Obiski Evropskega parlamenta

Center za obiskovalce Evropskega parlamenta
Bruselj

Izkusite Evropski parlament kot nikoli prej. V centru za obiskovalce v Bruslju. Dinamična in interaktivna medijska razstava vas bo popeljala skozi proces evropskega združevanja in vam pokazala, kako vpliva na naš vsakdanjik.

Bruselj

Vabimo vas na ogled sejne dvorane, med katerim se boste s pomočjo prenosnega multimedijskega vodnika seznanili z delom Evropskega parlamenta.
V času plenarnih zasedanj v Strasbourgu lahko razprave spremljate v živo.

Bruselj

Preizkusite se v vlogi evropskega poslanca in se poučite o tem, kako deluje demokratično izvoljena institucija EU. Vaša naloga bo, da se s sošolci pogajate o tem, kakšna naj bo Evropa v prihodnje. Ta dejavnost je namenjena skupinam srednješolcev in poteka v Parlamentariumu v Bruslju.

Bruselj / Strasbourg

Uradnik Parlamenta vam bo ponudil informacije iz prve roke, ki so poleg obiska sejne dvorane najboljši način za spoznavanje z delom Evropskega parlamenta. Če boste ob pravem času na pravem mestu, boste lahko spremljali tudi razpravo.

 

Evropski parlament gosti številne dogodke in razstave. Vabimo vas, da raziščete bogastvo Evrope prek razstav na temo "Združena v raznolikosti". V večnamenskem prostoru se bodo organizirale tudi razprave in predstavitve knjig.

 
Parlamentarium / Ogled sejne dvorane in predavanje za skupine / Igra vlog / Ogled sejne dvorane za posameznike

Bruselj je srce Evropske unije. Je sedež Evropskega sveta in Evropske komisije ter drugi sedež Parlamenta, gosti pa še mnogo drugih teles EU. Vzamite si pol ure za ogled evropske četrti: uradnikov, ministrskih limuzin, avtomatov za kavo in obrazov s televizijskih poročil. Vse na enem mestu!

Ogled sejne dvorane za posameznike / Euroscola

Strasbourg je uradni sedež Evropskega parlamenta. Poslanci se tu zberejo vsak mesec in štiri dni razpravljajo na vrsti sestankov, bolje znanih kot plenarno zasedanje. Obiskovalce vabimo na enourno predavanje, kjer bodo o tem izvedeli več.

Luxembourg

Za obiske prostorov v Luxembourgu se obrnite na luksemburško informacijsko pisarno:

Bureau d'Information de Luxembourg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Parlament v vaši državi

Obrnite se na eno od informacijskih pisarn Evropskega parlamenta:

 
Tools
Predsednik Evropskega parlamenta
Informiranost in znanje pripomoreta k temu, da lahko resnično sodelujemo v demokratični družbi. Želja Evropskega parlamenta je, da bi odprl vrata evropskim državljanom, da bi le-ti bolje spoznali in razumeli delo njihovih predstavnikov, poslancev Evropskega parlamenta.

Rad bi vam izrekel dobrodošlico v tem delu Evropskega parlamenta, ki je namenjen prav vam, obiskovalcem. V Bruslju ali v Strasbourgu vas v Parlamentu radi sprejmemo in vas vabimo, da se naučite kaj več o vlogi in delu Hiše in da obiščete sejno sobo za plenarna zasedanja, kjer lahko slišite glasove vseh Evropejcev in kjer se oblikuje skupna evropska zakonodaja. Če ste v Bruslju, lahko izkoristite priložnost, da se ustavite in doživite evropsko demokracijo v "Parlamentariju" - centru za obiskovalce Evropskega parlamenta.

Upam, da vam bo obisk Parlamenta všeč - 500 milijonov Evropejcev, 24 uradnih jezikov!
Iskreno Vaš,
Martin Schulz
Predsednik Evropskega parlamenta
 

Vaš žepni vodnik po Evropskem parlamentu

Pridite in postanite del evropskega parlamenta!

Družabna omrežja