Besök Europaparlamentet

Europaparlamentets besökscentrum
Bryssel

Upplev Europaparlamentet på ett helt nytt sätt i vårt besökscentrum i Bryssel. Här hittar du dynamiska och interaktiva multimedieskärmar som tar dig med på en resa genom den europeiska integrationen och visar hur den påverkar oss i vår vardag.

Bryssel

Du är välkommen att besöka plenisalen och få information om Europaparlamentet med hjälp av en bärbar multimediaguide.
I Strasbourg kan du vid plenarsammanträden följa debatten i kammaren.

Bryssel

Nu har du chansen att bli EU-parlamentariker för en dag! Gå en snabbkurs och lär dig mer om hur EU:s demokratiskt valda institution fungerar. Som parlamentariker kommer du att förhandla med dina klasskompisar och bygga Europas framtid precis som du vill ha den. Den här övningen riktar sig till högstadie- och gymnasieklasser och äger rum i Parlamentarium i Bryssel.

Bryssel / Strasbourg

En medryckande informationsträff och ett besök i kammaren under ledning av en parlamentsanställd är ett utmärkt sätt att upptäcka det viktigaste om Europaparlamentet och kanske till och med följa en pågående debatt.

 

I Europaparlamentet genomförs under hela året både evenemang och utställningar som är öppna för allmänheten. Här får du chansen att upptäcka Europas mångfald.

 
Parlamentarium / Besök i kammaren och information för grupper / Rollspel / Besök i kammaren för enskilda

Bryssel är själva hjärtat i EU:s verksamhet. Här finns Europeiska rådet, kommissionen, det är en av Europaparlamentets arbetsorter och här finns också flera andra europeiska organ. Gå runt en stund i EU-kvarteret och bara insup atmosfären. Kolla in alla kostymer, svarta bilar, takeaway-kaffe och kända ansikten från tv - allt finns här!

Besök i kammaren för grupper och enskilda / Euroscola

Strasbourg är Europaparlamentets officiella säte. Här samlas ledamöterna fyra dagar i månaden för att rösta och debattera under plenarsammanträdena. Som besökare har du chansen att lära dig mer i ett initierat samtal som varar i ungefär en timme.

Luxemburg

Om du vill besöka Europaparlamentets lokaler i Luxemburg ska du kontakta informationskontoret i Luxemburg:

Bureau d'Information de Luxembourg

7, rue du Marché-aux-Herbes
L-2929 LUXEMBOURG

00352/4300 22704

Parlamentet i ditt land

Kontakta något av Europaparlamentets informationskontor:

 
Tools
Europa- parlamentets talman
Information och kunskap behövs för att vi fullt ut ska kunna delta i det demokratiska samhället. Parlamentet vill därför att dess dörrar ska stå öppna för de europeiska medborgarna så att de kan öka sina kunskaper och bättre förstå det arbete som deras representanter, ledamöterna i Europaparlamentet, utför.

Jag skulle vilja hälsa dig välkommen till den här avdelningen som beskriver de besöksmöjligheter som vår institution erbjuder. Europaparlamentet kan välkomna dig både i Bryssel och Strasbourg och ge dig möjlighet att lära dig mer om hur vår institution fungerar och vilken roll den har. Du kan till och med besöka plenisalen där alla européers röster kan höras och där deras gemensamma EU-lagar tar form. Om du är i Bryssel ber vi dig att passa på att uppleva den europeiska demokratin inifrån vårt "Parlamentarim" - Europaparlamentets besökscentrum.

Jag hoppas att du verkligen kommer att uppskatta ditt besök i Europaparlamentet - som representerar 500 miljoner européer och 24 officiella språk!
Med vänliga hälsningar,
Martin Schulz,
Europaparlamentets talman
 

Din fickguide till Europaparlamentet (Bryssel)

Kom och var med!

Sociala medier