skip to content
 

Dobrodošli na postaji Evropa

Izhodišče za vaš obisk Evropskega parlamenta
 

Jeseni 2016 se bo nekdanja železniška postaja Bruselj – Luxembourg preoblikovala v sprejemno središče Evropskega parlamenta v Bruslju. Na postaji Evropa bodo obiskovalci dobili vse potrebne informacije, kaj je mogoče videti in početi v Bruslju.

Lahko boste načrtovali in rezervirali vaš obisk v Evropskem parlamentu. Za nekatere aktivnosti je potrebna predhodna rezervacija; podrobnejše informacije lahko najdete na različnih straneh.

Na postaji Evropa bodo na voljo interaktivni 3D model in mize z zasloni na dotik – z njihovo pomočjo boste lahko izvedeli še več o zgodovini Evropskega parlamenta in Bruslja, njegovih stavbah in celo nekaterih slavnih obiskovalcih.

 .
 .

NE ZAMUDITE V BRUSLJU

 .
Odkrijte center za obiskovalce Evropskega parlamenta
V osrčju evropske demokracije

 
Prostor za razpravo, vprašanja in razmislek
o evropski zgodovini
Explore the European Parliament (EN only)

 .

VIDEOBLOGERJI OBIŠČEJO BRUSELJ

Če želite spoznati, kaj vam ponuja Evropski parlament, ni boljšega načina kot skozi oči samih obiskovalcev. V spodnjem videoposnetku si oglejte, kako smo v Bruselj povabili štiri videoblogerje, ki vam bodo sami predstavili svojo izkušnjo ob obisku Evropskega parlamenta.

 .

Več o tem, kaj ponuja kompleks Evropskega parlamenta v Bruslju, lahko izveste s klikom na povezave na vrhu strani ali z ogledom vseh videoposnetkov.

 
 .

VAŠ ŽEPNI VODNIK PO EVROPSKEM PARLAMENTU

Za lažjo organizacijo vašega obiska vzemite brezplačni žepni vodnik po Evropskem parlamentu, kjer so podrobno predstavljene vse aktivnosti, ki jih ponuja Parlament. Vodnik je na voljo v vseh uradnih jezikih EU in vključuje zemljevid, s katerim boste lažje našli pot do vseh posameznih stavb. Žepni vodnik je na voljo v vseh stavbah, odprtih za javnost, prenesete pa ga lahko tudi s spleta.

 .
 .

INFORMACIJSKA PISARNA EVROPSKEGA PARLAMENTA V BELGIJI

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Belgiji je povezava med Evropskim parlamentom in belgijsko javnostjo, mediji, kulturnimi organizacijami in izobraževalnimi ustanovami, bolj splošno pa med Parlamentom in vsemi, ki jih zanimajo evropske zadeve ter vloga Evropskega parlamenta in njegovih poslancev.

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Belgiji se nahaja v nekdanji stavbi železniške postaje Bruselj-Quartier Léopold. Na strani informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Belgiji najdete več informacij o dejavnostih, ki jih ponuja. V Evropski uniji in Washingtonu D.C. je še 35 informacijskih pisarn. Več informacij o njih najdete na zavihku Blizu vas.

 

KOLEDAR

Plenarno zasedanje
Razstava
Drugo

KAKO DO NAS?

POSTAJA EVROPA
Place du Luxembourg 100
B-1047 Bruselj
Belgija

Vlak

Do Evropskega parlamenta pridete z železniške postaje Bruselj-Luxembourg.

Belgijske železnice

Avtobus

Postajališče ob Evropskemu parlamentu imajo avtobusi št. 22, 27, 34, 38, 64, 80 in 95.
Liniji 12 in 21 vozita na bruseljsko letališče.

Podzemna železnica

Najbližji postaji sta Maelbeek in Schuman za liniji 1 in 5 ter postaja Trône za liniji 2 in 6.

Javni prevoz v Bruslju

KONTAKT

Imate vprašanje? Nam želite sporočiti svoje mnenje? Pošljite nam e-pošto!

Pošljite e-pošto

SOCIAL MEDIA