European Parliament Ambassador School-programma

Het “European Parliament Ambassador School”-programma (EPAS) is bedoeld voor leerlingen uit het middelbaar en het beroepsonderwijs met een diverse achtergrond op sociaal, geografisch en onderwijsgebied. Met dit programma krijgen ze meer inzicht in de Europese parlementaire democratie, de rol van het Europees Parlement en de Europese waarden. EPAS zorgt ervoor dat leerlingen beter weten welke rechten ze hebben als EU-burger en leren hoe ze actief kunnen deelnemen aan de Europese democratie. Op deze website kom je te weten hoe het programma werkt en welke scholen momenteel meedoen. Ook vind je er nuttige leermiddelen op maat van jongeren.

Over EPAS

Wil je meer weten over de Europese parlementaire democratie? Wil je praktijkgerichte activiteiten over de EU organiseren of deelnemen aan zo’n activiteit? Wil je meer betrokken zijn bij je gemeenschap en de leden van het Europees Parlement leren kennen? Lees dan hier wat het programma te bieden heeft.

Meer weten over het programma

Kaart van scholen

Op deze kaart zie je welke scholen in jouw land en elders in de EU deelnemen aan het programma. Sluit je bij ons aan om de Europese parlementaire democratie te bevorderen, samen met ons goede werkvormen te bedenken en meer betrokken te zijn bij je gemeenschap.

Ambassador Schools zoeken

Leermiddelen

Alles wat je altijd al had willen weten over de EU: haar lidstaten, geschiedenis, waarden en invloed op jouw dagelijks leven. Kom meer te weten over nepnieuws, test je kennis met de onlinequiz, of speel het rollenspel en ga in de schoenen van een Europarlementariër staan.

Onze leermiddelen bekijken

Doe mee

Lees hoe je kunt meedoen aan andere EU-jongerenactiviteiten: Euroscola, het Europees Jongerenevenement (EYE), Erasmus+, de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren, Ideeën van Europese jongeren, en meer.

Lees meer over andere EU-jongerenactiviteiten

EPAS in jouw land

Wil je weten wat er in de Ambassador Schools in jouw land gebeurt en welke andere jongerenprogramma’s er lopen? Ben je geïnteresseerd in nieuws, informatie, evenementen en initiatieven in verband met de EU bij jou in de buurt?

Ga dan kijken op de website van een van de Liaisonbureaus van het Europees Parlement.

Bezoek onze Facebookpagina om contact te houden met het netwerk van Ambassador Schools

Bezoek ons op Facebook

Pagina van het netwerk van Ambassador Schools