Obiski Evropskega parlamenta

V posvetovanju z varnostno službo Evropskega parlamenta ter belgijskimi regionalnimi in nacionalnimi organi, pa tudi skladno z ukrepi, povezanimi s tretjo stopnjo ogroženosti, ki trenutno velja za Bruselj, vse dejavnosti  in storitve za obiskovalce potekajo kot običajno.

Več informacij:
Spletna stran Visit Brussels o varnosti v Bruslju | Javni prevoz v Bruslju | Bruseljsko letališče

Evropski Parlament

Pridite in postanite del Evropskega parlamenta
 

Evropski parlament ima sedeže v Strasbourgu, Luksemburgu in Bruslju. V Strasbourgu poteka večina plenarnih zasedanj, a poslanci največ časa preživijo v Bruslju. V Luksemburgu se nahaja del administracije Evropskega parlamenta.

Obisk Evropskega parlamenta je odlična priložnost, da se seznanite z delom institucije, ki zastopa evropske državljane, in njegovim vplivom po vsej Evropi.

V Bruslju je ponudba zelo pestra: obiščete lahko plenarno dvorano (Ogled sejne dvorane in predavanje za skupine || Ogled sejne dvorane za posameznike) ali moderno središče za obiskovalce Parlamentarium, sodelujete v Igri vlog ali pa odkrivate preteklost v težko pričakovanem novem muzeju Hiša evropske zgodovine.  Prek teh dejavnosti se boste seznanili s tem, kako deluje Evropski parlament, kako se je razvijal in kaj vse naredi za državljane Evropske unije. Vse dejavnosti so brezplačne in skoraj vse so na voljo v 24 uradnih jezikih Evropske unije.

Obiščete klahko tudi plenarno dvorano v Strasbourgu, kjer poteka Euroscola, program Evropskega parlamenta za šole.

 

EP Spotter

Explore the European Parliament

-Vsebina je na voljo le v angleškem jeziku-

Download EP Spotter on your smartphone and explore the European Parliament in Brussels! Discover what there is to do, as well as a little about the rich history of the campus' buildings, as your smartphone guides you on your very own personal tour (Available in English only).

Get the app for iOS | | Get the app for Android

 
 

Prireditve in razstave

Seznanite se z dogajanjem v Evropskem parlamentu!

Open Days at the European Parliament
Bruselj | Strasbourg

-Vsebina je na voljo le v angleškem jeziku-

Join us with your friends and family at our Open Days and discover the European Parliament, on 8/05 (Strasbourg), 21/05 (Luxembourg) and 28/05 (Brussels).

All the details are on europeday.europa.eu.

Begunke in prosilke za azil v EU
Bruselj

Od 3. marca do 1. junija 2016 bo v Parlamentariumu na ogled začasna razstava z naslovom Razseljenke: begunke in prosilke za azil v EU.

Preberite več...

Celebrate jazz at the European Parliament!
Brussels

-Vsebina je na voljo le v angleškem jeziku-

On 20 and 21 May, Place du Luxembourg will come alive as the Brussels Jazz Marathon returns to the doorstep of the European Parliament. The Parlamentarium will also host a special acoustic set from Atheris on 21 May from 14.30 until 16.15.

More info..

The exhibition in the European House Berlin
Berlin

-Vsebina je na voljo le v angleškem jeziku-

Experience Europe at the heart of Berlin! The exhibition EUROPA EXPERIENCE will take you on a journey through the history, politics and daily life of the European Union. Participate in a plenary session of the European Parliament in the 360° cinema and discover how you can shape European politics!

More info...

 
Parlamentarium / Ogled sejne dvorane in predavanje za skupine / Igra vlog / Ogled sejne dvorane za posameznike

Bruselj je srce Evropske unije. Je sedež Evropskega sveta in Evropske komisije ter drugi sedež Parlamenta, gosti pa še mnogo drugih teles EU. Vzamite si pol ure za ogled evropske četrti: uradnikov, ministrskih limuzin, avtomatov za kavo in obrazov s televizijskih poročil. Vse na enem mestu!

Ogled sejne dvorane za posameznike / Euroscola


Strasbourg je uradni sedež Evropskega parlamenta. Poslanci se tu zberejo vsak mesec in štiri dni razpravljajo na vrsti sestankov, bolje znanih kot plenarno zasedanje. Obiskovalce vabimo na enourno predavanje, kjer bodo o tem izvedeli več.

Luxembourg

Za obiske prostorov v Luxembourgu se obrnite na luksemburško informacijsko pisarno:

Bureau d'Information de Luxembourg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Parlament v vaši državi

Obrnite se na eno od informacijskih pisarn Evropskega parlamenta:

 
Tools
Predsednik Evropskega parlamenta
Informiranost in znanje pripomoreta k temu, da lahko resnično sodelujemo v demokratični družbi. Želja Evropskega parlamenta je, da bi odprl vrata evropskim državljanom, da bi le-ti bolje spoznali in razumeli delo njihovih predstavnikov, poslancev Evropskega parlamenta.

Rad bi vam izrekel dobrodošlico v tem delu Evropskega parlamenta, ki je namenjen prav vam, obiskovalcem. V Bruslju ali v Strasbourgu vas v Parlamentu radi sprejmemo in vas vabimo, da se naučite kaj več o vlogi in delu Hiše in da obiščete sejno sobo za plenarna zasedanja, kjer lahko slišite glasove vseh Evropejcev in kjer se oblikuje skupna evropska zakonodaja. Če ste v Bruslju, lahko izkoristite priložnost, da se ustavite in doživite evropsko demokracijo v "Parlamentariju" - centru za obiskovalce Evropskega parlamenta.

Upam, da vam bo obisk Parlamenta všeč - 500 milijonov Evropejcev, 24 uradnih jezikov!
Iskreno Vaš,
Martin Schulz
Predsednik Evropskega parlamenta
 

Vaš žepni vodnik po Evropskem parlamentu

Pridite in postanite del evropskega parlamenta!

Družabna omrežja