Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram

Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram är ett sätt att öka kunskapen om den europeiska parlamentariska demokratin, Europaparlamentets roll och den europeiska värdegrunden. Programmet riktar sig till högstadie- och gymnasieelever med olika bakgrund och förutsättningar. Genom programmet får eleverna veta mer dels om vilka rättigheter de har som EU-medborgare, dels om hur de kan delta aktivt i EU:s demokratiska processer. Klicka runt på webbplatsen för att se hur programmet funkar, läsa om skolorna som redan är med och hitta bra undervisningsresurser som är anpassade för skolelever.

Om programmet

Lär dig mer om den europeiska parlamentariska demokratin, ordna och delta i praktiska aktiviteter som rör EU och diskutera med Europaparlamentariker och andra i din omgivning. Det här erbjuder programmet.

Läs mer om programmet

Karta över skolor

Hitta skolor som redan är med i programmet, både i ditt eget land och i resten av EU. Tillsammans kan ni arbeta för den europeiska parlamentariska demokratin, ge varandra aktivitetstips och agera lokalt.

Sök ambassadörsskolor

Undervisningsresurser

Allt du vill veta om Europeiska unionen: medlemsstater, historia och värdegrund och hur EU påverkar oss i vardagen. Läs mer om fejknyheter, testa kunskaperna i en frågesport online och bli Europaparlamentariker i ett rollspel.

Botanisera bland undervisningsmaterialet

Var med

Ta reda på hur du kan engagera dig i annan ungdomsverksamhet i EU: Euroscola, Europeiska ungdomsevenemanget, Erasmus+, Europeiska Karlspriset för ungdomar, Idéplattformen för europeiska ungdomar (European Youth Ideas) och annat.

Hitta annan ungdomsverksamhet i EU

Talman David Sassolis meddelande till deltagarna i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram

Europaparlamentets talman David Sassoli skulle gärna vilja säga ett par ord till alla lärare och studerande som deltar i nätverket av Europaparlamentets ambassadörsskolor. Det här initiativet bidrar till att minska klyftan mellan Europeiska unionen och dess medborgare samtidigt som det främjar parlamentarisk demokrati och ungdomars engagemang.

Programmet i ditt land

Läs om ambassadörsskolor och andra ungdomsprogram i ditt land och håll dig uppdaterad med nyheter, information, evenemang och initiativ med EU-koppling i din närhet.

Webbplatserna för Europaparlamentets förbindelsekontor

På vår Facebooksida kan du hålla kontakt med ambassadörsskolenätverket

Vår Facebook-sida

Sidan för ambassadörsskolenätverket