skip to content
 

Välkommen till Station Europa

Den givna startpunkten för ditt Europaparlamentsbesök
 

Under hösten 2016 kommer den tidigare järnvägsstationen Bryssel–Luxemburg att omvandlas till Bryssels välkomstcenter för Europaparlamentet. Station Europa kommer att ge besökare all information de behöver om vad man kan se och göra i Bryssel.

Här kan du planera och boka ditt besök på Europaparlamentet. Vissa aktiviteter kräver förhandsbokning, så se till att kolla informationen på de olika sidorna.

Med en interaktiv 3D-modell och bord med pekskärm hjälper Station Europa dig att upptäcka ännu mer om Europaparlamentets historia i Bryssel, dess byggnader och till och med om några av de kändisar som varit här. Gå i Richard Geres, Conchita Wursts och Simone Veils fotspår och upptäck Europaparlamentet.

 .
 .
Upplev Europaparlamentets besökscentrum
Den europeiska demokratins hjärta
 
En plats att diskutera, ställa frågor om och reflektera över Europas historia
Explore the European Parliament (EN only)

 .

VIDEOBLOGGARE BESÖKER BRYSSEL

Det finns inget bättre sätt att se vad Europaparlamentet har att erbjuda än genom besökarnas egna ögon. Kolla på videorna här nedanför och häng med när fyra videobloggare åkte till Bryssel och öppet och ärligt berättar om sina intryck från besöket på Europaparlamentet.

 .

Ta reda på mer om vad man kan göra i och kring Europaparlamentet i Bryssel genom att klicka på länkarna överst på sidan, eller kolla på alla videorna!

 
 .

DIN FICKGUIDE TILL EUROPAPARLAMENTET

Planera ditt besök med den kostnadsfria fickguiden till Europaparlamentet, där du även hittar information om alla de aktiviteter som Europaparlamentet erbjuder. Guiden finns på alla officiella EU-språk och innehåller en karta för att guida dig rätt i byggnaderna. Fickguiden finns i alla byggnader dit allmänheten har tillträde och kan även laddas ner.

 .
 .

EUROPAPARLAMENTETS INFORMATIONSKONTOR I BELGIEN

Europaparlamentets informationskontor i Belgien är länken mellan Europaparlamentet och den belgiska allmänheten, press, kultur- och utbildningsorganisationer, men också mer generellt alla som är intresserade av EU-frågor och Europaparlamentets och dess ledamöters roll.

Europaparlamentets informationskontor i Belgien ligger i den tidigare järnvägsstationen Bryssel–Luxemburg. Besök webbsidan för Europaparlamentets informationskontor i Belgien och ta reda på mer om vad som finns att göra. Det finns 35 andra informationskontor runtom i Europeiska unionen och i Washington D.C. Vill du veta mer om informationskontoren, läs under Nära dig.

 

PROGRAM

Plenarsammanträde
Utställning
Övrigt

HUR TAR DU DIG HIT?

STATION EUROPE
Place du Luxembourg 100
B-1047 Bryssel
Belgien

Tåg

Bryssel–Luxemburg-stationen ligger närmast Europaparlamentet.

Belgiska järnvägarna

Buss

Linjerna 22, 27, 34, 38, 64, 80 och 95 stannar alla vid Europaparlamentet.
Linjerna 12 och 21 tar dig även till Bryssels flygplats.

Tunnelbana

Närmaste stationerna är Maelbeek och Schuman längs linjerna 1 och 5, och Trône längs linjerna 2 och 6.

Kollektivtrafik i Bryssel

KONTAKT

Har du frågor? Vill du ge oss feedback? Mejla oss!

Skicka ett mejl

SOCIAL MEDIA