Program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta dijake srednjih in poklicnih šol, ki imajo zelo različno izobrazbeno in socialno ozadje ter prihajajo iz različnih geografskih okolij, seznanja z evropsko parlamentarno demokracijo, z vlogo Evropskega parlamenta in z evropskimi vrednotami. Tako lahko spoznajo pravice, ki jih imajo kot državljani EU, in se naučijo, kako aktivno sodelovati v demokratičnih procesih EU. Pobrskajte po spletni strani, da boste izvedeli več o tem, kako program deluje in katere šole že sodelujejo v njem, našli pa boste tudi koristno učno gradivo za dijake.

O šolah ambasadorkah EP

Učenje o evropski parlamentarni demokraciji, organizacija praktičnih aktivnosti o EU in sodelovanje v njih ter stiki s skupnostjo in poslanci Evropskega parlamenta. To vam ponuja program.

Več informacij o programu

Zemljevid šol

Preverite, katere šole v EU in v vaši državi sodelujejo v programu. Lahko sodelujete pri spodbujanju evropske parlamentarne demokracije, izmenjate najboljše prakse in se povežete s svojo skupnostjo.

Poiščite šole ambasadorke

Učno gradivo

Vse, kar ste želeli vedeti o EU: njene države članice, zgodovina, vrednote in kako vpliva na vaše vsakdanje življenje. Poučite se o lažnih novicah, preverite svoje znanje s spletnim kvizom in postanite poslanec Evropskega parlamenta v igri vlog.

Proučite učno gradivo

Sodeluj

Preberite, kako lahko sodelujete v drugih aktivnostih EU za mlade: Euroscola, Evropska prireditev za mlade, Erasmus+, evropska mladinska nagrada Karla Velikega, Ideje mladih Evropejcev in veliko več.

Spoznajte druge aktivnosti EU za mlade

Šole ambasadorke Evropskega parlamenta v vaši državi

Preverite, kaj se dogaja v šolah ambasadorkah in v drugih mladinskih programih v vaši državi, ter ostanite v stiku z novicami, informacijami, prireditvami in pobudami, povezanimi z EU, v vaši okolici.

Dostop do spletnih mest pisarn Evropskega parlamenta za stike

Obiščite našo stran na Facebooku in se povežite z mrežo šol ambasadork

Preverite našo stran na Facebooku

Stran mreže šol ambasadork