skip to content
Parlamentarium, the European parliament visitors' centre
 

Parlamentarium

Descoperiți Centrul pentru vizitatori al Parlamentului European
 

Trăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o niciodată în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,5 milioane de persoane au vizitat deja centrul!

Ghiduri multimedia portabile ghidează vizitatorii în inima Parlamentului European, explicând calea spre integrarea europeană, cum lucrează Parlamentul European și ce fac deputații săi pentru a face față provocărilor din prezent. Parlamentarium are un design dinamic și interactiv și vizitarea sa poate fi organizată în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, fiind locul ideal în care vizitatorii de toate vârstele pot descoperi politica europeană.

Parlamentarium este deschis șapte zile pe săptămână și intrarea este gratuită. În mod normal, o vizită durează aproximativ 90 de minute, dar există și vizite mai scurte pentru familii și grupuri școlare. Puteți vedea mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce oferă Parlamentarium și la programul său de evenimente și expoziții temporare.

 .

CONCURSUL DE FOTOGRAFIE #ThisIsMy5

Pe 13 octombrie Parlamentarium va împlini cinci ani! Mai mult de 1.5 milioane de persoane din întreaga lume au vizitat expoziția noastră în acești cinci ani. Acum că împlinim 5 ani, dăm startul concursului de fotografie #ThisIsMy5 pe pagina de Instagram a Parlamentului European. Pentru că ne-ați fost alături încă de la început, am dori să ne împărtășiți ce înseamnă 5 pentru voi – cum v-ați schimbat în ultimii 5 ani, care sunt cele 5 priorități ale voastre, cele mai importante 5 dorințe... Voi alegeți!
Cele mai bune fotografii vor fi expuse pe un perete fotografic la Parlamentarium, iar câștigătorii vor fi invitați să ne viziteze pe 11 martie 2017, când va avea loc Noaptea Muzeelor!
Pentru a participa la concurs, trebuie să locuiți în UE, să aveți peste 18 ani, să dețineți toate drepturile de proprietate intelectuală asupra fotografiei prezentate și să fiți pregătiți să veniți la Bruxelles în perioada 10-11 martie 2017.
Termenul-limită de înscriere este 31 ianuarie 2017. Fotografiile trebuie publicate pe Instagram cu hashtagul #ThisIsMy5. Nu uitați să adăugați tagul @europeanparliament.
Grăbiți-vă! Povestiți-ne ce înseamnă 5 pentru voi și vizitați-ne!

DESCOPERĂ DIVERSELE SECȚIUNI ALE EXPOZIȚIEI

Parlamentarium are o ofertă variată atât pentru adulți, cât și pentru copii, iar vizitele pot fi adaptate pentru aproape toate domeniile de interes.

Parlamentul European, ParlamentariumTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 
 .

Ocupați un loc în primele rânduri ale Hemiciclului

Un cinematograf senzațional de 360° îi duce pe vizitatori în inima Parlamentului European și oferă o perspectivă unică, arătându-le cum funcționează acesta și cum este elaborată legislația UE.

Parlamentul European, Cunoașteți deputații PETrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 
 .

Faceți cunoștință cu cei care iau deciziile: deputații în Parlamentul European

Aflați mai multe despre fiecare dintre cei 751 de deputați în Parlamentul European, care lucrează împreună pentru a îi reprezenta pe cetățenii UE!

Parlamentul European, ParlamentariumTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 
 .

Călătoriți prin Europa și vedeți impactul Uniunii Europene!

Podeaua sub formă de hartă interactivă vă poartă prin Uniunea Europeană, oferindu-vă o vizită virtuală care ilustrează diversitatea sa și prezintă aproape 100 de moduri în care Uniunea contribuie la bunăstarea cetățenilor săi.

Faceți o vizită virtuală acum!
Parlamentul European, ParlamentariumTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 
 .

Ascultați ce înseamnă Uniunea Europeana pentru europeni!

Relaxați-vă într-o încăpere primitoare în timp ce o activistă pentru protecția mediului din Polonia, un profesor sloven și o cântăreață finlandeză (și mulți alții) descriu impactul Uniunii Europene asupra vieții lor!

COPIII ȘI ELEVII

Parlamentul European, Role Play GameTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 

Un joc de roluri pentru grupurile școlare permite elevilor să vadă cum este să fii un deputat în Parlamentul European pentru o zi.

Participanții descoperă cum este elaborată legislația europeană, de la consultarea grupurilor de interese și formarea alianțelor, până la negocierile cu alte instituții și comunicarea cu mass-media.

