Genoplev Europa-Parlamentets historie 

De historiske arkiver indeholder en lang række historiske kilder, artikler og undersøgelser, der giver dig mulighed for at genopleve den europæiske integrations historie og finde ud af, hvilken rolle Europa-Parlamentet har spillet i denne proces.

Samlingen indeholder omkring fem millioner elektroniske optegnelser, der strækker sig tilbage fra 1952, hvor Den Fælles Forsamling for Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab – forløberen for Europa-Parlamentet – blev oprettet, og frem til den seneste valgperiode.

Disse dokumenter dækker institutionens lovgivningsmæssige, politiske og administrative aktiviteter. De omfatter fotos, plakater og lydoptagelser, der viser, hvad der er sket på plenarmøderne, hvad udvalgene arbejder med og hvordan Parlamentet samarbejder med de andre europæiske institutioner.

Alle har i henhold til forordning (EF) nr. 1049/2001 mulighed for at få adgang til disse dokumenter. Send en skriftligt anmodning om at modtage dokumenter eller ansøg om et studiebesøg i vores lokaler i Luxembourg.

Yderligere oplysninger kan findes på vores websted.

Contact: 

  • Europa-Parlamentets Arkiv 
    Contact data: