Program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta dijake srednjih in poklicnih šol, ki imajo zelo različno izobrazbeno in socialno ozadje ter prihajajo iz različnih geografskih okolij, seznanja z evropsko parlamentarno demokracijo, z vlogo Evropskega parlamenta in z evropskimi vrednotami. Tako lahko spoznajo pravice, ki jih imajo kot državljani EU, in se naučijo, kako aktivno sodelovati v demokratičnih procesih EU. Pobrskajte po spletni strani, da boste izvedeli več o tem, kako program deluje in katere šole že sodelujejo v njem, našli pa boste tudi koristno učno gradivo za dijake.

O šolah ambasadorkah EP

Učenje o evropski parlamentarni demokraciji, organizacija praktičnih aktivnosti o EU in sodelovanje v njih ter stiki s skupnostjo in poslanci Evropskega parlamenta. To vam ponuja program.

Več informacij o programu

Zemljevid šol

Preverite, katere šole v EU in v vaši državi sodelujejo v programu. Lahko sodelujete pri spodbujanju evropske parlamentarne demokracije, izmenjate najboljše prakse in se povežete s svojo skupnostjo.

Poiščite šole ambasadorke

Učno gradivo

Vse, kar ste želeli vedeti o EU: njene države članice, zgodovina, vrednote in kako vpliva na vaše vsakdanje življenje. Poučite se o lažnih novicah, preverite svoje znanje s spletnim kvizom in postanite poslanec Evropskega parlamenta v igri vlog.

Proučite učno gradivo

Sodeluj

Preberite, kako lahko sodelujete v drugih aktivnostih EU za mlade: Euroscola, Evropska prireditev za mlade, Erasmus+, evropska mladinska nagrada Karla Velikega, Ideje mladih Evropejcev in veliko več.

Spoznajte druge aktivnosti EU za mlade

Sporočilo predsednika Sassolija mreži šol ambasadork Evropskega parlamenta

Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli želi svoje sporočilo deliti z vsemi učitelji in dijaki, ki sodelujejo v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Ta pobuda prispeva k zbliževanju Evropske unije in njenih državljanov ter spodbuja parlamentarno demokracijo in vključevanje mladih.

Šole ambasadorke Evropskega parlamenta v vaši državi

Preverite, kaj se dogaja v šolah ambasadorkah in v drugih mladinskih programih v vaši državi, ter ostanite v stiku z novicami, informacijami, prireditvami in pobudami, povezanimi z EU, v vaši okolici.

Dostop do spletnih mest pisarn Evropskega parlamenta za stike

Obiščite našo stran na Facebooku in se povežite z mrežo šol ambasadork

Preverite našo stran na Facebooku

Stran mreže šol ambasadork