În trecut 

Parlamentul European a evoluat semnificativ de-a lungul anilor, acumulând din ce în ce mai multe responsabilități și crescând în importanță. În timp ce Adunarea, predecesoarea Parlamentului, nu avea decât rolul de a supraveghea, Parlamentul de astăzi este unica instituție UE aleasă direct, care are responsabilitatea de a reprezenta interesele oamenilor. În plus față de deciziile asupra noii legislații, Parlamentul este responsabil cu supravegherea instituțiilor UE și promovarea drepturilor omului în și în afara Europei. În această secțiune, găsiți informații despre cum s-a dezvoltat Parlamentulul de-a lungul timpului.

PE și tratatele 

Modificările tratatelor europene au extins treptat competențele Parlamentului. Citiți despre evoluția legislației primare a UE și despre impactul său asupra Parlamentului.

Arhivele Parlamentului European 

Consultați izvoare istorice, articole și studii și descoperiți contribuția Parlamentului la integrarea europeană.

in the past    
 

Parlamentul European: cronologie

Consultați lista noastră cronologică pentru a afla cum a evoluat Parlamentul European de-a lungul anilor și vizionați fotografiile și clipurile video realizate în cadrul evenimentelor istorice care au dat formă Parlamentului.

Arhivele Parlamentului European

Arhivele Parlamentului European sunt păstrătorul oficial al memoriei instituției, încă de la înființarea sa în 1952. Colecțiile de documente disponibile acoperă activitățile legislative, politice și administrative ale Parlamentului.