Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) στόχο έχει την αναβάθμιση της γνώσης των νέων, που προέρχονται από διαφορετικά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά περιβάλλοντα, γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. Περιηγηθείτε στον ιστότοπο για να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πρόγραμμα, για να ανακαλύψετε τα σχολεία τα οποία ήδη συμμετέχουν σε αυτό και να βρείτε χρήσιμους μαθησιακούς πόρους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους μαθητές.

Σχετικά με το EPAS

Μάθετε περισσότερα για την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία, διοργανώστε και λάβετε μέρος σε δραστηριότητες με πρακτικό ενδιαφέρον σχετικά με την ΕΕ και συνεργαστείτε με μέλη της κοινότητάς σας και βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτή είναι η προσφορά του προγράμματος.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα

Χάρτης σχολείων

Ανακαλύψτε τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη χώρα σας. Μπορείτε να ενώσετε τις δυνάμεις σας για την προώθηση της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τη συνεργασία με τις κοινότητες στις οποίες ανήκετε.

Αναζητήστε τα Σχολεία-Πρεσβευτές

Διδακτικό υλικό

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση: τα κράτη μέλη, την ιστορία, τις αξίες και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή. Μάθετε περισσότερα για τις ψευδείς ειδήσεις, ελέγξτε τις γνώσεις σας με το διαδικτυακό κουίζ, γίνετε βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το παιχνίδι ρόλων.

Ανακαλύψτε το εκπαιδευτικό υλικό

Συμμετάσχετε κι εσείς

Μάθετε πως θα πάρετε μέρος σε άλλες δραστηριότητες της ΕΕ για τη νεολαία: Euroscola, Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (EYE), Erasmus+, Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, Ιδέες των νέων της Ευρώπης και πολλές άλλες.

Βρείτε άλλες δραστηριότητες της ΕΕ για τη νεολαία

Το EPAS στη χώρα σας

Μάθετε τα τελευταία νέα για τα Σχολεία-Πρέσβεις και για άλλα προγράμματα σχετικά με τη νεολαία στη χώρα σας, αλλά και για τις ειδήσεις, τις πληροφορίες, τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες σχετικά με θέματα της ΕΕ στην περιοχή σας.

Κατευθυνθείτε στους ιστότοπους των Γραφείων Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook και μείνετε σε επαφή με το Δίκτυο Σχολείων-Πρέσβεων

Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα μας στο Facebook

Σελίδα του δικτύου των Σχολείων-Πρέσβεων