Програма за училища ― посланици на Европейския парламент

Програмата за училища ― посланици на Европейския парламент повишава осведомеността за демокрацията на Европейския парламент, ролята на Европейския парламент и европейските ценности сред ученици в средните и професионалните училища от разнообразна образователна, социална и географска среда. Програмата дава възможност на учениците да разберат своите права като граждани на ЕС и да научат повече за начина, по който могат да участват активно в демократичния живот на ЕС. Разгледайте уебсайта, за да научите повече за това как работи програмата и кои училища вече участват в нея, както и за да намерите полезни учебни материали, предназначени за учениците.

За Програмата

Научете повече за европейската парламентарна демокрация, организирайте и участвате в практически дейности, свързани с ЕС, и се ангажирайте с Вашата общност и с членове на Европейския парламент. Ето какво предлага програмата.

Научете повече за програмата

Карта на училищата

Научете за училищата, които участват в програмата в целия ЕС и във Вашата страна. Можете да обедините усилията си за популяризиране на европейската парламентарна демокрация, за споделяне на най-добрите практики и за ангажиране с Вашите общности.

Търсене на училища — посланици

Учебни материали

Всичко, което някога сте искали да знаете за ЕС: неговите държави членки, история, ценности и как той влияе на ежедневието Ви. Научете повече за фалшивите новини, проверете знанията си с онлайн викторина и станете член на Европейския парламент с ролевата игра.

Разгледайте учебните материали

Участвайте

Научете как да участвате в други дейности на ЕС, свързани с младежта: „Евроскола“, Среща на европейската младеж (EYE), „Еразъм +“, младежката награда „Карл Велики“, „Идеи на европейската младеж“ и други.

Открийте други дейности на ЕС, свързани с младежта

Обръщение на председателя Сасоли към участниците в програмата „Училища – посланици на Европейския парламент“

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли направи обръщение към всички учители и ученици, които участват в програмата „Училища – посланици на Европейския парламент“. Инициативата помага за преодоляването на дистанцията между Европейския съюз и неговите граждани, като същевременно утвърждава парламентарната демокрация и насърчава ангажираността на младежите.

Програмата във Вашата страна

Научете какво се случва в училищата – посланици, както и в рамките на другите младежки програми във Вашата страна, и следете новините, информацията, събитията и инициативите по въпроси, свързани с ЕС, близо до Вас.

Достъп до уебсайтовете на бюрата за връзка на Европейския парламент

Посетете нашата страница във Фейсбук и поддържайте връзка с Мрежата от училища – посланици

Вижте нашата страница във Фейсбук

Страница на мрежата от училища - посланици