skip to content
Parlamentarium, the European parliament visitors' centre
 

Parlamentarium

Descoperiți Centrul pentru vizitatori al Parlamentului European
 

Trăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o niciodată în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,5 milioane de persoane au vizitat deja centrul!

Ghiduri multimedia portabile ghidează vizitatorii în inima Parlamentului European, explicând calea spre integrarea europeană, cum lucrează Parlamentul European și ce fac deputații săi pentru a face față provocărilor din prezent. Parlamentarium are un design dinamic și interactiv și vizitarea sa poate fi organizată în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, fiind locul ideal în care vizitatorii de toate vârstele pot descoperi politica europeană.

Parlamentarium este deschis șapte zile pe săptămână și intrarea este gratuită. În mod normal, o vizită durează aproximativ 90 de minute, dar există și vizite mai scurte pentru familii și grupuri școlare. Puteți vedea mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce oferă Parlamentarium și la programul său de evenimente și expoziții temporare.

 .
 .
 

DESCOPERĂ DIVERSELE SECȚIUNI ALE EXPOZIȚIEI

Parlamentarium are o ofertă variată atât pentru adulți, cât și pentru copii, iar vizitele pot fi adaptate pentru aproape toate domeniile de interes.

Parlamentul European, ParlamentariumTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 
 .

Europa și Parlamentul său la 360°

Luați loc în cinematograful nostru pentru a urmări o proiecție senzațională la 360° despre Europa și Parlamentul European, pentru a vedea cum funcționează acesta, cum este elaborată legislația
UE și cum vă afectează politicile UE.

Parlamentul European, Cunoașteți deputații PETrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 
 .

Faceți cunoștință cu cei care iau deciziile: deputații în Parlamentul European

Aflați mai multe despre fiecare dintre cei 751 de deputați în Parlamentul European, care lucrează împreună pentru a îi reprezenta pe cetățenii UE!

Parlamentul European, ParlamentariumTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 
 .

Călătoriți prin Europa și vedeți impactul Uniunii Europene!

Podeaua sub formă de hartă interactivă vă poartă prin Uniunea Europeană, oferindu-vă o vizită virtuală care ilustrează diversitatea sa și prezintă aproape 100 de moduri în care Uniunea contribuie la bunăstarea cetățenilor săi.

Faceți o vizită virtuală acum!
Parlamentul European, ParlamentariumTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 
 .

Ascultați ce înseamnă Uniunea Europeana pentru europeni!

Relaxați-vă într-o încăpere primitoare în timp ce o activistă pentru protecția mediului din Polonia, un profesor sloven și o cântăreață finlandeză (și mulți alții) descriu impactul Uniunii Europene asupra vieții lor!

 

COPIII ȘI ELEVII

Un joc de roluri pentru grupurile școlare permite elevilor să vadă cum este să fii un deputat în Parlamentul European pentru o zi.

Participanții descoperă cum este elaborată legislația europeană, de la consultarea grupurilor de interese și formarea alianțelor, până la negocierile cu alte instituții și comunicarea cu mass-media.

 .
 .

Pentru vizitatorii cu vârste mai mici, au fost create, de asemenea, vizite speciale de o oră.

Parlamentul European, Activități pentru copiiTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 

Jocul Lunei este un joc de căutare conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 de ani care vizitează expoziția cu familiile lor. Broșurile cu jocul Lunei sunt disponibile la ghișeul pentru ghiduri multi-media. Nu uitați recompensa la finalul vizitei!

Concursul intergalactic de talente ghidează grupuri de 4 sau 5 elevi cu vârste cuprinse între 10 și 14 de ani prin Parlamentarium, pentru a-i ajuta să afle mai multe despre Europa, Uniunea Europeană și Parlamentul European.

 

INFORMAȚII PRACTICE

Rețea Wi-Fi publică

European Parliament -  Amenities

Rețeaua publică de Wi-Fi este disponibilă la Parlamentul European. Datele de conectare sunt afișate în toate zonele destinate vizitatorilor.

Sosire

Parlamentul European are un nou centru de primire al vizitatorilor care sosesc pe Rue d'Ardenne. Atrium este locul ideal pentru a vă reveni şi a vă relaxa înainte de a vizita hemiciclul, Parlamentariumul sau Casa Istoriei Europene.

Securitate

Deși actele de identitate nu sunt obligatorii pentru a avea acces în clădiri, vă recomandăm să le aveți la dumneavoastră.

Toți vizitatorii și bagajele lor sunt supuse înainte de intrare unor controale de securitate similare celor din aeroporturi. Armele de foc, substanțele explozive sau inflamabile, spray-urile cu piper, obiectele ascuțite și alte obiecte care ar putea fi considerate arme sunt interzise. În conformitate cu legislația națională belgiană, este posibil ca anumite articole interzise să trebuiască să fie predate poliției.