 .
Parlamentul European, Activități pentru copiiTrăiți experiența politicii europene așa cum n-ați mai trăit-o până acum în cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa și veniți să vedeți de ce 1,3 milioane de persoane au vizitat deja Parlamentarium!
 

Pentru vizitatorii cu vârste mai mici, au fost create, de asemenea, vizite speciale de o oră.

Jocul Lunei este un joc de căutare conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 de ani care vizitează expoziția cu familiile lor. Broșurile cu jocul Lunei sunt disponibile la ghișeul pentru ghiduri multi-media. Nu uitați recompensa la finalul vizitei!

Concursul intergalactic de talente ghidează grupuri de 4 sau 5 elevi cu vârste cuprinse între 10 și 14 de ani prin Parlamentarium, pentru a-i ajuta să afle mai multe despre Europa, Uniunea Europeană și Parlamentul European.

 .

INFORMAȚII PRACTICE

Securitate

Deși actele de identitate nu sunt obligatorii pentru a avea acces în clădiri, vă recomandăm să le aveți la dumneavoastră.

Toți vizitatorii și bagajele lor sunt supuse înainte de intrare unor controale de securitate similare celor din aeroporturi. Armele de foc, substanțele explozive sau inflamabile, spray-urile cu piper, obiectele ascuțite și alte obiecte care ar putea fi considerate arme sunt interzise. În conformitate cu legislația națională belgiană, este posibil ca anumite articole interzise să trebuiască să fie predate poliției.

Fotografierea sau filmarea sunt permise în zona destinată vizitatorilor, dar sunt interzise în zona de securitate.

Vizitatorii cu nevoi speciale

Parlamentul European și-a asumat angajamentul de a îmbunătăți constant accesul pentru persoanele cu nevoi speciale. Toate instalațiile și activitățile noastre sunt pe deplin accesibile pentru vizitatorii cu nevoi speciale.

Pentru vizitatorii cu mobilitate redusă

Parlamentarium oferă acces deplin pentru utilizatorii de cărucioare cu rotile, iar personalul nostru este disponibil pentru a oferi asistență.

În cazul în care aveți nevoie de asistență specială, vă rugăm să anunțați Parlamentarium în prealabil.
 .
Pentru vizitatorii cu deficiențe de vedere

Parlamentarium pune la dispoziție ghiduri media cu fișiere audio speciale care descriu spațiul și conținutul acestuia, precum și principalele sale caracteristici. Hărți tactile Braille sunt disponibile în neerlandeză, engleză, franceză și germană; există tastaturi în limbajul Braille în două zone. De asemenea, intrarea câinilor însoțitori este permisă.

 .
Pentru persoanele cu dificultăți de auz

Ghidurile multimedia conțin filmulețe în limbajul semnelor în limba engleză (BSL), franceză (LSF), germană (DGS) și neerlandeză (NGT). Parlamentarium este complet echipat cu bucle de inducție.

Pentru observații sau întrebări, vă rugăm să contactați Parlamentarium prin e-mail.

Infrastructuri

Parlamentarium are spații pentru bagaje, un magazin de suveniruri, toalete și o cafenea cu o varietate de băuturi răcoritoare și gustări delicioase.

 

AGENDA

Sesiune plenară
Expoziții
Altele

CUM AJUNGEȚI

PARLAMENTARIUM
Clădirea Willy Brandt
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles
Belgia

Cu trenul

Gara Bruxelles-Luxembourg deservește Parlamentul European.

Căile ferate belgiene

Cu autobuzul

Liniile 22, 27, 34, 38, 64, 80 și 95 au opriri la Parlamentul European.
Liniile 12 și 21 fac legătura cu aeroportul orașului Bruxelles.

Cu metroul

Cele mai apropiate stații sunt Maelbeek și Schuman pe liniile 1 și 5 și Trône pe liniile 2 și 6.

Transportul public în Bruxelles

CONTACTAȚI-NE

Aveți întrebări? Doriți să ne oferiți feedback? Trimiteți-ne un e-mail!

Trimiteți un e-mail
 .

PROGRAMUL DE LUCRU

 .
Luni
13.00 – 18.00
 
 
De marți până vineri
9.00 – 18.00
 
 
Sâmbătă și duminică
10.00 – 18.00
 
 

Ultima intrare este permisă cu 30 de minute înainte de ora închiderii.

Centrul este închis în următoarele zile:
1 ianuarie, 1 mai, 1 noiembrie, 24, 25 și 31 decembrie.

REZERVAREA ȘI ACCESUL

Intrarea este gratuită.

Rezervarea prealabilă este posibilă pentru toți, dar este foarte recomandată pentru grupuri.

REZERVAȚI-VĂ VIZITA!
 .