Euroopan parlamentin Ambassador School -ohjelma

Euroopan parlamentin Ambassador School -ohjelma (EPAS) perehdyttää yläkoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten oppilaat EU:n parlamentaariseen demokratiaan, Euroopan parlamentin rooliin ja EU:n arvoihin. Ohjelman ansiosta oppilaat tuntevat paremmin oikeutensa EU:n kansalaisina ja tietävät, miten he voivat käytännössä osallistua aktiivisesti EU:n demokraattiseen toimintaan. Sivustolta löydät tietoa ohjelman toiminnasta, ohjelmassa jo mukana olevat koulut ja hyödyllisiä oppimateriaaleja opetuskäyttöön.

Tietoa EPAS-ohjelmasta

Opi lisää EU:n parlamentaarisesta demokratiasta, järjestä EU-aiheista toimintaa tai osallistu sellaiseen ja toimi aktiivisesti yhteisössäsi ja Euroopan parlamentin jäsenten kanssa. EPAS-ohjelma on kaikkea tätä varten.

Lisätietoja ohjelmasta

Koulut kartalla

Selvitä, mitkä oman maasi tai muiden EU-maiden koulut ovat mukana ohjelmassa. Osallistuvat koulut voivat yhdessä tehdä tunnetuksi EU:n parlamentaarista demokratiaa, vaihtaa hyviä käytäntöjä ja toimia aktiivisesti omissa yhteisöissään.

Hae Ambassador-kouluja

Oppimateriaalit

Kaikki EU:sta: EU:n jäsenmaat, historia, arvot ja vaikutus arjessa. Opi tunnistamaan valeuutiset, testaa tietosi tietovisassa ja kokeile Euroopan parlamentin jäsenen eli mepin työtä roolipelissä.

Lisätietoja oppimateriaaleista

Osallistu

Lue, miten voit osallistua muuhun EU:n nuorisotoimintaan: Euroscola, Euroopan nuorisotapahtuma (EYE), Erasmus+, Kaarle Suuri -nuorisopalkinto, Euroopan nuorten ideasivusto ym.

Tutustu muuhun EU:n nuorisotoimintaan

Puhemies Sassolin viesti Euroopan parlamentin Ambassador School -verkostolle

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli haluaisi välittää viestin kaikille opettajille ja oppilaille, jotka osallistuvat Euroopan parlamentin Ambassador School -ohjelmaan. Tämä aloite auttaa kuromaan umpeen Euroopan unionin ja sen kansalaisten välistä kuilua ja edistää parlamentaarista demokratiaa ja nuorison osallistumista.

EPAS omassa maassasi

Lue Ambassador-koulujen toiminnasta ja muista nuoriso-ohjelmista maassasi ja pysy ajan tasalla EU-asioihin liittyvistä uutisista, tiedoista, tapahtumista ja hankkeista lähialueellasi.

Euroopan parlamentin yhteystoimistojen verkkosivustot

Käy Facebook-sivullamme ja liity Ambassador-koulujen verkostoon

Käy Facebook-sivullamme

Ambassador-koulujen verkoston sivu