Parlamentarium 
Parlamentarium
 

Centrul pentru Vizitatori al Parlamentului European

Parlamentarium

Centrul pentru vizitatori al Parlamentului European

Centrul nostru pentru vizitatori din Bruxelles vă oferă o experienţă unică în cadrul Parlamentului European. Într-un mod cu totul inedit, atât copiii, cât și adulții pot descoperi mai multe informaţii despre instituția care îi reprezintă.

Aplicaţii multimedia dinamice şi interactive vă vor ghida într-o călătorie de-a lungul istoriei integrării europene şi vă vor ajuta să înțelegeți impactul acesteia asupra vieţii noastre de zi cu zi. Centrul oferă informații în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, iar intrarea este gratuită. Echipamentele au fost concepute în așa fel încât să fie accesibile persoanelor cu nevoi speciale.

 

-Conținut disponibil doar în engleză-

The exhibition aims at exploring the current understanding of beauty. Images of modern landscape are presented, urban still-lives that reflect a real environment where people live.

A gallery of short animations produced by the public on the concept of new beauty is featured in the exhibition. What does beauty mean for you: a forgotten painting, the smell of lilies or an empty street?  Check the website below and submit your own vision on beauty.

The exhibition runs from 8 July until 18 September and is organised by the Slovak Design centre.

Read more...

 

Descoperă punctele de interes

Un ecran digital panoramic de 360° îi transportă pe vizitatori în centrul activității Parlamentului European. Aici, puteți afla mai multe despre cei care pun lucrurile în mișcare, deputații europeni. O aplicație tactilă vă permite să aflați mai multe informaţii despre eurodeputați, reprezentanții noștri aleși în mod democratic.

Traversați Europa în cadrul unei călătorii virtuale și aflați care a fost contribuţia adusă de Uniunea Europeană fiecărui statr membru de-a lungul timpului. De asemenea, veți putea asculta mărturii ale cetățenilor europeni despre ceea ce înseamnă Uniunea Europeană pentru ei.

Tunelul cu voci vă va permite să descoperiți patrimoniul multilingvistic al Europei, iar modelele tactile 3D vă vor ajuta să explorați Parlamentul în cele trei locaţii în care îşi desfăşoară activitatea: Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg.

 

Vizită virtuală

"Istoria"

Virtual visit of "History area" 
Virtual visit of "History area"

"Unitate în diversitate"

Virtual visit of "United in Diversity" 
Virtual visit of "United in Diversity"

Multimedia produced by the Intranet Services Unit, DG ITEC, European Parliament

 

Mai multe detalii despre noi

Vorbim limba dvs

Una dintre caracteristicile unice ale centrului este aceea că este accesibil în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE. Acest lucru este posibil prin utilizarea unor ghiduri audiovizuale portabile care pot fi configurate în funcție de limba dorită.

Cu ajutorul acestor ghiduri veți putea accesa diferite informații și filmulețe în fiecare etapă a vizitei dvs. Ghidurile pot fi adaptate special pentru copii și conţin, de asemenea, fişiere audio pentru persoanele cu deficiențe de auz. În cazul în care aveți nevoie de asistență, personalul nostru vă stă la dispoziție la fiecare etaj.

 

Familiile sunt binevenite!

Centrul pentru vizitatori se adresează adulților și copiilor de toate vârstele. Au fost create vizite speciale de o oră pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, astfel încât fiecare etapă a vizitei să fie interesantă și pe înțelesul copiilor.. Copiii vor primi gratuit propriile ghiduri audiovizuale portabile. Pentru familiile cu copii: Jocul nostru "LUNA" vă va ghida prin Parlamentarium! Broșurile "LUNA" sunt disponibile la biroul cu ghiduri multimedia (în limba română). Nu vă uitați premiul la sfârșitul turului!

 

Punem accentul pe accesibilitate

Centrul pentru vizitatori este adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale.

Pentru vizitatorii cu mobilitate redusă, Centrul pentru vizitatori permite accesul cărucioarelor cu rotile. De asemenea, dispunem de un număr limitat de cărucioare cu rotile, iar personalul nostru vă stă la dispoziție pentru asistenţă. Dacă aveți nevoie de un cărucior cu rotile, vă rugăm să trimiteți un e-mail cu cel puțin o zi înainte de vizita dvs. la adresa:

sau să sunați la numărul: +32.2.283.22.22.

