Vizita Parlamentului European de la Strasbourg

Strasbourg

 

Sediul Parlamentului European este la Strasbourg. În fiecare lună, deputaţii se reunesc aici timp de patru zile pentru o serie de şedinţe în plen în timpul cărora votează şi dezbat legi.

Fie că propunerile legislative sunt respinse, modificate sau adoptate, sesiunea plenară este unul dintre punctele culminante ale procesului legislativ al Uniunii Europene. Vizitatorii pot asista la aceste şedinţe şi pot afla mai multe despre această instituţie reprezentativă în cadrul unei prezentări informative aprofundate de aproximativ o oră.

 

Vizite individuale şi de grup ale sălii în plen

Vă invităm să vizitaţi sala în plen a Parlamentului European de la Strasbourg atât în timpul, cât şi în afara perioadelor de sesiune. Vizitele noastre ghidate se adresează grupurilor de 10-50 de persoane. Persoanele individuale beneficiază de un număr limitat de locuri pentru a asista la şedinţele plenare. Vizitatorii trebuie să aibă cel puţin 14 ani. Organizăm vizite şi pentru elevii de liceu în cadrul programului Euroscola.

În timpul săptămânilor de sesiune în plen

În perioadele de sesiune în plen se organizează vizite în majoritatea limbilor oficiale ale UE. Vizita constă într-o prezentare făcută de către un funcţionar al Parlamentului, o discuție cu un deputat european în cazul în care agenda parlamentară permite acest lucru, precum şi oportunitatea de a asista la sesiunea plenară. Vizitele sunt gratuite, dar trebuie rezervate în prealabil.

Întrucât Parlamentul primeşte un număr foarte mare de cereri, vă recomandăm să faceţi o rezervare cu două-trei luni înainte de data vizitei. Cererile de vizită sunt onorate întotdeauna în funcţie de disponibilităţi.

În afara săptămânilor de sesiune în plen

Grupurile pot vizita frumoasele clădiri ale Parlamentului şi în afara săptămânilor de sesiune în plen. Din păcate, vizitele individuale nu sunt disponibile. Din programul grupurilor fac parte: o vizită ghidată a Parlamentului European, inclusiv a sălii în plen, un scurt film şi o prezentare generală a Parlamentului făcută de un funcţionar. La cerere, poate fi organizată o şedinţă de informare aprofundată.

În afara perioadelor de sesiune plenară, vizitele se desfăşoară în engleză, franceză şi germană. Vizitele ghidate sunt gratuite, dar trebuie rezervate în prealabil.

Întrucât Parlamentul primeşte un număr foarte mare de cereri, vă recomandăm să faceţi o rezervare cu două-trei luni înainte de data vizitei. Vizitele sunt posibile pe tot parcursul anului, cu excepţia zilelor libere oficiale şi a zilelor nelucrătoare ale instituţiei. Vă informăm că cererile de rezervare sunt onorate în limita locurilor disponibile.

Organizatorii vizitelor de grup sunt rugaţi să îşi trimită cererea la următoarea adresă:

Parlamentul European

Biroul de Informare din Strasbourg
Allée du Printemps
F-67070 STRASBOURG Cedex
Franţa

+33 3 88 17 40 01

+33 3 88 17 51 84

 

Euroscola

Parlamentul European invită şcolile, profesorii şi elevii să participe la programul Euroscola - o ocazie oferită elevilor de a petrece o zi la Strasbourg în rolul unui deputat european!

Euroscola reuneşte elevi cu vârsta între 16 şi 18 ani din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Din băncile sălii în plen, elevii au şansa unică de a trăi experienţa procesului decizional în Uniunea Europeană într-un Parlament European multilingv al Tinerilor. Euroscola permite elevilor să se reunească, să dezbată, să ia poziţie, să negocieze, să modifice, să voteze şi, în final, să adopte rezoluţii privind chestiuni europene reale.

Întrebări frecvente - Vizite la Strasbourg
 
Este percepută o taxă de intrare?

Nu. Vizita este gratuită.

 
Este necesară o rezervare pentru vizitele de grup?

Da, trebuie să faceţi o rezervare cu cel puţin două luni înainte de data planificată a vizitei.

 
Există facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi?

Da, dispunem de un număr limitat de cărucioare cu rotile. Dacă doriţi să folosiţi un astfel de cărucior, vă rugăm să ne contactaţi prin email la adresa vissem-ro@europarl.europa.eu sau la următorul număr de telefon +32.2.284.4777.

 
Pot intra în sala de şedinţe pentru a urmări dezbaterile în plen?

