Ga naar de inhoud

Bezoek het Europees Parlement

Beleef het zelf!
 
Bezoek het Europees ParlementMogelijkheden voor een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en Luxemburg, waaronder bezichtigingen van de vergaderzalen en een bezoek aan het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement) of het Huis van de Europese geschiedenis  

Het Europees Parlement is gevestigd in Straatsburg, Luxemburg en Brussel. De meeste plenaire vergaderingen vinden plaats in Straatsburg maar de leden van het Europees Parlement hebben hun hoofdkantoor in Brussel en de administratie bevindt zich deels in Luxemburg.

Een bezoek aan het Europees Parlement is een uitgelezen manier om meer te weten te komen over de werkzaamheden van het Parlement als spreekbuis van de burgers van de Europese Unie en over de invloed die het heeft binnen Europa en daarbuiten.

In Brussel is van alles te zien en te beleven, gaande van een bezoek aan de grote vergaderzaal, de ontdekking van het hypermoderne Parlamentarium en deelname aan een rollenspel tot een reis door het verleden in het langverwachte Huis van de Europese geschiedenis. Deze activiteiten zijn bedoeld om duidelijk te maken hoe het Europees Parlement werkt, hoe het is ontstaan en wat het doet voor de Europese burgers. De activiteiten zijn volledig gratis en kunnen nagenoeg allemaal in elk van de 24 officiële talen van de EU worden gevolgd.

Het is ook mogelijk de grote vergaderzaal in Straatsburg te bezoeken, waar de meeste plenaire vergaderingen plaatsvinden en waar het Euroscolaprogramma voor scholen zijn thuisbasis heeft. Een uitstap naar het nabijgelegen herdenkingsmuseum Alsace-Moselle in Schirmeck vormt een uitstekende aanvulling op een bezoek aan het Europees Parlement.

In Luxemburg kan je een kijkje nemen in de eerste voor dat doel gebouwde vergaderzaal en in andere gebouwen van het Europees Parlement.

 

EVENEMENTEN EN TENTOONSTELLINGEN

Wat is er momenteel gaande in het Europees Parlement?

DUIK IN EUROPESE CINEMA Brussels - 12-10-2016 - 29-01-2017

Het is al 10 jaar geleden dat het Europees Parlement het initiatief nam om Europese cinema die maatschappelijke debatten op gang brengt in de schijnwerpers te zetten. Om deze verjaardag te vieren zoals het hoort worden verschillende evenementen in Brussel en in Europa georganiseerd. Een tijdelijke tentoonstelling zal, onder andere, tot einde januari in het Parlamentarium plaats vinden, waarbij ook films die de LUX Prize hebben gewonnen zullen vertoond worden.

FOTOGALERIJ

 
SOCIAL MEDIA
 
De Voorzitter van het Europees Parlement
Het Europees Parlement zet zijn deuren voor u open, zowel in Brussel als in Straatsburg en Luxemburg, en biedt u tal van mogelijkheden om meer te weten komen over zijn rol en werkzaamheden.

Daarnaast bezit het Europees Parlement in elk EU-land een informatiebureau, waar iedereen terecht kan voor inlichtingen en met vragen over hoe het Parlement functioneert.

Waar u ons ook bezoekt, ik wens u een aangenaam verblijf in het Europees Parlement, een huis waar 507 miljoen Europeanen samenwonen!
Martin Schulz
Voorzitter van het Europees Parlement
 

AGENDA

Plenaire vergadering
Tentoonstelling
Andere
SOCIAL MEDIA
 

BEREIKBAARHEID

Aanwijzingen voor het bereiken van de gebouwen van het Europees Parlement zijn te vinden op de webpagina's voor elke vestiging.

JOUW MENING

Will je ons jouw mening mailen over de nieuwe versie van deze website?

Zend email
 .