Het Europees Parlement bezoeken

In overleg met de veiligheidsdiensten van het Europees Parlement, en met de regionale en nationale autoriteiten in België, en in overeenstemming met de maatregelen die vereist zijn door het alarmniveau 3 dat voor het ogenblik van toepassing is in Brussel, worden bezoekers op alle activiteiten en diensten in Brussel ontvangen als normaal het geval is.

Meer info:
"Visit Brussels" over veiligheid in de stad | Openbaar vervoer in Brussel | De luchthaven van Brussel

Het Europees Parlement

Kom en beleef het
 

Het Europees Parlement is gevestigd in Straatsburg, Luxemburg en Brussel. In Straatsburg worden de meeste plenaire zittingen gehouden. In Brussel hebben de leden van het Europees Parlement hun hoofdkantoor. In Luxemburg huist een deel van de administratie van het Parlement.

Een bezoek aan het Europees Parlement is een aangename manier om meer te weten te komen over het werk dat er verricht wordt, en over de impact op heel Europa van de instelling die de stem van alle burgers van de Europese Unie wil zijn.

Er is van alles te zien en te beleven in Brussel. Je kan er het Halfrond (Groepsbezoeken || Individuele bezoeken), de vergaderzaal van alle parlementsleden, bezoeken, of het boeiende Parlamentarium, of deelnemen aan een rollenspel, of het verleden verkennen in het langverwachte Huis van de Europese Geschiedenis. Deze activiteiten zijn er op gericht te tonen en uit te leggen hoe het Parlement werkt, hoe het is ontstaan en wat het doet voor de Europese burgers. Al die activiteiten zijn kosteloos, en bijna alle zijn beschikbaar in elk van de 24 officiële talen van de Europese Unie.

Het is ook mogelijk het Halfrond in Straatsburg te bezoeken. Dat is tevens de pleisterplaats voor Euroscola, het speciale programma van het Europees Parlement voor scholen.

 

EP Spotter

Explore the European Parliament

-Content alleen beschikbaar in Engels-

Download EP Spotter on your smartphone and explore the European Parliament in Brussels! Discover what there is to do, as well as a little about the rich history of the campus' buildings, as your smartphone guides you on your very own personal tour (Available in English only).

Get the app for iOS | | Get the app for Android

 
 

Evenementen en Tentoonstellingen

Blijf op de hoogte van wat in het Europees Parlement gebeurt!

BEZOEK DE GROTE VERGADERZAAL

Nieuwe openingstijden
Brussel

Om te voldoen aan de toegenomen vraag in de zomer, geven de nieuwe openingstijden individuele bezoekers meer kansen dan ooit om de grote vergaderzaal te zien met behulp van een multimedia gids. Op voorhand reserveren is niet vereist.

Read more...

EUROPA EXPERIENCE

The exhibition in the European House Berlin
Berlin

-Content alleen beschikbaar in Engels-

Experience Europe at the heart of Berlin! The exhibition EUROPA EXPERIENCE will take you on a journey through the history, politics and daily life of the European Union. Participate in a plenary session of the European Parliament in the 360° cinema and discover how you can shape European politics!

Read more...

OP ZOEK NAAR "BEAUTY"

Wat betekent schoonheid voor U?
Brussel

Van 8 juli tot en met 18 september is het Parlamentarium gastheer van een multimedia tijdelijke tentoonstelling over wat schoonheid heden ten dage, in Europa en in de wereld, voor ons  betekent.

Deel uw eigen visie op schoonheid, uit je eigen omgeving, met anderen  en laat het resultaat zien op de tentoonstelling !

Ontdek meer...

AROUND EUROPE ON 28 PLATES

Taste Europe's diversity
Brussel

-Content alleen beschikbaar in Engels-

On 22 June, journey around Europe from the comfort of your plate as each Member State of the European Union serves up the finest dishes that their national cuisine has to offer.

From 12pm until 7pm, get a taste of Europe for free on the Esplanade and see how many countries you can visit.

 
Parlamentarium / Rondleiding in de vergaderzaal en toespraak voor groepen / Rollenspel / Individuele bezoeken aan de vergaderzaal

Brussel vormt het kloppend hart van de Europese Unie. Naast de Europese Raad en de Commissie, zijn ook het Parlement en veel andere Europese organen hier gevestigd. Breng een halfuurtje in de EU-wijk door en proef de sfeer... de nette pakken, zwarte auto's, meeneemkoffie en bekende gezichten van het nieuws. Beleef het zelf!

Rondleiding in de vergaderzaal voor groepen en individuele rondleidingen / Euroscola

Straatsburg is de officiële zetel van het Europees Parlement. Iedere maand komen de Parlementsleden hier vier dagen samen om te stemmen en te debatteren in een reeks vergaderingen die ook wel de plenaire vergaderingen worden genoemd.
Wij nodigen u uit om meer te weten te komen tijdens een verhelderende presentatie van ongeveer een uur.

Luxemburg

Indien u de kantoren van het EP in Luxemburg wilt bezoeken, neemt u het best contact op met het informatiebureau Luxemburg:

Informatiebureau voor Luxemburg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00 352/4300 22704

Het Parlement in uw land

Neem contact op met een van de informatiebureaus van het Europees Parlement:

 
Tools
De Voorzitter van het Europees Parlement
Informatie en kennis dragen bij tot actieve deelname aan onze democratie. Het Europees parlement opent graag zijn deuren voor Europese burgers zodat diezelfde burgers het werk van hun volksvertegenwoordigers in het Europees parlement beter leren kennen en begrijpen.

Ik heet u graag  welkom tot deze afdeling gericht op bezoeken aan onze instelling, het Europees parlement. Of het nu in Brussel of Straatsburg is, het Parlement verwelkomt u en nodigt u uit meer te leren over de rol en het werk van het parlement. Ook kunt u de plenaire vergaderzaal bezoeken waar de stemmen van alle Europeanen kunnen worden gehoord en waar hun gemeenschappelijke EU-wetten worden gemaakt. Indien u in Brussel bent, mag u een bezoek aan het Parlamentarium - het bezoekerscentrum van het Europees parlement alwaar u de Europese democratie daadwerkelijk kunt beleven - zeker niet missen.

I hoop dat u veel plezier beleeft aan uw bezoek aan het Europees parlement - 500 miljoen Europeanen vertegenwoordigd en 24 officiële talen.
Hoogachtend,
Martin Schulz
Voorzitter van het Europees parlement
 

Zakgids voor het Europees Parlement (Brussel)

Kom en beleef het!

Sociale media