Sodelujte pri drugih programih in dejavnostih Evropskega parlamenta

Euroscola

Postanite poslanec za en dan s to izkušnjo v Evropskem parlamentu v Strasbourgu. Srednješolci za en dan postanejo poslanci Evropskega parlamenta, se priglasijo k besedi na plenarnem zasedanju in na seji odbora ter razpravljajo in glasujejo o resolucijah o tekočih zadevah. Učitelji dobijo priložnost, da se srečajo s svojimi kolegi ter si izmenjajo informacije o delu in izkušnjah v razredih.

Več o projektu Euroscola Odpri v novi strani

Evropska prireditev za mlade

Spoznajte svoje vrstnike in se medsebojno navdihnite. Na Evropski prireditvi za mlade (EYE) se vsaki dve leti v Evropskem parlamentu v Strasbourgu zbere več tisoč mladih iz vse EU in od drugod. Tam oblikujejo in si izmenjujejo ideje o prihodnosti Evrope. Gre za edinstveno priložnost za mlade, stare od 16 do 30 let, da se srečajo, medsebojno navdihujejo ter izmenjajo svoje poglede s strokovnjaki, aktivisti, vplivneži in odločevalci v samem osrčju evropske demokracije.

Obiščite spletišče Evropske prireditve za mlade Odpri v novi strani

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega

Boste vi naslednji nagrajenec? Evropska mladinska nagrada Karla Velikega je namenjena mladim v starosti od 16 do 30 let, ki predložijo projekte za promocijo evropskega in mednarodnega razumevanja ter spodbujanje razvoja skupnega občutka evropske identitete in povezovanja oziroma ki ponujajo zgled mladim, ki živijo v Evropi, in praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost.

Več informacij o nagradi Odpri v novi strani

Ideje mladih Evropejcev

Odgovorite na vprašanja, povezana z aktualnimi temami, in tako izmenjajte svoje zamisli za boljšo prihodnost. To lahko storite na evropski platformi za mladinske zamisli.

Obiščite spletno mesto Evropskih mladinskih zamisli Odpri v novi strani

skupajsmo.eu

Pridružite se skupnosti! Skupajsmo.eu je vseevropska skupnost ljudi, ki želijo sodelovati pri oblikovanju Evrope. Gre za pobudo Evropskega parlamenta za povezovanje državljanov, ki želijo konstruktivno razpravljati, spodbujati in delovati na področju demokracije in vrednot EU. Za vas redno načrtujemo dogodke na spletu in v državah članicah.

Več informacij o skupnosti Odpri v novi strani

Obiščite Evropski parlament

Več informacij o obisku Evropskega parlamenta v Bruslju in Strasbourgu, pa tudi v vaši državi. Obiščite sejno dvorano in Parlamentarium v Bruslju ali Strasbourgu, Hišo evropske zgodovine, hišo Jeana Monneta v bližini Pariza in razstavo Doživi Evropo v nekaterih državah članicah.

Kakšne so različne možnosti obiska? Odpri v novi strani

Postanite praktikant

Vse informacije o prijavi za prakso v Evropskem parlamentu v Bruslju, Luksemburgu in Strasbourgu ali v njegovih pisarnah za stike v državah članicah.

Več o tem, kako postati pripravnik Odpri v novi strani

Erasmus+

Si želite študirali v tujini? Erasmus+ je program EU za podporo izobraževanju, usposabljanju, mladim in športu v Evropi. Za več kot 4 milijone Evropejcev zagotavlja možnosti študija, usposabljanja in pridobivanja izkušenj v tujini.

Obiščite spletišče Erasmus+ Odpri v novi strani

Evropska solidarnostna enota

Delo ali prostovoljstvo v vaši državi ali v tujini. Evropska solidarnostna enota je nova pobuda EU, ki ustvarja priložnosti za mlade, da bi lahko delali ali bili prostovoljci pri projektih v svoji državi ali na tujem, ki so namenjeni lokalnim skupnostim in ljudem po vsej Evropi.

Obiščite spletno mesto Evropske solidarnostne enote Odpri v novi strani

Evropska prostovoljska enota za humanitarno pomoč

Pomoč skupnostim, ki so jih prizadele nesreče. Evropska prostovoljska enota za humanitarno pomoč združuje prostovoljce in organizacije iz različnih držav za zagotavljanje praktične podpore projektom humanitarne pomoči in pomoči pri krepitvi lokalnih zmogljivosti in odpornosti skupnosti, ki so jih prizadele nesreče.

Obiščite spletno mesto Evropske prostovoljske enote za humanitarno pomoč Odpri v novi strani

DiscoverEU

Potujte po Evropi in spoznajte druge kulture. DiscoverEU je pobuda EU, s katero lahko prek učenja odkrivate Evropo. Potujete pretežno z vlakom ter odkrivate presunljive krajine in najrazličnejša mesta Evrope.

Več o pobudi DiscoverEU Odpri v novi strani