Látogatás az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament biztonsági szolgálatával, valamint a belga regionális és nemzeti hatóságokkal történt egyeztetést követően, továbbá a Brüsszelben érvényben lévő 3-as szintű készültségi szintnek megfelelő intézkedésekkel összhangban a parlamenti látogatások és tevékenységek a szokásos módon zajlanak.

További tájékoztatás:
Brüsszeli biztonsági intézkedések | Tömegközlekedés Brüsszelben | Brüsszeli repülőtér

Az Európai Parlament

Ismerje meg a parlamenti negyedet!
 

Az Európai Parlament munkahelyei Strasbourgban, Luxembourgban és Brüsszelben találhatóak. A plenáris ülések zöme Strasbourgban zajlik, jóllehet az európai parlamenti képviselők elsődleges irodája Brüsszelben működik, a parlamenti titkárság egy része pedig Luxembourgban dolgozik.

A parlamenti látogatás kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy bepillantást nyerjünk a parlamenti munkába, és megértsük a döntéseknek az uniós polgárok életére gyakorolt hatásait.

Brüsszelben a látogatók számos lehetőség közül válogathatnak: meglátogathatják a plenáris üléstermet (Csoportos látogatás a Parlamentben ismertető előadással || Egyéni látogatás a Parlamentben), felfedezhetik a Parlamentáriumot, ahol részt vehetnek egy szerepjátékon is, netán visszautazhatnak a múltba a nemsokára megnyíló Európai Történelem Házában. E látogatások betekintést nyújtanak a Parlament működésébe, múltjába és az uniós polgárok érdekében kifejtett mindennapi tevékenységébe. Valamennyi látogatás ingyenes és az Európai Unió mind a 24 hivatalos nyelvén igénybe vehető.

Strasbourgban a látogatók behallgathatnak a plenáris ülésre, és a strasbourgi ülésterem fogadja az Euroscola programban résztvevő középiskolásokat is.

 

EP Spotter

Explore the European Parliament

-Csak angolul elérhető tartalom-

Download EP Spotter on your smartphone and explore the European Parliament in Brussels! Discover what there is to do, as well as a little about the rich history of the campus' buildings, as your smartphone guides you on your very own personal tour (Available in English only).

Get the app for iOS | | Get the app for Android

 
 

Rendezvények és kiállítások az Európai Parlamentben

Open Days at the European Parliament
Brussels | Strasbourg

-Csak angolul elérhető tartalom-

Join us with your friends and family at our Open Days and discover the European Parliament, on 8/05 (Strasbourg), 21/05 (Luxembourg) and 28/05 (Brussels).
This weekend in Brussels, make sure you stop by the Parlamentarium, where  a giant map of Europe is ready to test kids' knowledge of capitals, countries and flags, and the "Drawing Europe" corner awaits the youngest Picassos.
All the details are on europeday.europa.eu.

A lakóhelyüket elhagyni kényszerült női menekültek és menedékkérők helyzete az Európai Unióban
Brussels2016. március 3-tól június 1-jéig a Parlamentárium időszaki kiállításnak ad otthont "A lakóhelyüket elhagyni kényszerült női menekültek és menedékkérők helyzete az Európai Unióban" címmel.

Bővebben...

Celebrate jazz at the European Parliament!
Brussels

-Csak angolul elérhető tartalom-

On 20 and 21 May, Place du Luxembourg will come alive as the Brussels Jazz Marathon returns to the doorstep of the European Parliament. The Parlamentarium will also host a special acoustic set from Atheris on 21 May from 14.30 until 16.15.

More info..

The exhibition in the European House Berlin
Berlin

-Csak angolul elérhető tartalom-

Experience Europe at the heart of Berlin! The exhibition EUROPA EXPERIENCE will take you on a journey through the history, politics and daily life of the European Union. Participate in a plenary session of the European Parliament in the 360° cinema and discover how you can shape European politics!

More info...

 
Parlamentárium/ Csoportos látogatás és előadás/ Parlamenti szerepjáték / Egyéni látogatás

Brüsszel az Európai Unió központja. Brüsszel ad otthont az Európai Tanácsnak, az Európai Bizottságnak és itt található az Európai Parlament egyik székhelye is. Töltsön el fél órát az európai uniós negyedben, fedezze fel a környéket, amelynek helyszínei és egyes arcai már ismerősek lehetnek a híradókból.

Csoportos és egyéni látogatások / Euroscola

Strasbourg az Európai Parlament hivatalos székhelye, évente tizenkétszer itt tartják a plenáris ülést. Egyórás tájékoztató előadás keretében további részleteket is megtudhatnak látogatóink.

Luxembourg

Ha az EP luxembourgi épületeit szeretné felkeresni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a luxembourgi tájékoztatási irodával:

Luxembourgi tájékoztatási iroda

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Az Európai Parlament az ön hazájában

Vegye fel a kapcsolatot az Európai Parlament valamelyik tájékoztatási irodájával!

 
Tools
Az Európai Parlament elnöke
Az információ és a tudás megkönnyíti a demokratikus társadalomban való teljes körű részvételünket. Az Európai Parlament szándéka, hogy megnyissa kapuit az európai polgárok előtt annak érdekében, hogy jobban megismerjék és megértsék képviselőik, az Európai Parlament tagjainak munkáját.

Üdvözlöm Önöket honlapunk e részén, amely intézményünk, az Európai Parlament meglátogatásával foglalkozik. Az Európai Parlament Brüsszelben és Strasbourgban egyaránt örömmel fogadja és invitálja a látogatókat annak érdekében, hogy minél többet megtudjanak a Ház munkájáról, és meglátogassák a plenáris üléstermet, ahol valamennyi polgár hangja hallatszik, és ahol az uniós jogszabályok alakot öltenek. Ha Brüsszelben jár, jöjjön el és tapasztalja meg az európai demokráciát a Parlamentariumból - az Európai Parlament Látogatói Központjából.

Remélem, hogy valóban élvezni fogja az 500 millió európait 24 nyelven képviselő Európai Parlamentbe tett látogatását!
Üdvözlettel,
Az Európai Parlament elnöke
 

Zsebkalauz az Európai Parlamenthez (Brüsszel)

Ismerje meg a parlamenti negyedet!

Közösségi média