Het Europees Parlement bezoeken

Het Bezoekerscentrum van het Europees Parlement
Brussel

Leer het Europees Parlement op een heel nieuwe manier kennen in ons Bezoekerscentrum in Brussel.
U krijgt een dynamische, interactieve multimediarondleiding over de geschiedenis van de Europese integratie en de impact daarvan op ons dagelijks leven.

Brussel

U bent welkom om met behulp van een draagbare multimedia gids de plenaire zaal van het EP te bezoeken.
In Straatsburg kunt u tijdens de plenaire zitting een debat bijwonen.

Brussel

Ervaar hoe het is om Europarlementariër te zijn. Leer via een stoomcursus hoe de democratisch verkozen instelling van Europa werkt. Het is de bedoeling dat je gaat onderhandelen met medescholieren om de toekomst die jij voor Europa voor ogen hebt te realiseren. Dit rollenspel is ontworpen voor groepen middelbare scholieren en vindt plaats in het Parlamentarium in Brussel.

Brussel

Een levendige presentatie en een rondleiding langs de vergaderzaal door een Parlementsmedewerker geven u een uitstekend overzicht van het Europees Parlement. Misschien kunt u zelfs de debatten volgen.

 

In het Europees Parlement worden doorlopend allerlei evenementen en tentoonstellingen georganiseerd, open voor het publiek. Doe met ons mee en ontdek de rijkdom van Europa.

 
Parlamentarium / Rondleiding in de vergaderzaal en toespraak voor groepen / Rollenspel / Individuele bezoeken aan de vergaderzaal

Brussel vormt het kloppend hart van de Europese Unie. Naast de Europese Raad en de Commissie, zijn ook het Parlement en veel andere Europese organen hier gevestigd. Breng een halfuurtje in de EU-wijk door en proef de sfeer... de nette pakken, zwarte auto's, meeneemkoffie en bekende gezichten van het nieuws. Beleef het zelf!

Rondleiding in de vergaderzaal voor groepen en individuele rondleidingen / Euroscola

Straatsburg is de officiële zetel van het Europees Parlement. Iedere maand komen de Parlementsleden hier vier dagen samen om te stemmen en te debatteren in een reeks vergaderingen die ook wel de plenaire vergaderingen worden genoemd.
Wij nodigen u uit om meer te weten te komen tijdens een verhelderende presentatie van ongeveer een uur.

Luxemburg

Indien u de kantoren van het EP in Luxemburg wilt bezoeken, neemt u het best contact op met het informatiebureau Luxemburg:

Informatiebureau voor Luxemburg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00 352/4300 22704

Het Parlement in uw land

Neem contact op met een van de informatiebureaus van het Europees Parlement:

 
Tools
De Voorzitter van het Europees Parlement
Informatie en kennis dragen bij tot actieve deelname aan onze democratie. Het Europees parlement opent graag zijn deuren voor Europese burgers zodat diezelfde burgers het werk van hun volksvertegenwoordigers in het Europees parlement beter leren kennen en begrijpen.

Ik heet u graag  welkom tot deze afdeling gericht op bezoeken aan onze instelling, het Europees parlement. Of het nu in Brussel of Straatsburg is, het Parlement verwelkomt u en nodigt u uit meer te leren over de rol en het werk van het parlement. Ook kunt u de plenaire vergaderzaal bezoeken waar de stemmen van alle Europeanen kunnen worden gehoord en waar hun gemeenschappelijke EU-wetten worden gemaakt. Indien u in Brussel bent, mag u een bezoek aan het Parlamentarium - het bezoekerscentrum van het Europees parlement alwaar u de Europese democratie daadwerkelijk kunt beleven - zeker niet missen.

I hoop dat u veel plezier beleeft aan uw bezoek aan het Europees parlement - 500 miljoen Europeanen vertegenwoordigd en 24 officiële talen.
Hoogachtend,
Martin Schulz
Voorzitter van het Europees parlement
 

Zakgids voor het Europees Parlement (Brussel)

Kom en beleef het!

Sociale media