Ga naar de inhoud
 

Welkom in Station Europa

Het beginpunt van je bezoek aan het Europees Parlement
 

In de herfst van 2016 wordt het station Brussel-Luxemburg omgebouwd tot het ontvangstcentrum van het Europees Parlement in Brussel. In Station Europa zullen bezoekers alle mogelijke informatie vinden over wat er in Brussel te zien en te beleven valt.

Zo kan je je bezoek aan het Europees Parlement plannen. Sommige activiteiten moeten wel vooraf gereserveerd worden. Kijk dan ook goed naar de details op de diverse webpagina's.

Met behulp van interactieve 3D-modellen en tabellen met aanraakschermen kan je in Station Europa nog meer ontdekken over de geschiedenis van het Europees Parlement in Brussel, de gebouwen en zelfs sommige bekende bezoekers. Treed in de voetsporen van Richard Gere, Conchita Wurst en Simone Veil en ontdek het Europees Parlement.

 .
 .
Ontdek het bezoekerscentrum van het Europees Parlement
Het hart van de Europese democratie

 
Een plaats om vragen te stellen, te praten en na te denken over de geschiedenis van Europa
Explore the European Parliament (EN only)

 .

BEZOEK VAN DE VIDEOBLOGGERS AAN BRUSSEL

De beste manier om te zien wat het Europees Parlement te bieden heeft, is door de ogen van de bezoekers zelf. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe vier videobloggers naar Brussel werden uitgenodigd om een authentiek beeld van hun bezoek aan het Europees Parlement te geven.

 .

Kom meer te weten over wat het Europees Parlement en zijn omgeving in Brussel te bieden hebben door op de links bovenaan de pagina te klikken, of bekijk alle filmpjes!

 
 .

ZAKGIDS VOOR HET EUROPEES PARLEMENT

Neem een gratis exemplaar van de zakgids voor het Europees Parlement om je te helpen jouw bezoek te organiseren. Daarin staan details over alle activiteiten die het Europees Parlement te bieden heeft. De gids is beschikbaar in alle officiële talen van de EU en bevat een kaart om je te helpen je weg te vinden in de verschillende gebouwen. De zakgids is beschikbaar in alle openbaar toegankelijke gebouwen en kan ook worden gedownload.

 .
 .

INFORMATIEBUREAU VAN HET EUROPEES PARLEMENT IN BELGIË

Het informatiebureau van het Europees Parlement in België is de link tussen het Europees Parlement en het Belgische publiek, de pers, culturele organisaties en onderwijsinstellingen en verder voor iedereen die belangstelling heeft voor Europese aangelegenheden en de rol van het Europees Parlement en zijn leden.  

Het informatiebureau van het Europees Parlement in België is gevestigd in het voormalige station van Brussel-Leopoldswijk. Bezoek de website van het informatiebureau van het Europees Parlement in België voor meer informatie over wat je er kunt doen. Het Parlement beschikt over nog 35 andere informatiebureaus, verspreid over de Europese Unie en in Washington D.C. Nieuwsgierig? Neem een kijkje in de rubriek Dicht bij huis.

 

AGENDA

Plenaire vergadering
Tentoonstelling
Andere

BEREIKBAARHEID

STATION EUROPA
Luxemburgplein 100
B-1047 Brussel
België

Trein

Het station Brussel-Luxemburg ligt vlak bij het Europees Parlement.

Belgische spoorwegen

Bus

Bussen met de nummers 22, 27, 34, 38, 64, 80 en 95 stoppen aan het Europees Parlement.
Nummers 12 en 21 brengen je ook naar de luchthaven van Brussel.

Metro

De dichtstbijzijnde haltes zijn Maalbeek en Schuman op metrolijnen 1 en 5 en de halte Troon op de lijnen 2 en 6.

Openbaar vervoer in Brussel

CONTACT

Vragen? Opmerkingen? Stuur ons een e-mail!

Stuur een e-mail

SOCIAL MEDIA