skip to content
 

Koristne informacije

 

SPLOŠNE INFORMACIJE

Javno brezžično omrežje

V Evropskem parlamentu je na voljo javno brezžično omrežje. Navodila za povezavo so v vseh prostorih za obiskovalce.

Prihod

Parkirišče za obiskovalce

Parkirišče za obiskovalce v Bruslju je na voljo na naslovu Rue Montoyer 92. Če želite prostor na parkirišču, prosimo, da v celoti izpolnite prošnjo za rezervacijo. Vaša prošnja za parkirno mesto je potrjena po prejetju elektronskega sporočila. Dostop do parkirišča je možen samo, če se informacije iz prošnje za parkiranje ujemajo z dokumenti in elektronskim sporočilom o potrditvi, ki ga predložite na vhodu na parkirišče. Prošnjo za parkiranje je treba predložiti vsaj en delovni dan pred datumom obiska.

Odpiralni čas:
Ponedeljek – petek: 09:00 – 18:30
Sobota – nedelja: zaprto

 .

Pogoji za uporabo parkirišča Evropskega parlamenta:
Dostop do parkirišča je odvisen od razpoložljivosti parkirnih mest.
Dostop do parkirišča imajo samo voznik in potniki, mlajši od 14 let.
Vozilo in morebitno prtljago v njem bo pregledal varnostni agent Evropskega parlamenta.
Vozila so parkirana na odgovornost lastnika in Evropski parlament zavrača vsako odgovornost za kakršno koli škodo na vozilih ali krajo iz njih.
Nočno parkiranje ni dovoljeno, vozilo pa se odpelje in shrani na stroške lastnika.
Iz varnostnih razlogov se dostop do parkirišča lahko zapre brez vnaprejšnjega opozorila.
Na parkirišču živali niso dovoljene.

Prosti dnevi in prazniki:
Leto 2019: 1. – 2. januarja, 3. – 5. april, 19. april, 22. – 23. april, 1. maj, 9. maj, 30. – 31. maj, 10. junij, 15. avgust, 1. november, od 24. decembra do 3. januarja 2019.

Prihod z avtobusom

Obiskocalci lahko izstopijo in vstopijo v avtobus pred vhod Atriuma z Rue D'Ardenne, v stavbi pa se pred obiskom lahko osvežijo.

 .

Center je zaprt:
Leto 2019: od 01/01 do 04/01, od 19/04 do 03/05, 09 – 10/05, od 27/05 do 31/05, 10/06, od 28/10 do 01/11, od 20/12 do 03/01.

Obiskovalci s posebnimi potrebami

Evropski parlament se zavzema za stalno izboljševanje dostopa za osebe s posebnimi potrebami. Vsi prostori in dejavnosti so v celoti dostopni za obiskovalce z omejeno gibljivostjo in posebnimi potrebami, tudi za osebe na invalidskih vozičkih.

Varnost

Za vstop v stavbe Evropskega parlamenta je potreben veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Vse obiskovalce in torbe se pred vstopom pregleda podobno kot na letališčih. Prepovedano je strelno orožje, eksplozivi ali vnetljive snovi, poprovi razpršilci, ostri predmeti in drugi predmeti, ki jih je mogoče šteti za orožje. V skladu z belgijsko nacionalno zakonodajo se lahko nekatere prepovedane predmete preda policiji.

Fotografiranje in snemanje sta dovoljena v prostorih za obiskovalce, prepovedana pa sta v prostorih za varnostne preglede in na galeriji plenarne dvorane med plenarnim zasedanjem.

 .

PARLAMENTARIUM

Obiskovalci s posebnimi potrebami

Za obiskovalce z omejeno mobilnostjo

Parlamentarium omogoča dostop za invalidske vozičke, osebje pa je na voljo za pomoč.

Če potrebujete posebno pomoč, vas prosimo, da Parlamentarium obvestite vnaprej.
 .
Za slepe in slabovidne

V Parlamentariumu so na voljo medijski vodniki s posebnimi zvočnimi posnetki, kjer so opisani prostori, njihova vsebina in glavne posebnosti. Braillovi taktični zemljevidi so na voljo v nizozemščini, angleščini, francoščini in nemščini, v dveh prostorih pa so na voljo Braillove tipkovnice. Dovoljeni so psi vodiči.

 .
Za gluhe in naglušne

V medijskih vodnikih so na voljo videi v znakovnem jeziku v angleščini (BSL), francoščini (LSF), nemščini (DGS), nizozemščini (NGT), francosko belgijski (LSFB), flamski (VGT), madžarski (MJNY), international (SI). Parlamentarium je opremljen z indukcijskimi zankami.

Če imate komentar ali vprašanje, nam pošljite e- sporočilo.

Prostori

V Parlamentariumu so garderobne omarice, trgovina s spominki, toaletni prostori in kavarna z izborom osvežilnih pijač in okusnih prigrizkov.

Če želite med vašim obiskom Parlamentariuma rezervirati prostor v kavarni, vam toplo priporočamo vnaprejšnjo rezervacijo in sicer telefonsko na številko  +32(0)2.284.36.48 ali preko elektronske pošte na naslov restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu

 .

PREDAVANJE IN OGLED PLENARNE DVORANE

Obiskovalci s posebnimi potrebami

Med obiski bo naše osebje z veseljem sodelovalo s tolmači znakovnega jezika. Za storitve teh tolmačev morajo poskrbeti vodje skupin.

Če potrebujete posebno pomoč, vas prosimo, da nam to sporočite vnaprej.

Prostori

Restavracija v stavbi Paul-Henri Spaak je na voljo samo skupinam z rezervacijo.

 .

HIŠA EVROPSKE ZGODOVINE

Obiskovalci s posebnimi potrebami

Med obiski bo naše osebje z veseljem sodelovalo s tolmači znakovnega jezika. Za storitve teh tolmačev morajo poskrbeti vodje skupin.

Prostori

V Hiši evropske zgodovine so na voljo omarice, previjalnice, garderoba, trgovina in kavarna z izborom osvežilnih pijač in okusnih prigrizkov, ki sprejme do 60 ljudi.

 

KONTAKT

 .
Pošljite e-pošto
 .
SOCIAL MEDIA
 
 

Uporaba piškotkov na spletišču Evropskega parlamenta

Stran uporablja piškotke. S sprejetjem piškotkov boste pri brskanju deležni optimalne uporabniške izkušnje.

Sprejmi Zavrni Sprejmi