Fotografierea sau filmarea sunt permise în zona destinată vizitatorilor, dar sunt interzise în zona de securitate.

Vizitatorii cu nevoi speciale

Parlamentul European și-a asumat angajamentul de a îmbunătăți constant accesul pentru persoanele cu nevoi speciale. Toate instalațiile și activitățile noastre sunt pe deplin accesibile pentru vizitatorii cu nevoi speciale.

Pentru vizitatorii cu mobilitate redusă

Parlamentarium oferă acces deplin pentru utilizatorii de cărucioare cu rotile, iar personalul nostru este disponibil pentru a oferi asistență.

În cazul în care aveți nevoie de asistență specială, vă rugăm să anunțați Parlamentarium în prealabil.
 .
Pentru vizitatorii cu deficiențe de vedere

Parlamentarium pune la dispoziție ghiduri media cu fișiere audio speciale care descriu spațiul și conținutul acestuia, precum și principalele sale caracteristici. Hărți tactile Braille sunt disponibile în neerlandeză, engleză, franceză și germană; există tastaturi în limbajul Braille în două zone. De asemenea, intrarea câinilor însoțitori este permisă.

 .
Pentru persoanele cu dificultăți de auz

Ghidurile multimedia conțin filmulețe în limbajul semnelor în limba engleză (BSL), franceză (LSF), germană (DGS), neerlandeză (NGT), belgian franceză (LSFB), flamandă (VGT), maghiară (MJNY), international (SI). Parlamentarium este complet echipat cu bucle de inducție.

Pentru observații sau întrebări, vă rugăm să contactați Parlamentarium prin e-mail.

Infrastructuri

Parlamentarium are spații pentru bagaje, un magazin de suveniruri, toalete și o cafenea cu o varietate de băuturi răcoritoare și gustări delicioase.

 

AGENDA

articles-2017-may-10

23-05-2017

THE 28 IN YOUR PLATE

Bruxelles
22-06-2016

Esplanade Solidarność

MINI-SESIUNE PLENARĂ

Brussels
Wed Feb 24 00:00:00 CET 2016 - Thu Feb 25 00:00:00 CET 2016
Wed Apr 27 00:00:00 CEST 2016 - Thu Apr 28 00:00:00 CEST 2016
Wed May 25 00:00:00 CEST 2016 - Thu May 26 00:00:00 CEST 2016
Wed Jun 22 00:00:00 CEST 2016 - Thu Jun 23 00:00:00 CEST 2016
Wed Nov 30 00:00:00 CET 2016 - Thu Dec 01 00:00:00 CET 2016
Wed Feb 01 00:00:00 CET 2017 - Thu Feb 02 00:00:00 CET 2017
Wed Mar 01 00:00:00 CET 2017 - Thu Mar 02 00:00:00 CET 2017
Wed Apr 26 00:00:00 CEST 2017 - Thu Apr 27 00:00:00 CEST 2017
Wed May 31 00:00:00 CEST 2017 - Thu Jun 01 00:00:00 CEST 2017
Wed Nov 29 00:00:00 CET 2017 - Thu Nov 30 00:00:00 CET 2017

Mini-sesiune plenară

Sesiune plenară
Expoziții
Altele

PROGRAMUL DE LUCRU

 .
Luni
13.00 – 18.00
 
 
De marți până vineri
9.00 – 18.00
 
 
Sâmbătă și duminică
10.00 – 18.00
 
 

Ultima intrare este permisă cu 30 de minute înainte de ora închiderii.

Centrul este închis în următoarele zile:
1 ianuarie, 1 mai, 1 noiembrie, 24, 25 și 31 decembrie.

CUM AJUNGEȚI

PARLAMENTARIUM
Clădirea Willy Brandt
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles
Belgia

Cu trenul

Gara Bruxelles-Luxembourg deservește Parlamentul European.

Căile ferate belgiene

Cu autobuzul

Liniile 22, 27, 34, 38, 64, 80 și 95 au opriri la Parlamentul European.
Liniile 12 și 21 fac legătura cu aeroportul orașului Bruxelles.

Cu metroul

Cele mai apropiate stații sunt Maelbeek și Schuman pe liniile 1 și 5 și Trône pe liniile 2 și 6.

Transportul public în Bruxelles

Centrul de primire Atrium

Intrarea Atrium din Rue d'Ardenne permite vizitatorilor care sosesc cu autobuzul să aibă un moment de relaxare înainte de a-şi începe vizita.

CONTACTAȚI-NE

Aveți întrebări? Doriți să ne oferiți feedback? Trimiteți-ne un e-mail!

Trimiteți un e-mail
 .

REZERVAREA ȘI ACCESUL

Intrarea este gratuită.

Rezervarea prealabilă este posibilă pentru toți, dar este foarte recomandată pentru grupuri.

REZERVAȚI-VĂ VIZITA!
 .