris ülések zöme Strasbourgban zajlik, jóllehet az európai parlamenti képviselők elsődleges irodája Brüsszelben működik, a parlamenti titkárság egy része pedig Luxembourgban dolgozik.

A parlamenti látogatás kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy bepillantást nyerjünk a parlamenti munkába, és megértsük a döntéseknek az uniós polgárok életére gyakorolt hatásait.

Brüsszelben a látogatók számos lehetőség közül válogathatnak: meglátogathatják a plenáris üléstermet (Csoportos látogatás a Parlamentben ismertető előadással || Egyéni látogatás a Parlamentben), felfedezhetik a Parlamentáriumot, ahol részt vehetnek egy szerepjátékon is, netán visszautazhatnak a múltba a nemsokára megnyíló Európai Történelem Házában. E látogatások betekintést nyújtanak a Parlament működésébe, múltjába és az uniós polgárok érdekében kifejtett mindennapi tevékenységébe. Valamennyi látogatás ingyenes és az Európai Unió mind a 24 hivatalos nyelvén igénybe vehető.

Strasbourgban a látogatók behallgathatnak a plenáris ülésre, és a strasbourgi ülésterem fogadja az Euroscola programban résztvevő középiskolásokat is.

 

EP Spotter

Explore the European Parliament

-Csak angolul elérhető tartalom-

Download EP Spotter on your smartphone and explore the European Parliament in Brussels! Discover what there is to do, as well as a little about the rich history of the campus' buildings, as your smartphone guides you on your very own personal tour (Available in English only).

Get the app for iOS | | Get the app for Android

 
 

Rendezvények és kiállítások az Európai Parlamentben

-Csak angolul elérhető tartalom-

HEMICYCLE VISIT - BRUSSELS

Discover the hemicycle this summer!
Brussels

To meet increased demand over the summer, new opening times will give individual visitors more chances than ever to see the Hemicycle with the help of a multimedia guide. No advance booking is required.

Read more...

EUROPA EXPERIENCE

The exhibition in the European House Berlin
Berlin

Experience Europe at the heart of Berlin! The exhibition EUROPA EXPERIENCE will take you on a journey through the history, politics and daily life of the European Union. Participate in a plenary session of the European Parliament in the 360° cinema and discover how you can shape European politics!

Read more...

SEARCHING FOR BEAUTY

What does beauty mean for you?
Brussels

From 8 July until 18 September Parlamentarium is hosting a multimedia temporary exhibition on what beauty means to us now, in Europe and around the world.

Share your visions on beauty around you and get them displayed in the exhibition too!

Discover more...

AROUND EUROPE ON 28 PLATES

Taste Europe's diversity
Brussels

On 22 June, journey around Europe from the comfort of your plate as each Member State of the European Union serves up the finest dishes that their national cuisine has to offer.

From 12pm until 7pm, get a taste of Europe for free on the Esplanade and see how many countries you can visit.

 
Parlamentárium/ Csoportos látogatás és előadás/ Parlamenti szerepjáték / Egyéni látogatás

Brüsszel az Európai Unió központja. Brüsszel ad otthont az Európai Tanácsnak, az Európai Bizottságnak és itt található az Európai Parlament egyik székhelye is. Töltsön el fél órát az európai uniós negyedben, fedezze fel a környéket, amelynek helyszínei és egyes arcai már ismerősek lehetnek a híradókból.

Csoportos és egyéni látogatások / Euroscola

Strasbourg az Európai Parlament hivatalos székhelye, évente tizenkétszer itt tartják a plenáris ülést. Egyórás tájékoztató előadás keretében további részleteket is megtudhatnak látogatóink.

Luxembourg

Ha az EP luxembourgi épületeit szeretné felkeresni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a luxembourgi tájékoztatási irodával:

Luxembourgi tájékoztatási iroda

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Az Európai Parlament az ön hazájában

Vegye fel a kapcsolatot az Európai Parlament valamelyik tájékoztatási irodájával!

 
Tools
Az Európai Parlament elnöke
Az információ és a tudás megkönnyíti a demokratikus társadalomban való teljes körű részvételünket. Az Európai Parlament szándéka, hogy megnyissa kapuit az európai polgárok előtt annak érdekében, hogy jobban megismerjék és megértsék képviselőik, az Európai Parlament tagjainak munkáját.

Üdvözlöm Önöket honlapunk e részén, amely intézményünk, az Európai Parlament meglátogatásával foglalkozik. Az Európai Parlament Brüsszelben és Strasbourgban egyaránt örömmel fogadja és invitálja a látogatókat annak érdekében, hogy minél többet megtudjanak a Ház munkájáról, és meglátogassák a plenáris üléstermet, ahol valamennyi polgár hangja hallatszik, és ahol az uniós jogszabályok alakot öltenek. Ha Brüsszelben jár, jöjjön el és tapasztalja meg az európai demokráciát a Parlamentariumból - az Európai Parlament Látogatói Központjából.

Remélem, hogy valóban élvezni fogja az 500 millió európait 24 nyelven képviselő Európai Parlamentbe tett látogatását!
Üdvözlettel,
Az Európai Parlament elnöke
 

Zsebkalauz az Európai Parlamenthez (Brüsszel)

Ismerje meg a parlamenti negyedet!

Közösségi média