Doe mee met andere programma’s en activiteiten van het Europees Parlement

Euroscola

Ervaar zelf hoe het voelt om een Europarlementariër te zijn en kom naar Straatsburg om te worden ondergedompeld in de wereld van het Europees Parlement. Leerlingen uit het middelbaar onderwijs kruipen voor een dag in de huid van een lid van het Europees Parlement, nemen het woord in de grote vergaderzaal en komen bijeen in kleinere commissievergaderingen om te debatteren over actuele onderwerpen en te stemmen over resoluties. Hun leerkrachten krijgen tijdens Euroscola de kans om collega’s te ontmoeten en ideeën uit te wisselen over hun aanpak en ervaringen in het klaslokaal.

Meer weten over Euroscola Open als nieuwe pagina

Europees Jongerenevenement

Een plek om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Om de twee jaar nemen duizenden jongeren uit de EU en andere landen deel aan het Europees Jongerenevenement (EYE) in het Europees Parlement in Straatsburg. Hier kunnen zij hun ideeën over de toekomst van Europa uitwisselen en concreet maken. Jongeren van 16 tot 30 jaar oud krijgen er de unieke kans om in het democratische hart van Europa elkaar én verschillende deskundigen, activisten, opiniemakers en beleidsmakers te ontmoeten en te inspireren door standpunten uit te wisselen.

Website van het EYE bezoeken Open als nieuwe pagina

Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren

Ben jij misschien onze volgende winnaar? De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren is bedoeld om de aandacht te vestigen op projecten van jongeren van 16 tot 30 jaar oud die als doel hebben te werken aan een betere Europese en internationale verstandhouding, een gedeelde opvatting te ontwikkelen over Europese identiteit en integratie, rolmodellen voor jongeren in Europa naar voren te schuiven en praktische voorbeelden te geven van Europeanen die als één gemeenschap in het leven staan.

Meer weten over de Karel de Grote-prijs Open als nieuwe pagina

Ideeën van Europese jongeren

Heb je ideeën voor een betere toekomst die je graag wilt delen? Dan is het platform “Ideeën van Europese jongeren” de plek waar je moet zijn. Laat ons weten wat jij denkt door antwoord te geven op een aantal vragen over onderwerpen die vandaag de voorpagina’s halen.

Website “Ideeën van Europese jongeren” bezoeken Open als nieuwe pagina

samen.eu

Doe met ons mee! De onlinecommunity samen.eu brengt mensen uit heel Europa samen die de krachten willen bundelen om Europa vorm te geven. Het gaat om een initiatief van het Europees Parlement om burgers met elkaar in contact te brengen. De community bestaat uit mensen die op zoek zijn naar een constructief debat en zich willen inzetten voor de democratie en de waarden van de EU. We organiseren regelmatig evenementen waar ook jij aan kunt deelnemen, zowel online als in de lidstaten.

Meer weten over de onlinecommunity Open als nieuwe pagina

Bezoek het Europees Parlement

Wil je weten hoe je het Europees Parlement in Brussel en Straatsburg kunt bezoeken of wil je ons bezoekersaanbod in je eigen land leren kennen? Breng een bezoek aan de grote vergaderzaal en het Parlamentarium in Brussel en Straatsburg, het Huis van de Europese Geschiedenis, het Jean Monnet-huis in de omgeving van Parijs en de bezoekerscentra “Europa Experience” in een aantal lidstaten.

Ons uitgebreide bezoekersaanbod bekijken Open als nieuwe pagina

Stagemogelijkheden

Zou je graag stage willen lopen bij het Europees Parlement in Brussel, Luxemburg of Straatsburg of een van de liaisonbureaus in de lidstaten? Kijk dan hier hoe je kunt solliciteren.

Meer weten over stagemogelijkheden Open als nieuwe pagina

Erasmus+

Wil je graag in het buitenland studeren? Erasmus+ is het programma waarmee de EU onderwijs, opleiding, jongeren en sport in Europa ondersteunt. Het programma biedt meer dan 4 miljoen Europeanen de mogelijkheid om in het buitenland te gaan studeren, een opleiding te volgen of ervaring op te doen.

Website van Erasmus+ bezoeken Open als nieuwe pagina

Europees Solidariteitskorps

Wil je graag vrijwilligerswerk doen in je eigen land of daarbuiten? Het Europees Solidariteitskorps is een nieuw EU-initiatief waarmee jongeren de kans krijgen om in hun eigen land of in het buitenland als vrijwilliger mee te werken aan projecten die gemeenschappen en mensen in heel Europa ten goede komen.

Website van het Europees Solidariteitskorps bezoeken Open als nieuwe pagina

EU-vrijwilligers voor humanitaire hulp

Wil je mensen helpen in een rampgebied? Het initiatief “EU-vrijwilligers voor humanitaire hulp” biedt vrijwilligers en organisaties uit verschillende landen de kans deel te nemen aan projecten voor humanitaire hulp. Hun taak is praktische steun te bieden aan gemeenschappen die door een ramp zijn getroffen door hen te helpen hun capaciteit te versterken en veerkrachtiger te worden.

Website van de EU-vrijwilligers voor humanitaire hulp bezoeken Open als nieuwe pagina

DiscoverEU

Ga op reis door Europa en leer van andere culturen. DiscoverEU is een EU-initiatief waarmee je de kans krijgt Europa te leren kennen door zelf ervaringen op te doen. Je trekt door Europa en reist hierbij vooral per spoor. Zo zie je de adembenemende landschappen van Europa voorbijglijden en kom je door een hele reeks steden in alle maten en kleuren.

Meer weten over DiscoverEU Open als nieuwe pagina