Centrul pentru vizitatori oferă ghiduri audiovizuale care conțin fișiere audio speciale pentru persoanele cu deficiențe de auz,și în care sunt descrise spațiul, conținutul și principalele caracteristici. Sunt disponibile hărți inscripţionate în alfabetul Braille pentru limbile engleză, franceză, germană și olandeză care vă pot ghida în întregul centru. În cadrul Centrului pentru vizitatori puteți găsi tastaturi în Braille în două locuri. Accesul câinilor ghizi este permis.

Pentru persoanele cu deficiențe de auz, ghidurile audiovizuale sunt prevăzute cu clipuri video în limbajul semnelor pentru limbile engleză (BSL), franceză (LSF), germană (DGS) și olandeză (NGT). Centrul oferă, de asemenea, o vizită specială de o oră pentru vizitatorii cu deficiențe de auz. Centrul este echipat cu amplificatoare cu buclă de inducție.

Parlamentul European se angajează să îmbunătățească constant accesul persoanelor cu nevoi speciale. Dacă aveți sugestii, vă rugăm să ne contactați la adresa:

 

Exhibitions and Events

We speak your language

The Parlamentarium Visitor Centre hosts events and exhibitions.

You are invited to explore the richness of Europe through exhibitions on the theme of united in diversity. Panel discussions, book fairs and presentations will also be held in our multifunctional suite.

Întrebări frecvente - Parlamentarium
 
Este percepută o taxă de intrare?

Nu. Intrarea și utilizarea ghidurilor audiovizuale sunt gratuite.

 
Trebuie să fac o rezervare în prealabil?

Nu trebuie să faceți o rezervare în prealabil. Puteți vizita centrul oricând în timpul programului de lucru.

 
Pot vizita Parlamentarium în cadrul unui grup?

Da, însă vă rugăm să ne anunțați dacă grupul dvs este mai mare de 20 de persoane pentru a ne asigura că dispunem de un număr suficient de ghiduri audiovizuale. Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa: parlamentarium@europarl.europa.eu

 
Există facilități speciale pentru grupurile de elevi?

Da. Există un Joc de Rol care permite participanților să experimenteze timp de o zi ce înseamnă să fii deputat în Parlamentul European. Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți secțiunea dedicată Jocului de Rol.

 
Există facilități pentru persoanele cu dizabilități?

Da. Centrul pentru vizitatori a fost conceput în așa fel încât să faciliteze accesul persoanelor în cărucioare cu rotile. Dacă aveți nevoie de un cărucior cu rotile, vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail la adresa: parlamentarium@europarl.europa.eu sau să sunați la numărul: +32.2.283.22.22.

 
Este permisă intrarea câinilor ghizi pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere în Parlamentarium?

Da. Accesul câinilor ghizi este permis.

 
Există facilități pentru persoanele cu dificultăți de auz la Parlamentarium?

Da. Ghidurile audiovizuale sunt prevăzute cu clipuri video în limbajul semnelor pentru limbile engleză (BSL), franceză (LSF), germană (DGS) și olandeză (NGT). Parlamentarium oferă, de asemenea, o vizită specială de o oră pentru vizitatorii cu deficiențe de auz. Centrul este echipat cu amplificatoare cu buclă de inducție.

 
Este permis accesul cărucioarelor pentru copii?

Da. Parlamentarium oferă facilități pentru vizitatorii cu copii mici. Pentru mai multe informați, vă rugăm să citiți rubrica "Familiile sunt binevenite!".

 
Există facilități pentru copii în Parlamentarium?

Da. Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani pot beneficia de vizite speciale de aproximativ o oră. Există facilități pentru copii în fiecare secțiune a Parlamentarium. Au fost concepute, de asemenea, aplicații tactile speciale pentru copii. Jocul nostru "LUNA" vă va ghida prin Parlamentarium! Broșurile "LUNA" sunt disponibile la biroul cu ghiduri multimedia (în limba română). Nu vă uitați premiul la sfârșitul turului!

 
Există facilități pentru schimbatul scutecelor?

Da.

 
Există un spațiu special amenajat unde îmi pot lăsa copiii?

Nu.

 
Trebuie să am asupra mea un act de identitate pentru a putea intra în Parlamentarium?

Nu.

 
Există controale de securitate?

Da. Bagajele sunt scanate, iar persoanele trebuie să treacă printr-un detector de metale.

 
Cât timp durează vizita la Parlamentarium?

