Vegyél részt az Európai Parlament egyéb programjaiban és tevékenységeiben

Euroscola

Az Európai Parlament strasbourgi épületében egy napra egy képviselő szerepébe bújhatsz. Középiskolás diákok egy napra az európai parlamenti képviselők szerepébe bújva felszólalnak a plenáris ülésen és a bizottsági üléseken, hogy megvitassák az aktuális kérdéseket és szavazzanak azokról. A tanárok találkozhatnak kollégáikkal és megoszthatják egymással az osztályokban alkalmazott módszereket és tapasztalatokat.

Tudjon meg többet az Euroscola programról Megnyitás új ablakban

Európai Ifjúsági Rendezvény

Találkozzunk és inspiráljuk egymást! Az Európai Parlament strasbourgi épületében kétévente sorra kerülő Európai Ifjúsági Rendezvény (EYE) több ezer, az Unióban és azon kívül élő fiatalnak nyújt alkalmat a találkozásra és arra, hogy megosszák egymással és együtt alakítsák Európa jövőjére vonatkozó gondolataikat. Kivételes lehetőséget biztosít a 16 és 30 év közötti fiataloknak arra, hogy az európai demokrácia szívében találkozzanak és ösztönzést adjanak egymásnak, eszmét cseréljenek szakértőkkel, aktivistákkal, véleményformálókkal és döntéshozókkal.

Az EYE weboldalának megtekintése Megnyitás új ablakban

Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj

Lehet, hogy te leszel a következő díjazott? Az Európai ifjúsági Nagy Károly-díjat 16 és 30 év közötti fiataloknak ítélik oda, akik az európai és nemzetközi szemléletet előmozdító, a közös európai identitás kialakulását és az integráció megvalósulását elősegítő, és az Európában élő fiatalok számára modellként szolgáló projekteket nyújtanak be, gyakorlati példákat kínálva arra, hogyan élhetnek együtt, egy közösségként az európaiak.

Tudj meg többet a díjról Megnyitás új ablakban

European Youth Ideas

Oszd meg velünk egy jobb jövővel kapcsolatos elképzeléseidet: válaszolj a napjaink meghatározó témáival kapcsolatos kérdésekre. A European Youth Ideas elnevezésű platform az, ahol ezt megteheted.

Látogass el a European Youth Ideas honlapjára Megnyitás új ablakban

europaert.eu

Csatlakozz a közösséghez! Az europaert.eu olyan emberek páneurópai közössége, akik össze akarnak fogni Európa jövőjének alakítása érdekében. A kezdeményezést az Európai Parlament indította, hogy kapcsolatba léphessenek egymással azok a polgárok, akik konstruktív vitát szeretnének folytatni az EU demokráciájáról és értékeiről, és tevőlegesen elő szeretnék mozdítani azokat. Rendszeres eseményeket szervezünk online és a tagállamokban.

Tudj meg többet a közösségről Megnyitás új ablakban

Látogasson el az Európai Parlamentbe

Tudjon meg többet az Európai Parlament brüsszeli és strasbourgi, illetve az Ön országában lévő épületeinek meglátogatásáról. Látogasson el a brüsszeli és strasbourgi Parlamentáriumba, az Európai Történelem Házába, a Párizshoz közeli Jean Monnet-házba, valamint az egyes tagállamokban található Europa Experience helyszíneire.

Nézzen utána, milyen lehetőségek állnak a látogatók rendelkezésére Megnyitás új ablakban

Gyakornoki lehetőségek

Itt tájékozódhatsz arról, hogyan lehet szakmai gyakorlatra jelentkezni az Európai Parlament brüsszeli, luxembourgi és strasbourgi helyszíneire, illetve a Parlament tagállami kapcsolattartó irodáiba.

Tudj meg többet a szakmai gyakorlati lehetőségekről Megnyitás új ablakban

Erasmus+

Szeretnél külföldön tanulni? Az Erasmus+ az európai oktatást, képzést, ifjúságot és sportot támogató uniós program. A program több mint 4 millió európai számára biztosít lehetőséget külföldi tanulásra, képzésre és tapasztalatszerzésre.

Az Erasmus+ honlap megtekintése Megnyitás új ablakban

Európai Szolidaritási Testület

Dolgozzon vagy vállaljon önkéntes munkát külföldön vagy hazájában. Az Európai Szolidaritási Testület egy új uniós kezdeményezés, amely lehetőséget teremt a fiataloknak arra, hogy hazájukban vagy külföldön olyan önkéntes munkát vállaljanak vagy olyan projektekben dolgozzanak, amelyek a közösségek és az emberek javát szolgálják Európa-szerte.

Az Európai Szolidaritási Testület honlapjának megtekintése Megnyitás új ablakban

Az EU Segítségnyújtási Önkéntesszolgálata

A katasztrófa sújtotta közösségek megsegítése. Az EU Segítségnyújtási Önkéntesszolgálata különböző országok önkénteseit és szervezeteit összefogva gyakorlati támogatást nyújt a humanitárius segítségnyújtási projektekhez, és hozzájárul a katasztrófa sújtotta közösségek helyi kapacitásainak és ellenálló képességének erősítéséhez.

Látogasson el az EU Segítségnyújtási Önkéntesszolgálatának honlapjára Megnyitás új ablakban

DiscoverEU

Utazd be Európát, és tanulj más kultúrákból. A DiscoverEU uniós kezdeményezés lehetőséget ad arra, hogy élményeken keresztül fedezzük fel Európát. Elsősorban vonattal utazva fedezheted fel Európa lenyűgöző tájait és városainak sokféleségét.

Tudj meg többet a DiscoverEU projektről Megnyitás új ablakban