Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European”

Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) își propune să îi familiarizeze pe elevii de liceu și pe cei din școlile profesionale provenind din medii educaționale, sociale și geografice diferite în legătură cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene.  Programul le oferă elevilor ocazia de a-și înțelege drepturile în calitate de cetățeni ai UE și de a învăța despre modul în care pot participa activ la viața democratică a Uniunii Europene. Explorați site-ul web pentru a afla mai multe despre desfășurarea programului, despre școlile care participă deja în proiect și pentru a găsi resurse educaționale destinate elevilor.

Despre EPAS

Aflați mai multe despre democrația parlamentară europeană, organizați activități practice legate de UE și participați la acestea, implicați-vă în comunitatea dumneavoastră și interacționați cu deputații din Parlamentul European. Iată ce oferă programul.

Aflați mai multe despre program

Harta școlilor

Aflați mai multe despre școlile din Uniunea Europeană, inclusiv cele din țara dumneavoastră, care participă la program. Vă puteți uni forțele pentru a promova democrația parlamentară europeană, a face schimb de bune practici și a vă implica în comunitățile dumneavoastră.

Căutați Școli-ambasador

Materiale didactice

Tot ce ați doriți să știți despre Uniunea Europeană: statele sale membre, istorie, valori și modul în care vă afectează viața cotidiană. Aflați mai multe despre știrile false, verificați-vă cunoștințele participând la un test on-line și deveniți deputat european jucând un joc de rol.

Explorați materialele didactice

Implicați-vă!

Aflați cum vă puteți implica în alte activități ale UE destinate tinerilor: Euroscola, Evenimentul tineretului european (EYE), Erasmus+, premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, platforma „Ideile tinerilor europeni” și multe altele.

Găsiți și alte activități ale UE destinate tinerilor

EPAS în țara dumneavoastră

Aflați cum se desfășoară programul „Școli-ambasador” și alte programe destinate tineretului în țara dumneavoastră și fiți la curent cu știri, informații, evenimente și inițiative pe teme europene care se desfășoară în apropiere.

Accesați site-urile birourilor de legătură ale Parlamentului European

Vizitați pagina noastră de Facebook și rămâneți conectat la rețeaua Școlilor-ambasador

Vizitați-ne pe Facebook

Pagina rețelei Școlilor-ambasador