Az Európai Parlament Nagykövet Iskola programja

Az Európai Parlament Nagykövet Iskola programja különböző tanulmányi hátterű, szociális és földrajzi hátterű közép- és szakiskolás diákok körében terjeszti az európai parlamentáris demokráciára, valamint az Európai Parlament és az európai értékek szerepére vonatkozó ismereteket. A program lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy megismerjék az uniós polgárként őket megillető jogokat, és felfedezzék, hogyan vehetnek aktívan részt az EU demokratikus folyamataiban. A honlapon a diákoknak szóló hasznos oktatási segédanyagok mellett bővebb információkat találhat a program működéséről és az abban már részt vevő iskolákról.

A programról

Tudjon meg többet az európai parlamentáris demokráciáról, szervezzen és részvételével támogasson az EU-val kapcsolatos gyakorlati tevékenységeket, lépjen kapcsolatba közösségével és az európai parlamenti képviselőkkel: ezeket a lehetőségeket kínálja a program.

További információk a programról

Iskolák térképe

Tudjon meg többet a programban Unió-szerte és az Ön országában részt vevő iskolákról. Összefoghat másokkal az európai parlamentáris demokrácia előmozdítása, a bevált gyakorlatok megosztása és a helyi közösségekben való szerepvállalás érdekében.

Nagykövet iskolák keresése

Oktatási segédanyagok

Minden, amit az EU-ról tudni szeretne: tagállamai, történelme, értékei és a mindennapi életre gyakorolt hatása. Tudjon meg többet az álhírekről, tesztelje tudását az online kvíz segítségével, és egy európai parlamenti képviselő bőrébe bújva vegyen részt szerepjátékban.

Az oktatási anyagok megtekintése

Vegyél részt

Tájékozódj arról, hogyan vehetsz részt más uniós ifjúsági tevékenységekben: Euroscola, Európai Ifjúsági Rendezvény (EYE), Erasmus+, Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj, Európai Ifjúsági Ötletek (European Youth Ideas) stb.

Tudjon meg többet az uniós ifjúsági tevékenységekről

Sassoli elnök üzenete a Nagykövet Iskola program hálózatában részt vevő tanároknak és diákoknak

Nézze meg az EP elnökének, David Sassolinak az Európai Parlament Nagykövet Iskola programjában részt vevő tanárokhoz és diákokhoz intézett köszöntőjét. E kezdeményezéssel az a célunk, hogy az Európai Uniót közelebb hozzuk polgáraihoz, egyúttal előmozdítsuk a parlamenti demokráciát és a fiatalok szerepvállalását.

A program az Ön országában

Ismerje meg, mi zajlik a nagykövet iskolákban és az Ön országában rendezett egyéb ifjúsági programok keretében, és kövesse az EU-val kapcsolatos helyi híreket, információkat, eseményeket és kezdeményezéseket.

Tovább az Európai Parlament kapcsolattartó irodáinak weboldalaihoz

Látogasson el Facebook-oldalunkra, és maradjon kapcsolatban a „Nagykövet iskolák” hálózatával

Látogasson el Facebook-oldalunkra

A Nagykövet iskolák hálózatának honlapja