Vă recomandăm să alocați cel puțin o oră.

 
Pot să cumpăr suveniruri?

În Parlamentarium se află un magazin de suveniruri. Magazinul și Parlamentarium au același program de funcționare.

 
Există un restaurant în Parlamentarium?

Da, există un bar unde puteţi servi băuturi și gustări.

 
Parlamentarium este deschis și în weekend?

Da, este deschis în fiecare zi:
Luni: 13.00 - 18.00
Marți, miercuri: 9.00 - 18.00
Joi, vineri: 9.00 - 18.00
Sâmbătă, duminică: 10.00 - 18.00
Parlamentarium este deschis tot timpul anului, cu excepția zilelor de: 1 ianuarie, 1 mai, 1 noiembrie și 24, 25 şi 31 decembrie.

 
În ce limbi funcționează Parlamentarium?

Una dintre caracteristicile inedite ale Parlamentarium-ului este aceea că toate informațiile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

 
Parlamentarium organizează vizitate ghidate?

Nu, în schimb, oferim ghiduri audiovizuale portabile care includ informații și filmulețe pentru fiecare etapă a vizitei dvs.

 
Există o garderobă?

Vă oferim o garderobă pentru haine precum şi dulăpioare pentru bagaje.

 
Există facilități de parcare?

Vă recomandăm să folosiți transportul în comun, deoarece există un număr foarte limitat de locuri de parcare în apropierea Parlamentului European.

 
Îmi pot lăsa bicicleta în apropiere?

Da, în exteriorul Parlamentarium există un rastel pentru biciclete. Trebuie să vă aduceți propriul sistem antifurt, întrucât nu suntem în măsură să vă punem la dispoziție astfel de sisteme.

 
 
Tools

Contact

Parlamentul European

Rue Wiertz 60
Bâtiment Willy Brandt
Parlamentarium - Centrul pentru vizitatori
1047-Bruxelles
Belgia
+32.2.283.22.22

Program de funcţionare

Luni
13:00 - 18:00
 
 
Marți
09:00 - 18:00
 
 
Miercuri
09:00 - 18:00
 
 
Joi
09:00 - 18:00
 
 
Vineri
09:00 - 18:00
 
 
Sâmbătă
10:00 - 18:00
 
 
Duminică
10:00 - 18:00
 
 

Ultima intrare este permisa cu 30 de minute inainte de ora inchiderii.

Vă atragem atenția că centrul este închis în următoarele zile:

1 ianuarie
1 mai
1 noiembrie
24, 25 și 31 decembrie

Intrarea este gratuită

Informații legate de transport

Se poate ajunge la Parlamentarium  cu autobuzul, trenul sau metroul. De asemenea, din centrul orașului puteți ajunge pe jos în cartierul european. Vă recomandăm să folosiți transportul în comun, întrucât numărul locurilor de parcare din apropierea Parlamentului este redus.

Cu trenul

Cele trei gări principale din Bruxelles - Bruxelles-Midi, Bruxelles-Central și Bruxelles-Nord - sunt legate de gara Bruxelles-Luxembourg, aflată la 200 de metri de Parlamentul European.SNCB

 
Cu autobuzul sau metroul

Société des Transports Intercommunaux de Bruxelles (STIB) este principalul operator de transport în comun din Bruxelles. Tramvaiele, autobuzele și metrourile STIB fac parte din aceeași rețea - puteţi schimba cu ușurință un mijloc de transport cu altul, utilizând acelaşi bilet. STIBCu autobuzul
Autobuzele 27 și 38 asigură legătura dintre centrul orașului și Place du Luxembourg.
Autobuzele 12 și 21 asigură legătura dintre aeroportul internațional din Bruxelles și Place du Luxembourg.
Cu metroul
Liniile 1 și 5 către Maelbeck (la 10 minute pe jos de Parlament).
Liniile 2 și 6 către Trône (la 7 minute pe jos de Parlament).

 

Facilități

Centrul oferă vizitatorilor o gamă largă de servicii:

Restaurant
Magazin de suveniruri
Garderobă și vestiare cu cheie

Broşuri

Vă invităm să aflați mai multe informații despre ofertele Parlamentarium

Măsuri de securitate

Nu aveți nevoie de actul de identitate pentru a vizita Centrul pentru vizitatori. La sosire, veți trece prin punctul de control de securitate, unde bagajele dumneavoastră vor fi scanate.