Există un număr limitat de locuri care vă oferă posibilitatea de a urmări şedinţa în plen timp de o oră. Admiterea în sala în plen nu este garantată, aceasta fiind posibilă în limita disponibilităţilor.
Dacă doriţi să asistaţi la o şedinţă plenară a PE (consultaţi calendarul):

prezentaţi-vă la intrarea pentru vizitatori în cursul şedinţei pentru a putea fi înregistrat, trebuie să aveţi asupra dvs. paşaportul, cartea de identitate sau permisul de conducere driving licence with you vizitatorii trebuie să aibă cel puţin 14 ani.

 
Este permisă folosirea câinilor ghizi pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere?

Da. Parlamentul European este accesibil pentru toţi vizitatorii, inclusiv pentru cei cu nevoi speciale.

 
Pot face fotografii în zona destinată vizitatorilor?

Da, vizitatorii pot face fotografii şi pot filma. În timpul şedinţelor în plen este interzisă fotografierea și filmarea din tribuna rezervată publicului.

 
Este permis accesul copiilor?

Toţi membrii grupurilor de vizitatori trebuie să aibă cel puţin 14 ani. Cu toate acestea, Parlamentarium în Bruxelles și vizitele individuale ale sălii în plen permit accesul familiilor cu copii.

 
Există controale de securitate?

Da. Bagajele vor fi scanate, iar dvs. va trebui să treceţi printr-o poartă de detectare a metalelor. Controalele sunt similare celor din aeroport.

 
Cât timp durează vizita?

Vizitele de grup durează între o oră şi două ore.

 
Pot cumpăra suveniruri?

Da, în zona rezervată vizitatorilor există un magazin de suveniruri.

 
Există un restaurant?

Da, în zona pentru vizitatori există un restaurant disponibil pe bază de rezervare.și un bar.

 
Pot face vizita în limba mea?

Da, Parlamentul European oferă vizite în toate cele 23 de limbi oficiale ale UE în timpul sesiunilor în plen. În afara perioadelor de sesiune în plen, vizitele sunt posibile doar în franceză, engleză și germană.

 
Există o garderobă?

Da, pentru haine şi bagaje. Garderoba este situată lângă intrarea pentru vizitatori, imediat după punctul de control. Garderoba este supravegheată doar în timpul sesiunilor în plen.

 
Sunt disponibile locuri de parcare?

Vă recomandăm să folosiţi transportul în comun întrucât numărul locurilor de parcare în apropierea Parlamentului este limitat. Pasagerii pot coborî din autocare lângă clădirea Louise Weiss (turnul LOW), pe strada Lucien Febvre.

 
 
Tools

Date de contact

Parlamentul European

Biroul de Informare din Strasbourg
Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg cedex
Franţa

Informaţii legate de transport

Se poate ajunge la Parlamentul European în Strasbourg cu autocarul, autobuzul, tramvaiul sau cu trenul.

Transportul în comun (CTS)

Linia de tramvai E (în direcţia Robertsau Bocklin) - (staţia Parlement européen) vă aduce în faţa clădirii Louise Weiss (LOW), unde se află intrarea pentru vizitatori.
Liniile de autobuz 72, 30 (în direcţia Robertsau) şi 6 (în direcţia Pont Phario) vă duc la clădirea Consiliul Europei (staţia Droits de l'Homme), aflată la o distanţă de 10 minute pe jos de Parlament.

 
Cu trenul

Vă recomandăm să consultaţi site-ul internet al Căilor Ferate FrancezeSNCF

 

Vizitatori cu nevoi speciale

Toate facilităţile noastre sunt adaptate pentru persoanele cu mobilitate redusă şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Dotate cu ascensoare şi rampe, sălile de reuniune şi coridoarele Parlamentului sunt accesibile pentru persoanele în cărucioare cu rotile, iar personalul calificat este la dispoziția acestora Pe parcursul vizitei, personalul nostru este pregătit să colaboreze cu interpreţii în limbajul semnelor prevăzuți de responsabilul de grup.

Înainte de vizită, vă rugăm să ne informaţi daca există persoane cu dizabilităţi în grupul dvs. Vor fi luate măsuri speciale pentru grupurile care includ astfel de persoane.

Dacă aveţi nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați la adresa vissem-ro@europarl.europa.eu.

Facilităţi

Săli de reuniune
Restaurant
Bar
Tribună pentru public
Magazin de suveniruri
Garderobă
Zonă foto

Măsuri de securitate

Este necesar să aveţi asupra dvs. un document oficial de identitate (cartea de identitate, paşaportul sau permisul de conducere); în caz contrar, nu veţi puteţi intra în incinta Parlamentului. Documentul de identitate va fi verificat la intrare, bagajele dvs. vor fi scanate şi va trebui să treceţi printr-un punct de control.