Felépítés és működés 

Az Európai Parlament kiterjedt politikai színtér és sokoldalú intézmény, munkájában sok ember vesz részt és részletesen kidolgozott eljárási szabályzattal rendelkezik. Tudja meg, hogy miként működik.

Felépítés 

Ismerje meg a Parlament elnökének, képviselőcsoportjainak, bizottságainak, különböző politikai szerveinek és informális képviselői csoportjainak szerepét.

A plenáris ülés működése 

A plenáris ülések a Parlament politikai tevékenységeinek csúcspontját jelentik, amelyek keretében az európai parlamenti képviselők elfogadják a jogszabályokat és vitákat tartanak. Tudja meg, hogyan zajlanak az ülések.

Az EP költségvetése 

Tájékozódjon az Európai Parlament működésével kapcsolatos költségekről.

Többnyelvűség 

A Parlament mindennapi tevékenységei során az EU mind a 24 hivatalos nyelvét használja. Tudja meg, mit jelent ez a gyakorlatban

Főtitkárság 

Az európai parlamenti képviselők munkáját műszaki és szakmai segítséget nyújtó adminisztráció segíti. További információk

Ökológiai lábnyom 

A Parlament elkötelezett amellett, hogy folyamatosan javítsa saját szénlábnyomát és fenntartható módon kezelje erőforrásait. További információk a környezetvédelmi vezetési rendszerről.