Osallistu Euroopan parlamentin muihin ohjelmiin ja toimintaan

Euroscola

Vietä päivä meppinä Euroopan parlamentissa Strasbourgissa. Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten oppilaat voivat päivän ajan kokeilla, millaista on olla Euroopan parlamentin jäsen, käyttää puheenvuoro täysistuntosalissa ja valiokunnan kokouksessa sekä keskustella ja äänestää ajankohtaisia aiheita koskevista päätöslauselmista. Opettajat pääsevät tapaamaan kollegoitaan ja keskustelemaan omista opetustavoistaan ja kokemuksistaan.

Lisätietoja Euroscolasta Avaa uudella välilehdellä

Euroopan nuorisotapahtuma

Kaipaatko ideoita ja inspiraatiota? EYE eli Euroopan nuorisotapahtuma on joka toinen vuosi Euroopan parlamentissa Strasbourgissa järjestettävä tapahtuma, johon kokoontuu tuhansia nuoria kaikkialta EU:sta ja sen ulkopuolelta pohtimaan yhdessä Euroopan tulevaisuutta. Se on 16–30-vuotiaille osanottajille ainutlaatuinen ja inspiroiva tilaisuus tavata toisiaan ja keskustella asiantuntijoiden, aktivistien, mielipidevaikuttajien ja päätöksentekijöiden kanssa eurooppalaisen demokratian ytimessä.

Siirry EYE:n sivustolle Avaa uudella välilehdellä

Nuorten eurooppalainen Kaarle Suuri -palkinto

Onko sinussa voittajan ainesta? Nuorten eurooppalainen Kaarle Suuri -palkinto myönnetään 16–30-vuotiaiden nuorten toteuttamille hankkeille, jotka edistävät eurooppalaista ja kansainvälistä yhteisymmärrystä, yhteisen eurooppalaisen identiteetin kehitystä ja Euroopan integraatiota, toimivat esikuvana Euroopan nuorille ja tarjoavat käytännön esimerkkejä siitä, kuinka eurooppalaiset voivat elää yhdessä yhteisönä.

Lisätietoja palkinnosta Avaa uudella välilehdellä

Euroopan nuorten ideoita

Miten sinä parantaisit tulevaisuutta? Kerro se vastaamalla kysymyksiin ajankohtaisista trendiaiheista Euroopan nuorten ideoita varten on perustettu oma sivusto.

Siirry Euroopan nuorten ideasivustolle Avaa uudella välilehdellä

yhdessä.eu

Tule mukaan! Yhdessä.eu on EU:n tulevaisuudesta ja kehittämisestä kiinnostuneiden eurooppalaisten yhteisö. Tämä Euroopan parlamentin aloite antaa kansalaisille mahdollisuuden tavata, keskustella ja toimia rakentavasti EU:n demokratian ja arvojen kehittämiseksi. Järjestämme säännöllisesti tapahtumia verkossa ja jäsenmaissa.

Lisätietoja yhteisöstä Avaa uudella välilehdellä

Vierailulle Euroopan parlamenttiin

Voit vierailla Euroopan parlamentissa paitsi Brysselissä ja Strasbourgissa myös omassa maassasi. Tule käymään Brysselin tai Strasbourgin istuntosalissa, Parlamentariumissa, Euroopan historian talossa, Pariisin lähellä sijaitsevassa Jean Monnet -talossa taikka Europa Experience -keskuksissa, joita on useassa jäsenmaassa.

Lisätietoja vierailutarjonnasta Avaa uudella välilehdellä

Harjoittelijaksi Euroopan parlamenttiin

Kiinnostaako harjoittelu? Euroopan parlamentti tarjoaa harjoittelujaksoja Brysselin, Luxemburgin ja Strasbourgin toimipaikoissaan sekä jäsenmaissa sijaitsevissa yhteystoimistoissa.

Lisätietoja harjoitteluun hakemisesta Avaa uudella välilehdellä

Erasmus+

Haluaisitko opiskella ulkomailla? Erasmus+ on EU:n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma. Sen ansiosta yli 4 miljoonaa eurooppalaista saa tilaisuuden opiskella, harjoitella ja hankkia kokemusta ulkomailla.

Siirry Erasmus+ -sivustolle Avaa uudella välilehdellä

Euroopan solidaarisuusjoukot

Työskentele tai tee vapaaehtoistyötä kotimaassa tai ulkomailla. Euroopan solidaarisuusjoukot on uusi EU-aloite, jossa nuoret saavat mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä tai työskennellä kotimaassa tai ulkomailla toteutettavissa hankkeissa, jotka hyödyttävät paikallisyhteisöjä tai kansalaisia eri puolilla Eurooppaa.

Siirry Euroopan solidaarisuusjoukkojen sivustolle Avaa uudella välilehdellä

EU:n vapaaehtoisapu

Auta katastrofin kohtaamia yhteisöjä. EU:n vapaaehtoisapua koskeva aloite tuo yhteen vapaaehtoisia ja järjestöjä eri maista ja tarjoaa käytännön tukea humanitaarisen avun hankkeisiin, joilla parannetaan katastrofin kohtaamien yhteisöjen valmiuksia ja selviytymiskykyä.

Siirry EU:n vapaaehtoisavun sivustolle Avaa uudella välilehdellä

DiscoverEU

Matkustele Euroopassa ja tutustu eri kulttuureihin. DiscoverEU-aloitteessa saat kokea Euroopan omakohtaisesti. Matkustaessasi pääasiassa rautateitse voit ihailla maanosan hienoja maisemia ja tutustua mitä erilaisimpiin kaupunkeihin.

Lisätietoja DiscoverEU:sta Avaa uudella välilehdellä