skip to content

Vizitați Parlamentul European!

Veniți și participați!
 
Vizitați Parlamentul EuropeanPosibilități de vizitare a Parlamentului European la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg, care includ vizite ale hemiciclului, ale centrului pentru vizitatori Parlamentarium și ale Casei Istoriei Europene.  

Parlamentul European are sedii în Strasbourg, Luxemburg și Bruxelles. Majoritatea sesiunilor plenare au loc la Strasbourg, chiar dacă birourile principale ale deputaților sunt la Bruxelles, în timp ce în Luxembourg își desfășoară activitatea cea mai mare parte a administrației.

Vizitarea Parlamentul European este o excelentă modalitate de a descoperi activitatea acestuia în calitatea sa de voce a cetățenilor Uniunii Europene, precum și impactul pe care îl are atât asupra Europei, cât și asupra lumii întregi.

Sunt multe de văzut și de făcut în Bruxelles, cum ar fi vizitarea Hemiciclului, explorarea expoziției moderne a Parlamentariumului, experimentarea jocului de roluri sau descoperirea mult-așteptatei Case a Istoriei Europene. Aceste activități sunt create pentru a prezenta și explica felul în care funcționează Parlamentul European, care este originea sa și ce misiuni îndeplinește în serviciul cetățenilor Uniunii Europene. Toate activitățile sunt gratuite și majoritatea acestora sunt disponibile în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE.

De asemenea, este posibilă vizitarea Hemiciclului din Strasbourg, locul în care se desfășoară majoritatea sesiunilor plenare, precum și programul Euroscola. O excursie la Memorialul Alsace-Moselle din Schirmeck, aflat în apropiere, reprezintă o excelentă completare a vizitei la Parlamentul European.

În Luxemburg puteți explora primul hemiciclu al Parlamentului European, construit special în acest scop, precum și alte clădiri.

 

EXPOZIȚII ȘI EVENIMENTE

Află ce se întâmplă la Parlamentul European!

DIVE INTO EUROPEAN CINEMA Brussels - 12-10-2016 - 29-01-2017

-Conținut disponibil doar în engleză- For the last 10 years, the LUX Film Prize has been celebrating the role of European cinema in shaping our societies and sparking debate on major issues. Many events will be organised to celebrate this anniversary, among which is an exhibition about the prize on show in the Parlamentarium until January, detailing its evolution and some of the 100 remarkable films the prize has featured.

GALERIE FOTO

 
SOCIAL MEDIA
 
Președintele Parlamentului European
Bun venit pe site-ul dedicat vizitatorilor al Parlamentului European!

În Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg, Parlamentul European își deschide porțile pentru dumneavoastră, oferindu-vă numeroase modalități de a afla mai multe despre rolul și activitățile sale.

Parlamentul European are, de asemenea, un birou de informare în toate țările UE, unde vizitatorii pot merge pentru a afla mai multe informații și a pune eventualele lor întrebări despre modul în care Parlamentul își desfășoară activitatea.

Oriunde ne vizitați, vă dorim o vizită plăcută la Parlamentul European, care reprezintă 507 milioane de europeni!
Martin Schulz
Președintele Parlamentului European
 

AGENDA

Sesiune plenară
Expoziții
Altele
SOCIAL MEDIA
 

GETTING THERE

CUM AJUNGEȚI

Puteți găsi informații despre cum puteți ajunge la diferitele sedii ale Parlamentului European pe paginile dedicate fiecărui sediu.

IMPRESII

Doriți să ne transmiteți impresiile dumneavoastră despre noua versiune a site-ului?

Trimiteți email
 .