Škole ambasadori programa Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS).

Program Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS) podiže razinu svijesti o europskoj parlamentarnoj demokraciji, ulozi Europskog parlamenta i europskim vrijednostima među učenicima gimnazija i srednjih strukovnih škola iz različitih obrazovnih, društvenih i geografskih sredina. Program učenicima nudi priliku za razumijevanje prava koja imaju kao građani EU-a i učenje o aktivnom sudjelovanju u demokratskom procesu EU-a. Pretražite internetsku stranicu da biste saznali više o funkcioniranju programa i školama koje u njemu već sudjeluju te pronašli korisne nastavne materijale namijenjene učenicima.

O EPAS-u

Naučite više o europskoj parlamentarnoj demokraciji, organizirajte i sudjelujte u praktičnim aktivnostima vezanima uz EU i surađujte sa svojom zajednicom i zastupnicima u Europskom parlamentu. To je ono što program nudi.

Saznajte više o programu

Mapa škola

Saznajte više informacija o školama koje sudjeluju u programu diljem EU-a i u vašoj zemlji. Možete udružiti snage u svrhu promicanja europske parlamentarne demokracije, razmjene najboljih praksi i suradnje sa zajednicama.

Pretražite škole ambasadore

Nastavni materijali

Sve što ste htjeli znati o EU-u: njegove zemlje članice, vrijednosti i kako on utječe na vaš svakodnevni život. Saznajte više o lažnim vijestima, testirajte svoje znanje internetskim kvizom i postanite član Europskog parlamenta u igri uloga.

Istražite pedagoške materijale

Uključite se

Otkrijte što se događa u školama ambasadorima i drugim programima za mlade u vašoj zemlji te pratite vijesti, informacije, događanja i inicijative o pitanjima vezanima uz EU u vašoj blizini.

Pristupite stranicama ureda za vezu Europskog parlamenta

EPAS u vašoj zemlji

Otkrijte što se događa u školama ambasadorima i drugim programima za mlade u vašoj zemlji te pratite vijesti, informacije, događanja i inicijative o pitanjima vezanima uz EU u vašoj blizini.

Pristupite stranicama ured za vezu Europskog parlamenta

Posjetite našu Facebook stranicu i ostanite povezani s Mrežom škola ambasadora

Pogledajte naš Facebook

Stranica Mreže škola ambasadora